BİR  #TT'LİK SALTANATIN OLACAK, TAHT MİSALİ TWİTTER'DE!

BİR #TT'LİK SALTANATIN OLACAK, TAHT MİSALİ TWİTTER'DE!

Neylersin ölüm herkesin başında,

Uyudun uyanamadın olacak.

Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında

Bir namazlık saltanatın olacak,

Taht misali o musalla taşında.

Cahit Sıtkı Tarancı

Twitter öyle bir mecra haline geldi ki en popüler gazete artık Twitter.

Gündeme ait en keskin halk meylini, sonuçlarını Twitter'dan öğrenebilirsiniz hem de anında.

En hızlı flaş haber, tüm muhbirler, ihbarcılar, şeyhler, sanat uzmanları Twitter'da.

Twitter'da herkes muhabir, herkes başbakan, herkes bilim adamı, herkes uzman! Sosyolojik açıdan bakıldığında halk/tepki ölçümleri ve akıl yürütmelerle ilgili çok ciddi tezler çıkarılabilir Twitter'dan.

Ahır ömründe bir kez bile ona kulak vermeyecek bir ünlüye, ta dünyanın öbür ucunda bile olsa Twitter'dan laf sokuşturabiliyorsun. Muhteşem bir imkân! İstese de istemese de ünlünün gözü değecek sonuçta! Velhasıl kelam kutuplardan kutuplara her türlü boks maçı, hakaret, sempozyum (!), dedikodu, tartışma programı ve linç buradan yapılıyor.

İyi mi?

İyi. Yalnız olmadığını anlamak isteyen insanoğlu açısından iyi? Hemfikir olduklarını, karşıt tezleri (küfürler hariç) baha fazla bilgiyi edinmek için süper!

Kötü mü?

Bazen. Bazen biri bir taş atıyor kuyuya, 100.000 akıllı çıkarmak için harekete geçiyor derken bir bakıyorsunuz ki asılsız bir olay en TT, en çok konuşulan başlık oluvermiş! Çenesi yorulanlar mı derdine yansın, bir hiç yüzünden diğerleriyle kavgaya tutuşup adrenalini yükseltenler mi?

Geçen ay, Murat Göğebakan'ı birileri öldürüverdi, beş dakika içinde Türkiye gündeminde en çok konuşulan konu içine girdi, TT oldu. Taziyeler, iç geçirmeler derken çıktı çocukcağız: "Yok abi ben yaşıyorum şükürler olsun" dedi.

Twitter'de yoğun bakımda olanları "ölmeden" öldürdük, aranan kaçakları yakalanmadan yakalattık, MİT gibi çalıştık, komando olduk, bordo bere taktık, kalem şövalyesi hepimiz unvanını kaptık!

Ciguli'yi öldürüverdi birileri bu hafta?

Sabah akşam BestFM açık evde. Yemek yaparken, roman yazarken, ortalığı toplarken kulağım radyoda. Alışkanlık işte! Ses olmazsa evde yalnız hissediyorum kendimi.

Akşamüstü programını dinliyorum, sunucu çocuk Ciguli'ye Bulgaristan'a bağlanacaklarını söylüyor.

Twitter'da Ciguli TT olmuş. Öldüğü haberi jet hızıyla yayılıyor ve Ciguli Türkiye'de en çok konuşulan başlıklar arasına giriyor! Ölmediğini kanıtlamışlar (!) "bakın yaşıyor işte Ciguli'ye öte dünyadan değil, Bulgaristan'dan bağlanacağız" gibisinden sözler ediyor. Gülümsedim. Hayret ettim, sonra için buruldu.

Bu sosyal medya denilen şey hepimizi bir gün öldürecek.

Cahit Sıtkı Tarancı'nın ruhu şâd olsun ama tek tahtımız musalla taşı değil?

Artık iki tahtta saltanat var. Twitter TT listesinde de bir saltanatımız olabiliyor.

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.