Aydilge... "KADININ ELİNİN KİRİ, ERKEĞİN ÖYLE DEĞİL Kİ"!..

Aydilge... "KADININ ELİNİN KİRİ, ERKEĞİN ÖYLE DEĞİL Kİ"!..

Aydilge, Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği panele konuk oldu.

Aydilge, “Eyvah! Ya ilerde bir oğlum olursa, gece geç saatte dışarı çıkıp, açık saçık giyinip, kızları peşine takarsa, namusunu nasıl koruruz?

Kadının elinin kiri, erkeğin öyle değil ki! Erkeğin adı çıkar! Boşuna dememişler oğlunu dövmeyen dizini döver” diyerek İstanbul Üniversitesi öğrencilerini oldukça şaşırttı.

Genellikle kadınlar için söylenen bu tarz yargıların yanlışlığını vurgulamak için esprili bir şekilde erkeklere uyarlayan Aydilge, kadına yapılan toplumsal baskıya, fiziksel - psikolojik şiddete ve kadın haklarına dikkat çekti.

Onlar çocuk, gelin değil!

Kadın ve erkek öğrencilerin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği panelde, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi konusuna da değinen sanatçı, ''Onlar sadece çocuk, asla gelin değiller ve yaşadıkları acı da bir evcilik oyunu değil.'' dedi.

Kadınlar gününün göstermelik bir şekilde, tek bir gün kutlanıp geçilmesine de karşı çıktığını dile getiren Aydilge, ''Kadınlar günümüz kutlu olmasın.

Olmasın çünkü ne zaman ki erkekler gününün kutlanmasına gerek olmadığı gibi kadınlar gününün de kutlanmasına gerek kalmaz, işte o zaman ortada kutlanacak bir şey vardır.'' diyerek salondan büyük alkış aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.