Banu Noyan..."İŞİMİ AŞKLA YAPIYORUM!"

Banu Noyan..."İŞİMİ AŞKLA YAPIYORUM!"

Halkla ilişkiler dünyasının ünlü ismi kareograf Banu Noyan iş yaşamındaki başarılarını ve yeni projelerini Klass'a anlattı.

Röportaj: Özgün Küçükkahraman

Fotoğraflar: Uğur Atun

"İŞİMİ AŞKLA YAPIYORUM"

Halkla ilişkiler dünyasının ünlü ismi Banu Noyan, kendi adını taşıyan Event Office firmasıyla 12 yıldır pek çok önemli etkinliğin altına imza atıyor. Kişi ve kurumlara halkla ilişkiler ve organizasyon hizmeti veriyor. Ünlü işkadını, Banu Noyan Event Office'in yanısıra kendisine gelen talepler doğrultusunda geçtiğimiz günlerde Casting Studio olarak adlandırdığı bir çalışmayı da hizmet başlıklarına ekledi. Banu Noyan iş yaşamındaki başarılarını ve yeni projelerini Klass'a anlattı.

Banu Noyan Event Office birçok Alışveriş Merkezinin açılışlarını ve yıllık etkinlik organizasyonlarını üstleniyor. Alışveriş merkezlerinin sizi tercih etmesinin sebebi nedir?

Alışveriş Merkezleri aslında hepimizin yeni yaşam merkezleri. Sorunuza teker teker cevap vereyim. En çok Alışveriş Merkezi açılışı gerçekleştiren şirket gerçekten biziz galiba. Ne gurur verici bir durum. Onlar işimizi profesyonelce ve disiplinle yaptığımıza güveniyorlar. Biz de sevgi ve dualarımızı katarak bugüne kadar bu açılışları gerçekleştirdik.

Sayın Başbakanımız başta olmak üzere birçok devlet adamının katıldığı organizasyonlar yapmak bilgi ve tecrübe işidir. Gerçekten sevgi diye tanımladım. Çünkü sevmeden yapılan bir işin başarı getireceğini düşünmüyorum. Her hizmet verdiğimiz kurum için "biz" sözünü kullanırım. Çünkü gerçekten işbirliklerimiz bizim "biz" olmamızı sağlıyor. Elbette ki organizasyonlar sadece açılışlarla sınırlı değil. Yıl içinde gerçekleştirilen birçok etkinlikte hizmet veriyoruz.

Alışveriş Merkezlerinin dışında Türkiye'nin birçok tanınmış ve büyük firmasının yıl içindeki lansman, defile, bayi toplantısı v.s. gibi organizasyonlarını da üstleniyoruz.

Banu Noyan Event Office ne zaman kuruldu ve kurulduğundan bugüne nasıl ilerleme kaydetti?

Banu Noyan Event Office, 12 yıl önce kuruldu. Bundan öncesinde Şişli Etfal Hastanesi, Demirkaya Holding, The President Hotel, radyo yöneticiliklerim, Şeker Sigorta'da bölüm başkanlıklarım ve yöneticilik deneyimlerim oldu. Ben, canı halkla ilişkiler ya da organizasyon şirketi açmak istemiş ve bu nedenle bu işe yönelmiş biri değilim.

Ben bu işi biliyorum.gerek profesyonel yöneticiliklerimde gerekse sonrasında hep aynı branşlarda görev yaptım. Masanın her iki tarafını da deneyimlemiş biri olarak en çok gururlandığım şey de bildiğim şeyi yapıyor olmak. Benim için hizmet verdiğimiz bir markayı temsil etmek hayattaki en önemli sorumluluklardan biri. Markalarını bize teslim eden ve güvenen yöneticilere biz de layıkıyla hizmet veriyor olmalıyız

.Web sayfamızda özellikle belirttiğimiz gibi biz Haute Couture bir iş yapıyoruz. İşimizi fabrikasyona dökmek gibi bir lüksümüz yok. Her bir çalıştığımız kurum ve iş ortağımız için özel düşünür ve özel çalışma yaparız. Yaptığımız her işi onlar adına takip ederiz ve gerçekten kendi davetlerinde misafir olmalarını isteriz. Şirketler genellikle verdikleri davetlerde çok yorulurlar ve davetlerin tadını çıkaramazlar.

Biz de onlara "ev sahipliğinizin tadını çıkarın biz de işimizi yapalım" konforunu sunmaya çalışırız. Yaptığımız organizasyonları PR ekibimizle destekleyerek basında da yer alan organizasyonlar olması için gerekli gayreti gösteriyoruz.

Casting ve Celebrity Management bölümlerini kurmaya nasıl karar verdiniz?

Şirketin yeni kurulduğu dönemlerde Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Big Model, Mini Model Show, İkizler Yarışması, XL Model Yarışması ve Golden Queen gibi 35 yaş üstü güzellik yarışmalarını gerçekleştirdik. Elbette benim koreograf oluşum, birçok TV kanalının canlı yayınlanan uluslar arası güzellik yarışmalarının organizasyon ve sahne yönetimlerini gerçekleştirmiş olmamız bu konularda önemli tecrübeler kazanmamızı sağladı.

Bunları bilen birçok reklâm ajansı ve yapımcı oyuncu seçimleri için bizden talepte bulundular. Tercih ve önerilerimizin doğru olduğunu birkaç defa deneyimleyince bu işi sadece özel kategoride değil, her yaş grubundan oluşan bir oyuncu grubu kurmamızı talep ediyor oldular. Biz de bu talebe cevap verebilmek için Casting Studio ismiyle tanımlanacak bir cast grubu oluşturmak üzere yola çıktık.

"BEN İŞİMİ AŞKLA YAPIYORUM"

Gerçekleştireceğiniz organizasyonlarda kendinizi stresli hisseder misiniz?

Organizasyon öncesindeki 2 günü yaşadığımı bile hissetmiyorum. Defalarca bölünen uykular, sabahlara karşı alınan notlar ve sürekli ne olumsuz şey olabilir diye alternatif planlar. Hatta ailem bile yıllardır en zor organizasyonları yapıp her organizasyonda neden ilk kez yapıyormuş gibi davrandığımı anlayamıyorlar. Ben bunu "işimi aşkla yapıyor" olmama bağlıyorum. Aşk ve tutku da insanı yorar. İşte bu da bizim işimiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.