Aytaç Arman... 'YILMAZ GÜNEY MAALESEF TÜRKİYE’DE HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖREMEDİ!'

Aytaç Arman... 'YILMAZ GÜNEY MAALESEF TÜRKİYE’DE HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖREMEDİ!'

Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında Seyhan Belediyesi tarafından Yılmaz Güney’in 78. Doğum Günü dolayısıyla özel bir program düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’ndaki törende Yılmaz Güney’in hayatından kesitlerin yer aldığı belgeselin ardından sanatçının dostları sahneye çıkarak birer konuşma yaptılar.

Usta oyuncu Aytaç Arman yaptığı konuşmada, ‘Baba’ adlı sinema filminde Yılmaz Güney ile birlikte rol aldıklarını belirterek, “O filmde Yılmaz Güney oğlunu oynadım.  Yılmaz Güney maalesef Türkiye de hak ettiği değeri göremedi. Bu ilgisizliği kesinlikle hak etmedi, TV’de filmleri çok fazla gösterilmiyor. Tüm bunlara rağmen Yılmaz Güney gibi sanatçılar daima eserleriyle yaşarlar. Önemli olan bu eserlerin halka sunulmasıdır.”  dedi.

“70’li yıllarda cezaevine girdiği için çok fazla bir anımız olamadı, kendisini cezaevinde ziyaret ettim” diyen Aytaç Arman, Yılmaz Güney’in kendisine söylediği “Sinema oyunculuğu objektiften ibarettir! Ne bulursan oyna, olabildiği kadar objektifin önünde ol. Onunla olan meseleni hallet” sözü ile sinemaya olan bakışını yönlendirdiğini ifade etti.

1 Nisan'da Adana'da Büyükşehir Belediyesi Yılmaz Güney'i anma etkinliği düzenlendi. Birçok sanatçınında katıldığı etkinlikte anmadan sonra Yılmaz Güney film gösterimi izlendi. Etkinliğe ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, konuk sanatçılarla yemek yedi. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ve Adana'nın ünlü yazarı Ayça Öztorun'un da katıldığı yemek neşe içerisinde geçti.

Sanatçıların sürekli takdirini alan sayın  Sözlü'nün sanatçıya verdiği değer birkez daha yüreklerde taht kurdu.  Hüseyin Sözlü, "Sanata ve sanatçıya sahip çıkan toplum, kültürel anlamda gelişmeye açık bir toplumdur. Her zaman sanata ve sanatçıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ev sahipliği yapmaya hazırım." Dedi Sanatçılar, Sayın Sözlü'nün daha önceki siyasiler gibi Çukurova'nın Yılmaz Güney'i düşüncelerinden ötürü ötekileştirmeyip, sahip çıkmasını takdirle karşıladılar.

Hüseyin Sözlü, Yaşar Kemal'in cenazesinde de, "kendi toprağımın koca Çınar'ı Çukurova'mın büyük yazarını son yolculuğuna uğurlamakta bizim görevimiz"diyerek dikkatleri beyefendiliği ile üzerine çekti.

Yılmaz Güney'i anma gecesinde Halil Ergün, ve bir çok tiyatrocu, film yıldızları, ünlü yönetmenler ve senaristler katıldı.

Törenin ardından Yılmaz Güney’in ‘Umut’ adlı sinema filmi gösterildi.

 

https://www.magazinkolik.com/cirkin-kral-dogum-gununde-anildi-23g.htm

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.