Ayşen Gruda… ÜNLÜLERİN GÖZYAŞLARI!

Ayşen Gruda… ÜNLÜLERİN GÖZYAŞLARI!

Türk Sinema, televizyon ve tiyatro dünyasının gerçek ustalarından Ayşen Gruda'nın vefatı ünlü isimleri yasa boğdu. Usta oyuncunun ardından dostları acılarını şu sözlerle dile getirdi.

 

 

TARKAN

Bir yıldız daha kaydı ): Başımız sağ olsun.Her zaman sevgiyle anacağımız ve hiç unutmayacağımız Ayşen Gruda nurlar içinde yatsın.

YILMAZ ERDOĞAN

Bizim en güzel akrabamız olmayı başarmış bir Usta... Memleket tarihine atılmış güler yüzlü, büyük bir imza. Hepimizin başı sağolsun.

MÜJDAT GEZEN

1963'te Muammer Karaca Tiyatrosu'nda beraber oynamaya başladık. Arkasından 5 filmde birlikte olduk. Sahneye koyduğum oyunların pek çoğunda Ayşen vardı. 2 sene önce benim tiyatromda karşılıklı oynadık. Çok değerliydi benim için. En son evvelsi gün konuştuğumda doktorlar artık hazır olmamız gerektiğini söylemişlerdi.

5c485ec7c03c0e1198af7b30.jpg

Onunla geçen yıl konuştum. Hastalığı da geçen yıl başlamıştı. Bunun dile getirilmesini istemiyordu. Keşke hayatta olsa da karşılıklı oynasak. Ayşen çok büyük, çok değişik bir oyuncuydu. Rolünü çok sağlam çalışırdı. Provaya giderken bir gün önce evine gider, ertesi gün 'şunu buldum, bunu buldum' derdi. Müthiş bir yaratıcılıktı kimsede yaşamadığım. Ayşen'i sevenlerin, tüm tiyatroseverlerin başı sağ olsun.

 

NEVRA SEREZLİ

Şu anda televizyonlarda gördüm ve şoka girdim. İnanamıyorum, canım arkadaşım. Çok şeyler yaşadık, turnelere gittik oyunlar oynadık. Birbirimizle dertlerimizi paylaştık. Son oyununda da sahnede dimdik duruyordu, hali yoktu ama bütün insanlar ona hayranlıkla bakıyordu. Oturduğu yerden bile muhteşem performans gösterdi.

ALİ SUNAL

Canım acıyor... Ne yazacağımı bilemiyorum. Ayşen ablam, canım kıymetlim. Hayran olduğum, benim yaramaz çocuk ablam, mekanın cennet olsun.

5c48654fc03c0e1198af7be9.jpg

FATMA GİRİK

Türkiye'nin başı sağolsun. Biraz önce söylediğiniz gibi teker teker kayboluyoruz. Daha güzel bir yere mi gidiyoruz bilmiyorum ama azalıyoruz. Yerine birileri geliyor ama kimse kimsenin yerini tutamaz. Sadece sinemanın değil, tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Ayşen Gruda başkaydı. Bir sürü kabiliyetli insan vardır. Kimse kimsenin yerini tutamaz. İş aşkı da , sinema disiplini de bir aradaydı. Komple bir sanatçıydı.

ATİLLA DORSAY

Çok büyük bir kayıp. Öyle bir dönem ki gerçekten komedinin kral olduğu bir dönem. Mesela Devekuşu Kabere Tiyatrosu'nda yıllarca bizi eğlendiren çok müthiş bir ekip. Aralarında Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Metin Akpınar vardı. Kadın oyunculardan biri de Ayşen Gruda'ydı. Sonra Ertem Eğilmez; muhteşem adam... Arzu Film dönemi ayrı bir türdür. Onun kadrosunu oluştururken Ayşen Gruda'yı da aldı. Öyle filmler yaptılar ki, kimi zaman dram, kimi zaman komediye dönük filmlerde oynadılar. Domates Güzeli olarak da anılmıştı; komik bir lakaptı tabi... Güldürmeyi o kadar iyi bilen bir insandı ki özel hayatında da çok espriliydi. Hayata dönük, dört eliyle hayata sarılmış biriydi.Bu hastalığı atlatacağını ümit ediyorum, ancak başaramadı. Allah rahmet eylesin.

fundaarar_aysengruda.jpg

ZİHNİ GÖKTAY

Çok üzgünüm. Maalesef kendisiyle 1964 yılında profesyonel olmuştuk. Çok sayıda dizide beraber oynadık. Şuan da televizyonlardan öğrendim. Çok üzgünüm söyleyecek bir şey bulamıyorum. Çok renkli bir karakterdi. Yeri doldurulamayacak sanatçılardan biriydi. Bütün sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun, söylenecek bir şey yok. Çok üzgünüm.

ITIR ESEN

Çok üzgünüm Ayşen Gruda güle güle arkadaşım...Allah rahmet eylesin

5c4868490f2544024c49d89d.jpg

MELEK BAYKAL

Şimdi üzüntüm ikiye katlandı, torunu Emre'yi dinleyince... Ben de cuma günü maalesef sabah erken saatte turneye çıkıyorum. Ama sevgili Ayşen abla beni anlar. Onun için vazife her şeyden önce gelirdi. Maalesef onu uğurlayamayacağım ama dualarımı yollayacağım. Çok onurluydu, dimdik bir kadındı. Bir Cumhuriyet kadınıydı; bunlara çok ihtiyacımız var.

İBRAHİM TATLISES

Sinemamızın efsanelerinden, usta oyuncumuz Ayşen Gruda’ya Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum...

acunilicali_aysengruda.jpg

RASİM ÖZTEKİN

Kadın komedyen çok zor çıkar işte onlardan birini kaybettik. onunla çok sahne paylaştık. Ayşen ile sahne paylaştığın zaman yapacağın işe 1-0 önde başlarsın.Moral olarak yükseltir. böyle anları çok yaşadık. Bir yılbaşı günüydü. Gece kulübünden başka bir yere şov yapmaya gidiyorduk. Tam gece 24.00'da Boğaz Köprüsün'nde geçiyorduk. 'Rasim ne şanssız adamsın, yeni yıla benimle girdin' dedi. allah gani gani rahmet eylesin. Ayşen işini çok severek yaptığı için her oynadığı rolü severek oynamıştır diye düşünüyorum.

ugurdundar_aysengruda.jpg

ALİ POYRAZOĞLU

Tiyatro seyircinin başı sağ olsun. Bilhassa torununun da başı sağ olsun. Hiçbir şey söylemek istemiyor insan bu durumlarda. Sessiz sedasız bir kadıncağızdı. Büyük bir oyuncuydu. Benim sahneye ilk beraber çıktığım oyuncuydu. O ve ablasıyla birlikte bir amatör tiyatroda oynamıştık.Domates güzeli olarak büyük şöhrete sahip oldu. Kendini mesleğine adamış, dengeli aklı başında ve de Atatürkçü, laik sağlam bir aydındı. Hepimizin başı sağ olsun.

HÜLYA AVŞAR

Herkesin başı sağ olsun, bütün sanatçıların, sinemanın herkesin başı sağ olsun. Hepimiz için ayrı bir renk.. Yeri dolamayacak bir sanatçı. Ben kendisini hiç tanıma fırsatı bulamadım. Ama kendisiyle hep bir şeyler yapmak istedim. Bu benim için bir yaradır. Allah herkese onun gibi sevilmeyi nasip etsin. Her an çalıştı son gününe kadar çalıştı. Bu çok önemli bir gurur sanatçı için. Mekanı cennet olsun.

kenandogulu_aysengrudfa.jpg

İBRAHİM BÜYÜKAK

Çocukluk kahramanlarımızın tek tek yitip gitmesi ne büyük acı! Büyümek eksilmek demekmiş bunu insan yaş aldıkça anlıyor... Nurlar içinde yat.

NİLGÜN BELGÜN

Canım Ayşen’im ne çok çalıştık birlikte ne çok an’ı paylaştık..Özü,sözü bir, dimdik duruşunla,şahane oyunculuğunla ,yüzlerimizi hep gülümsetmeyle ayrıldın aramızdan ..Seni hiç unutmayacağım yaşadıklarımızı,birlikte tiyatroda,show dünyasında geçirdiğimiz günler geceler dün gibi aklımda kalacak hep..Devekuşu Kabare’de “Haneler” oyunundan ayrıldığın için senin rollerini oynayarak ilk profesyonel oyunculuğa adım attığım an’dan itibaren arkadaşımdın benim..Beni tek tek o roller için nasıl çalıştırdığını unutmam mümkün mü..Yani 76 yılından bu yana hiç kırılmadan sevgiyle geçen dostluk yılları..Çok üzgünüm be Ayşen’im çok..

BURÇİN TERZİOĞLU

Yeri dolmayacak bir sanatçı daha ayrıldı aramızdan. Ayşen abla hep güzel anılacaksın hep.

ferditayfur_aysengruda.jpg

MERVE ÖZBEY

Çocukluğumuzdan bir anı daha göçüp gitti. Mekanın cennet olsun

ŞAHAN GÖKBAKAR

Ayşen Gruda nurlar içinde yat... Senin filmlerini izleyerek büyüdük ve çok sevdik seni... Allah cennetine kabul etsin. Başımız sağ olsun..

5c4868490f2544024c49d89f.jpg

omurgedik_aysengrudfa.jpg

metinuca_aysengruda.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.