Asil Çağıl... MODA DÜNYASINDA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK!

Asil Çağıl... MODA DÜNYASINDA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK!

Son Yıllarda Moda Dünyasında Yaptığı Birbirinden Başarılı Defilelerle Adından Söz Ettiren Ünlü Koreograf Asil Çağıl Koronavirüs Sonrası Moda Dünyasındaki Değişiklikleri Şöyle Özetledi...

Koronavirüs salgını, tüm dünya için birçok şeyi değiştirdi. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Bu değişiklikler temizlik anlayışından, yeme içme alışkanlıklarımıza, sosyalleşmeden, gezme , seyahat , tatile, iş ve giyinmeye kadar hayatımızın birçok alanına yansıyor.

MODA KORONAVİRÜS SONRASI BAŞKA BİR ANLAYIŞA GEÇİYOR...

Büyük bütçeli moda haftaları ve defileler digital platformlarda yerini alacak hem hem daha ekonomik hem de koronavirüs açısından daha güvenli bir ortam sağlanmış olacak.

Moda, Koronavirüs sonrasında en çok farklılaştığını göreceğimiz sektörlerden biri olacak. Teknoloji uzun zamandır dijitalleşme yönünde sabitlenmişti.

Koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte, eve kapanan insanlar daha fazla iç dünyasını ve yaşam tarzlarını düşünür ve sorgular durumda. Moda anlayışı da bu anlamda başka bir boyuta geçti.

img_20180702_193643_411.jpg

KORONAVİRÜS DÖNEMİNDE SANAL DEFİLELER HIZLANACAK!

Moda haftaları da yeni gelişen bu anlayışta ilerleyecek gibi görünüyor.Shanghai Moda Haftası ise bu akımın ilk örneği oldu. New York Moda Haftası, Milano Moda Haftası gibi moda dünyasının önde gelen etkinlikleri şimdiden sanal defile hazırlıklarına başladılar.

Sanal defilelerde, sanal mankenler üzerinde sunulan tasarımlar, ileri teknoloji gözlüklerle izleyeceğiniz birer sanal şov şeklinde sunulacak.

Hatta beğendiğiniz ürünleri tasarımcının koleksiyonundan yine sanal olarak deneyip ve beğenip satın alabileceksiniz.

leshow-891.jpg

SANAL DEFİLELERİN MODELLERİ KİM OLACAK?

Sanal dünyada sanal defileler hız kazanacak, Bu sanal defilelerdeki modeller kimler olacak?

Sanal defilelerde boy gösterecek modeller de baştan sona dijital tasarımlar olacak bence.

Ülkemiz için konuşacak olursak Türkiye’deki ünlü ve sevilen mankenler ve dünyada da dünyaca tanınan ve sevilen modellerin sanal dünyada yer almaya devam edecekler. …

img_9476.jpg

MODELLİ AMA SEYİRCİSİZ DEFİLELER DE OLACAK...

Bazı firmalar şimdiden mankenli ama seyircisiz defilelere sıcak bakmaya başladı.

Sanal defilelere sıcak bakmayan tekstil firmaları artık bu duruma adapte olma sürecinde olacak..

BU SÜREÇTE MODELLERİN İŞLERİ AZALACAK!

Koronavirüsün çıktığı günden bu yana her sektörde olduğu gibi sayısız defilemiz iptal oldu. Bu işi meslek olarak yapan modeller bu süreçte çok zorlandılar.

Herkesin çok büyük maddi kayıpları oldu. Bu süreçte bu işten istediği maddi olanağı bulamayan genç ve başarılı modeller belki de başka sektörlere yönelecekler.

ALIŞVERİŞTE ZAMANSIZ PARÇALAR TERCİH SEBEBİ OLACAK...

Ekonomilerdeki küçülmeye paralel olarak, harcamalarımız da daha az ve kısıtlı olacak. Tekstil için daha az koleksiyon daha az model tasarlanıp üretilecek diyebilirim.

Daha kaliteli kendi stilimizi yansıtan daha zamansız ve uzun kullanımlı parçaları tercih edeceğiz.

HEPİMİZ KENDİMİZİ YENİLEYECEĞİZ...

Moda kendine yeni bir yön çizerken bizler de moda camiasının birer parçası olarak bu hızlı değişim içerisinde kendimizi yenileyeceğiz.

Daha yenilikçi yaklaşımlarla sanal moda dünyasında daha farklı ve güzel neler yapılabileceğini düşünüp tasarlayıp sizlere en iyi şekilde sunmanın yollarını arıyor olacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.