AYVALIK'TA BİR `RÜYA..' GÖRDÜM

AYVALIK'TA BİR `RÜYA..' GÖRDÜM

Yeni yıla girerken Ayvalık'ta bir 'Rüya' gördüm.. Ne var bunda demeyin?.. Aynı rüyayı 80'li yılların başında da görmüştüm.. On yıl hiç 'rüya'larımdan çıkmadı o 'Rüya'.. 90'lı yılların başından itibaren bir gitti.. Gidiş o gidiş.. Çıktı gitti 'rüya'mdan 'Rüya'..

Yok yok kafam iyi değil.. Yani; 'Kafası iyi galiba..' demeyin.. 'Rüya'mı bir de benden dinleyin.. Önce size bir soru;

Rüya Çağla'yı gördünüz mü ya da dinlediniz mi?..

80'li yılların başında müziğe sevdalanmış kişilerseniz onu hemen hatırladınız.. Yok yeni kuşak gençlerseniz; doğal olarak bilemediniz.. Kimdi Rüya Çağla?..

Profesyonel müzik hayatına 1982 yılında çıkardığı 'Rüya Gibi' adlı albümle başlayan Rüya Çağla, 1983 yapımı ikinci albümü 'Naciye'deki Pop-Arabesk tarzıyla büyük ses getirdi. Üçüncü albümü 'Genç Süper Star' ile adını çok büyük kitlelere duyuran sanatçı, 1985 yılında 'Aşk Üçgeni' adlı albümünü çıkardı ve bu albümle iyice yükselen satış grafiği kendisine muhteşem bir hayran kitlesi kazandırdı.

Aynı yıl Nurtaç Düzgit, Asya Düzgit ve Devran Doğuş ile 'Grup Turbo'yu kurdular. Grubun ilk albümü 'Mavi Mavi' satış rekorları kırdı.

Sonraki yıllarda albüm çıkarmaya devam eden Rüya Çağla, 1990 yapımı 'Lambada' albümünde 'Lambada' şarkısının Türkçe uyarlamasını söyledi ve devamında 'Arkadaşca', 'İşlem Tamam', 'Hişt Hey N'oluyor Orda' albümleriyle kariyerini sürdürdü. Son kişisel albümü olan 'Hodri Meydan'dan sonra bir sağlık sorunu nedeniyle aktif çalışmalarına ara verdi.

Kendine özgü müzik tarzıyla internet ortamında en çok dinlenen sanatçılardan biri olan Rüya Çağla, şarkı yazmaya devam ediyor fotoğraf çekiyor.

Magazinkolik farkıyla Rüya Çağla'yı Ayvalık'ta buldum.. Müzik yolculuğuna zorunlu bir mola verdiğini söyleyen, şimdilerdeyse Ayvalık'ta huzur dolu günler geçiren Rüya Çağla'nın müzikten beklentileri yok mu?.. Olmaz mı?.. Diyor ki;

'Müzik adına bir şeyler yapma isteğim ancak şartlar doğrultusunda olabilir.. Bu konuda dinleyicilerin ve eşin dostun büyük isteği daima vardı ama bu taleplerin müzik dünyasının talepleri ile örtüşmesi gerek. Ve yeniden yola devam edeceksem eğer; buna değmeli.'

Ne güzel söyledin sevgili Rüya.. Hadi bizi 'rüya'dan uyandır ve bomba gibi bir albümle dön ki müzik dünyasına.. Millet görsün 'rüya' mı yoksa 'gerçek' mi?..

Tüm okurların; yeni yılını kutlar büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaları da bir yerlerinden öperim.. Ama Rüştü'yü asla.. Bırakın onu Sabri öpsün!

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.