Burcu Tatlıses... "GÜZEL KOKUYORUM", YAŞAMIN KOKUSU ŞARKILARIMDA !..

Burcu Tatlıses... "GÜZEL KOKUYORUM", YAŞAMIN KOKUSU ŞARKILARIMDA !..

Burcu Tatlıses’in ilk albümü “Güzel Kokuyorum” LilaRecords etiketiyle müzik marketlerde yerini alıyor.

Bugüne dek  “Alagül” de dahil 17 albümde 40’dan fazla şarkı sözüyle yer alan, kendine özgü dili ve şarkılara inşa ettiği hikayelerle alışıldık “pop!” algısını zorlayan Burcu Tatlıses, yıllardır kendisini yakından izleyenlerle paylaştığı yorumcu kimliğini bu albümle açık ediyor. Albümde biri cover toplam 11 şarkı mevcut.

Prodüktörlüğünü Cihan Mürtezaoğlu’nun üstlendiği albümde Burcu Tatlıses’in söz ve müziklerinin yanı sıra, Mabel Matiz, Cihan Mürtezaoğlu, Emre Aksu ve Serkan Çevik’le birlikte yazdığı şarkılar da yer alıyor. Ve bir Babazula şarkısı ilk kez bu albümde yeniden yorumlanıyor.

“Koku yaşamın buğusuysa, en çok da şarkıya siner. Çünkü müzik, söz, yaşadığına dairdir. “Güzel Kokuyorum” karmaşık, hepimizi yoran, bazen çözümsüz gibi duran ama sırtını umuda dayamış şimdiki zamanların, geçmiş gibi gelen ama geçip gidemeyen eskinin ve bilinmeyeniyle yarının sularında seyreden, her daim aşkın fonuna sinecek bir duyum.”

Burcu Tatlıses, şarkı sözleri ve besteleriyle, Funda Arar, Mustafa Ceceli, Fatih Erkoç, Zuhal Olcay, Yıldız Usmonova, Nilgül, Göknur, Esma Er albümlerinde yer aldı.  Bir İstanbul Masalı ve Zerda dizisinin jenerik sözlerini yazdı. Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde yer alan Aşk Vurur adlı şarkıyı yazdı ve yorumladı. “Alagül” , “Seni Severdim”, “Senden Öğrendim”, “Mor Yıllar” gibi şarkıları en çok dinlenenler arasında yer aldı. 2014 sonunda “Sen Dur Ben Gölge” adlı ilk şiir kitabını yayımladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.