Bülent Ersoy... DAVULCUSU TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞTI, TANIKLAR DİNLENDİ!

Bülent Ersoy... DAVULCUSU TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞTI, TANIKLAR DİNLENDİ!

Bülent Ersoy'un KKTC'ye konsere giden ve PCR testleri sahte çıktığı için bir ay otelde, bir ay cezaevinde tutuklu kalan 21 kişilik orkestrasından davulcu Ahmet İzgi, yaz sezonunda çalışamadığı için Ersoy ve menajerine tazminat davası açtı. Dava kapsamında tanık dinlendi.

Bülent Ersoy’un orkestrası 28 Ağustos 2021’de KKTC’ye girişte, otelin temin ettiği sahte PCR testleriyle yakalanmıştı. Polis gözetiminde sahneye çıkan ve ardından yargılanan orkestra üyeleri, bir ay otelde mahsur kaldıktan sonra mahkemeye çıkarılmıştı.

Tüm orkestra ekibi bir ay Lefkoşa Cezaevi’nde kalmıştı.

Tahliye edildikten sonra ülkeye dönen orkestra ekibinden davulcu Ahmet İzgi, ‘”Bülent Hanım bize hiç yardım etmedi'” demişti.

İzgi, en yoğun sezonda Kıbrıs’ta mahsur kaldığını bu nedenle maddi zararının büyük ölçüde olduğunu belirterek Bülent Ersoy ve menajer Haluk Şentürk’e tazminat davası dava açtı.

TANIK DİNLENDİ

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada Ahmet İzgi 100 bin lira manevi, bin lira maddi tazminat istedi.

Duruşmaya davacı Ahmet İzgi ve taraf avukatları katıldı. Dava kapsamında orkestrada yer alan ve Kıbrıs’taki süreçte bulunan Birsen Şirin tanık olarak dinlendi.

Şirin, Kıbrıs’taki konsere gitmeden önce otelin personelinin giriş belgesini ofise yolladığı, menajer Haluk Şentürk’ün belgeyi kendilerine yolladığını belirterek “Bu yazılanın PCR testi olduğunu bilmiyorduk.

Barkod okunduğunda PCR testi olduğunu öğrendik. Kıbrıs’a indiğimizde 5-6 kişi havaalanından çıkıp otele gittik. Sonra tekrar havaalanına gitmemizi söylediler” dedi.

“BİZİ DEPORT ETMEYİP KONSERE ÇIKARDILAR''

Orkestra ekibi olarak 21 kişi olduklarını söyleyen Birsen Şirin ifadesinde şunları anlattı:

“Olay neticesinde bir ay otelde, bir ay cezaevinde kaldık. Havaalanında tespit edildikten sonra bizi deport etmeyip konsere çıkardılar. Otel görevlileri her şeyin hallolduğunu söylemişlerdi.

Ertesi sabah 07.0’de mahkemeye çıkacağımızı öğrendik. Otel tarafından ödenen kefaletle serbest bırakıldık. Konserde Bülent Hanım problemin hallolduğunu düşündüğü için normaldi.

Eğlendirdi, güldü, hakaretini duymadım. Bu süreçte Haluk Bey ailelere iki defa 5’er bin lira ödeme yaptı. Bülent Hanım iki gün öncesinde gittiği için PCR testinin nasıl yapıldığını bilmiyorum.

Otel bize burada kaldığımız süreç için 5’er bin dolar ödeme yapacaklarını söyledi ama yapmadı.”

Duruşma  ertelendi.

Kaynak:sözcü.com.tr / Hayati ARIGAN - Ali Selim YAMANLI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.