Burcu Güneş... MEHMET’İN GEZEGENİ’NE KONUK OLDU!

Burcu Güneş... MEHMET’İN GEZEGENİ’NE KONUK OLDU!

Burcu Güneş, Kral TV ve Kral FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu. Gezegen Mehmet’in sorularını içtenlikle yanıtlayan Burcu Güneş, sevilen şarkılarını de canlı olarak seslendirdi.

“Albüm yoğun ilgi gördü”

Yeni albümü “Anadolu’nun Güneşi”ni anlatarak sohbete başlayan Burcu Güneş,  çok güzel tepkiler aldıklarını ve yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.

Güneş yeni albümüyle ilgili, “Yıllardır insanların daha farklı şekilde, daha farklı isimlerden, daha farklı gırtlaklardan duydukları, sevdikleri ve öyle alışılagelen şeyler var.

Benimki onlara daha farklı geliyordur ve beğenmeyenler de mutlaka vardır. Buna çok saygı duyuyorum; ama ben de türküleri kendime göre, kendi ses rengimle, kendi yorumumla söylemeye çalıştım.

Genelde de hep olumlu tepkiler var” dedi.

Türkü denilince akla Türkiye’de Hasan Saltık Gelir.”

“Anadolu’nun Güneşi” isimli türkü albümünün repertuar seçiminde yapımcı Hasan Saltık ile birlikte çalıştıkları söyleyen Burcu Güneş, nasıl bir araya geldiklerini anlattı.

Ünlü şarkıcı, “Türkü denilince akla Türkiye’de Hasan Saltık gelir. Hasan Saltık’ı albüme şöyle dahil ettim:

Yıllar önce ‘Gaip Yol’ diye bir şarkı seslendirmiştim ve tarzımı, okuyuş şeklimi çok sevmişti.

O dönemde aramızda sıcaklık olmuştu ve daha sonra bu albüm projemden bahsedince, önce ‘süpervizörlük yapar mısın?’ deyip, arkasından da prodüktörlük teklif ettik ve sağ olsun kabul etti. İyi ki bu işin içinde oldu” sözleriyle anlattı.

“Etnik müziğe doğru bir eğilim var”

Burcu Güneş,  türkü albümü  hazırlamasının nedenini   20. yılında farklı bir albümle, değişik bir şey yaparak insanlara seslenmek istemesi olarak yorumladı.

Ünlü şarkıcı, “Arabesk müzik ülkemizde zaten tutuyor, Türk sanat müziği de seviliyor; ama türkü denilince herkes bir geri çekiliyor.

Ben açıkçası risk aldım; çünkü insanlar türküyle ön plana çok çıkamıyor, onun daha gizli hayranları var” dedi.

Bu durumu  umursamadığını ve  kalbindeki sesi dinlediğini  söyleyen ünlü şarkıcı; “Güzel bir iş oldu.

Çünkü zaten Dünya’nın da uzun yıllardır bir arayışı var. Biraz daha doğuya doğru, daha etnik müziğe doğru bir eğilim var.

Tüm organik haliyle, bütün bu çalınan enstrümanlarıyla, bütün duygusuyla çok daha gerçek. Şu an çıkan birçok müzik tarzından çok daha gerçek ve gerçek hikayelere dayalı, dolaysıyla çok daha değerli ve özel” dedi.

“En sevmediğim huyum detay aramak”

Gezegen Mehmet’in programda Burcu Güneş’e  “Kendinde en sevmediğin huyun nedir?” sorusunu yöneltmesi üzerine ünlü şarkıcı;  “Çok fazla detay aramak ve bunu takıntı haline getirmek. Bazen çok hızlı kusur buluyorum” yanıtını verdi.

“Ben güven takıntısı olan birisiyim”

Ünlü şarkıcı, bir insanı kendisinden soğutacak özellikler için ise, “ En başta yalancılık. Ben güven takıntısı olan birisiyim, hemen insanlara güvenemem.

Güvenmem için belli bir zaman ilişkimizin birlikte geçmiş olması gerekir” dedi.

Burcu Güneş’in konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21.00'de Kral Pop TV'de yayınlanacaktır. Programı ayrıca Kral Grubu’nun resmi YouTube kanalı Kral Müzik sayfasından da izleyebilirsiniz... 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.