Cem Mansur...CRR GENEL SANAT YÖNETMENLİĞİNE ATANDI!

Cem Mansur...CRR GENEL SANAT YÖNETMENLİĞİNE ATANDI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu Genel Sanat Yönetmenliği’ne Cem Mansur atandı. Mansur, 2019-2020 konser sezonu açılışında görevi Aslan Özdemir’den devraldı.

Klasik müzik için tasarlanmış Türkiye'nin ilk konser salonu olan CRR'nin, yeni genel sanat yönetmeni Cem Mansur, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'nın da kurucu şefi.

 

CRR eski Genel Sanat Yönetmeni Aslan Özdemir, Cem Mansur için “Cem Mansur bilgisi, birikimi ve vizyonu ile; klasikten günümüze, dünyanın ve bizim seslerimizi, İstanbul müziğini CRR'ye en başarılı şekilde taşıyacak; CRR'yi dünyadaki prestijli konser salonları arasındaki hak ettiği yere ulaştıracak değerli bir şef.

Sahnesi daima açık ve alkışları bol olsun” dedi.

‘CRR KUCAKLAŞACAK BİR ÇATI OLABİLİR’

Cem Mansur ise yeni görevi ile ilgili şunları kaydetti: “Geçmişte gerçekleştirdiğim projelerde ifade etmeye çalıştığım, müziğin toplumsal diyalog aracı olarak gücünü bu yeni görevde de paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

CRR, her tür müziğin iyisinin altında kucaklaşacağı bir çatı olabilir. Müzik konusunda bile kavga etmeyi başardığımız toplum olmayı hak etmiyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.