ÇIPLAK FOTOĞRAFLARIN "DALİ"Sİ: HOWARD SCHATZ

ÇIPLAK FOTOĞRAFLARIN "DALİ"Sİ: HOWARD SCHATZ

Howard Schatz fotoğraf makinasını bir ressamın fırçası gibi kullanan bir sanatçı ?Fotoğrafları bir şaheser olmaktan çok bir sanat eseri adeta?Son on yılda çektiği fotoğraflarla reklam dünyasında olay yaratırken birbirinden güzel kitaplarla da bir numara olduğunu kanıtladı? Avedon, Herb Ritts, Patrick Demarchelier gibi asrın fotoğrafçılarını tahtlarından indirdi ve Time dergisine kapak olmayı başardı?

Schaltz'ın fotoğrafları dünyanın en prestij müzelerinde sergilenirken Hollywood'un yıldız filosu da kuyruğa girdi? Schalz'a bir kare vesikalık çektirmenin bedeli çuvalla dolar? New York'taki stüdyosunda yüzlerce sanatçı poz verdi bugüne kadar?

Vogue, GQ, Stern, Life, American Photo,Time, Sports Illustrated, New York Times fotoğraflarını ilk önce yayınlamak için birbirleriyle yarışıyorlar?

Howard Schatz vucut resimleri çekmeyi seviyor? Özellikle çıplak fotoğraflarıyla harikalar yaratıyor? Passion and Line kitabıyla bale ve dans sanatçılarının çıplak vucutlarını, Body Knots ile çıplak mankenlerin ilginç pozlarını , Nude Body Nude ile çiftlerin çıplak resimlerini çekti? Pool Light kitabı ise sualtında çektiği çıplak mankenlerle bir başka sanat eseri? Özellikle estetik harıkası olan çalışmalarıyla reklamcıları da peşinden koşturan Schatz Ralph Lauren, Escada,Sergio Tacchini, Nike, Reebok, Sony, Adidas Finlandia Vodka ve Mercedes Benz'in ilanlarına imza atıyor?

Howard Schatz 2002 yılında yayınladığı Athlete kitabı ile dünyanın ünlü sporcularının çıplak fotoğraflarını çekti?2005 yılında Botanica ile bu kez çiçekleri soydu adeta? Portre ve moda fotoğraflarıyla da muhteşem eserler sergileyen Howard Schatz yeni kitabı Pregnancy için hamile kadınların çıplak resimlerini çekiyor bugünlerde? O artık zekanın fotoğrafçısı ?.

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.