Cesur Doğan....SİNEMANIN YENİ JÖN ADAYI BOMBA GİBİ PROJELER İLE GELİYOR!

Cesur Doğan....SİNEMANIN YENİ JÖN ADAYI BOMBA GİBİ PROJELER İLE GELİYOR!

`' Crimson Crescent (Kızıl Hilal) `' ile büyük bir başarıya imza atan filmin başrol oyuncusu Cesur Doğan hem aldıkları ödülü hemde yeni dönemde yayına girecek olan `'Bana Bir Soygun Yaz `' sinema filmini anlattı.

American International film festivalinde kısa film dalında en iyi film ve en iyi yönetmen ödülünü alan film '' Crimson Crescent'' ( Kızıl Hilal) in konusu nedir? Nasıl ortaya çıktı bu proje?

Filmin konusu Kadına Şiddet, projenin çıkışı ise Can Gürzap İletişim akademiden sınıf arkadaşım Burcu Binark sayesinde oldu. Projeden bahsetti, yönetmen Ayşesu Zorlutuna Amerika da eğitim almış çeşitli başarılara imza atmış birisi. Senaryoyu okuduğumda ülkemizin kanayan yarasına ilgi çekmenin ve böyle bir filmde oynamanın oyunculuk açısından bana sağlayacağı katkıyı düşünerek kabul ettim.

Kısa film dalında en iyi film ve en iyi yönetmen ödülü almasında benimde katkım olduğu için tabiî ki çok gururluyum. Ülkemizin böyle bir konu ile filme yansıması beni rahatsız etmiş olsada projenin sanatsal açısından bakarsak American İnternational Film ödüllerinde Türkiye 'nin adını duyurmak kesinlikle hazdı.

Amerika da alınan ödülün basında ülkemizde duyulmamasının sebebi ne olabilir sence?

Sanırım bizlerin medyatik olmaması ve ödül ün belli çevreler dışında çok fazla kişi tarafından bilinmemesi olarak düşünüyorum. Tabiî ki bu konuda fazla bir tanıtım yapılmamasıda önemli etkenlerden biridir.

''Bana bir soygun yaz'' filmini kısaca anlatırmısın konusu nedir?

Üç arkadaşın mafyaya bulaşması, mafyadan kurtulmak içinde bir soygun senaryosunu hayata geçirmeye çalışırlarken başlarına gelen komik olaylardan oluşan bir komedi filmi. İzleyenlerin çok eğleneceğinden eminim.

Set ortamı nasıldı? Başınıza gelen enterasan olaylar oldumu ?

Biz çekerken sette çok eğlendik, gülmekten çekemediğimiz sahneler bile oldu diyebilirim. Enterasan olay dersek çekimlerin gülme krizlerimizden sarkması haricinde başka bir şey olmadı. Herkes birbirine saygılı ve işini çok büyük özveri ile yaptı.

Bu projede yer almaya nasıl karar verdiniz?

Kanıt dizisinde Yönetmen Biray Dalkıran ile iki bölüm çalışma fırsatım oldu, bu film e başladığı zaman Mafya babasının sağ kolu ve en güvendiği adam ''Selim '' karakterinin seçmeleri için beni çağırdı, yaklaşık 300 kişi içinden rolü aldım. Tabiî ki Yönetmen Biray Dalkıran'ın bana ve oyunculuğuma güvenmesinin çok büyük etkisi var. Böyle güçlü bir yönetmenle ve oyuncu kadrosu ile çalışma bana çok büyük bir tecrübe kattı.

Kimlerle beraber çalıştınız?

Öncelikle yönetmenimiz Biray Dalkıran , Senarist İnci Uluçay, Hakan yılmaz, Çetin Altay, Umut Oğuz, Mehmet Özgür ve daha bir çok değerli oyuncu arkadaşlarımız ile beraber çalıştık.

Film ne zaman vizyona girecek? Sizce başarılı olur mu?

14 aralıkta Türkiye de tüm şehirlerde aynı anda vizyona girecek. Şuanda montaj aşamasında. Biz çalışırken çok zevk alarak çalıştık çok güçlü oyuncu kadrosu var yapımcımız Burhan Şafak ta hiçbir şeyi esirgemedi yani başarılı olmaması için hiçbir neden yok, tabiî ki çok başarılı olacak zaten halkımızda bunu gişede kanıtlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.