Bodrum Türk Filmleri Haftası... HOŞ BİR SEDA İLE SONA ERDİ!..

Bodrum Türk Filmleri Haftası... HOŞ BİR SEDA İLE SONA ERDİ!..

Türk filmlerini Bodrum ve Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası’yla buluşturan, Ege’nin en keyifli etkinlikleri arasında yer alan “Bodrum Türk Filmleri Haftası” sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, Kos (İstanköy) Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) ve Cinemarine Sinemaları’nın katkıları ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından düzenlenen 8.Bodrum Türk Filmleri Haftası, 13-22 Eylül tarihleri arasında Bodrum ve Yunanistan’ın Kos Adası’nda gerçekleşti. 

Sinema işletmecilerini, yapımcı ve yönetmenlerle bir araya getiren ve her yıl SİSAY'ın ev sahipliğinde gerçekleşen “Cine Bodrum” ile başlayan Bodrum Türk Filmleri Haftası, Bodrum Oasis Alışveriş Merkezi Cinemarine Sinemaları, Mumcular Meydanı ve Kos Adası’nda sinemaseverler ile buluştu. 

Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda Onur ve Emek Ödülleri 8.kez takdim edildi!

Sunuculuğunu Hakan Bilgin’in üstlendiği Trafo Bodrum’da gerçekleşen geceye Magazin Gazetecileri Derneği (MGD),Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY),SİSAY Emek Ödülü alan oyunculardan Altan Erkekli, Sumru Yavrucuk ve Bahar Öztan, Yönetmen Müfit Can Saçıntı, Yönetmen Çağan Irmak, Yönetmen Serdar Akar, Yönetmen Murat Şeker, “Çiçero”, “Bizi Hatırla” ve “Çakallarla Dans” filminin oyuncuları, yapımcı Şükrü Avşar ile Mustafa Uslu ve Yeşilçam’ın önemli isimlerinden Necip Sarıcı ile KOS Belediye Bşk. Yrd. Elias Sfakis ve çok sayıda basın mensubu katıldı.  

SİSAY Derneği Başkanı Cenk Sezgin’in açılış konuşmasını yaptığı gecede Bodrum Türk Filmleri Haftası’na katılan çok sayıda yapımcı, yönetmen, oyuncu, sinema salonu yatırımcıları, sahipleri ve sponsor kurumlar plaket alırken, SİSAY Başarı Ödülü Zerrin Tekindor ile Timuçin Esen’e, SİSAY Basın Ödülü Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Okan Sarıkaya’ya, SİSAY Medya Ödülü CNNTürk Afiş programı adına Nefise Karatay’a, SİSAY Genç Başarı Ödülü Enes Batur’a, SİSAY Emek Ödülleri Erkan Can, Sumru Yavrucuk, Altan Erkekli ile Bahar Öztan’a takdim edildi.

SİSAY Onur Ödülü Ayşen Gruda’ya verilirken, SİSAY Yaşam Boyu Onur Ödülü ise Fatma Girik’e verildi. 

Kos’ta gerçekleşen gösterimler büyük ilgi gördü!

Her geçen yıl daha da gelişen, Türk filmlerini sadece Bodrum’la değil, Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası’yla da buluşturan ve sinemaseverleri Bodrum’un büyülü Ege atmosferinde ağırlayan “Bodrum Türk Filmleri Haftası” nın bir hafta boyunca Ege’nin diğer kıyısında sinemaseverler ile buluşturangösterimler oldukça ilgi gördü.  

“İki Yaka Yarım Aşk” filminin yönetmeni Nurdan Tümbek Tekeoğlu ile oyuncusu Selda Alkor, “Toprak” filminin yönetmeni Nebil Özgentürk ve “Çocuklar Sana Emanet” filminin yönetmen Çağan Irmak’ın katılımıyla gerçekleşen gösterimler ayakta alkışlandı. 

Bodrum'da sinema konuşuldu!

15 Eylül Cumartesi günü Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY)'nin ev sahipliğinde “Türk Sinemasında Dönemsellik, Kısa ve Orta Vadeli Çözümler” panelini düzenlendi.

Yeni adıyla “CineBodrum”kapsamında HAPIMAG Sea Garden Resort Hotel, Bodrum’da düzenlenen panele çok sayıda sinema salon işletmecisi, yapımcı ve yönetmen katıldı. 

Sinema Salonu Yatırımcıları Dernek (SİSAY) Başkanı Cenk Sezgin, Yönetmen Murat Şeker, CJEntertainment Turkey Firması Genel Müdürü Ferhat Aslan ve Orient Pictures Şirket Sahibi Ozan Güler’in konuşmacı olarak katıldığı panelde Türk sinemasının ve sorunları ele alınırken, sinema salonu sahiplerinin ortak sorunlarını da anlatan Sezgin, “Türkiye için sinema salonu sahiplerinin en büyük sıkıntılarından bir tanesi mevsimsellik olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.