Costas Mandylor... EYVAH! TESTERE İSTANBUL`U ÇOK SEVDİ!

Costas Mandylor... EYVAH! TESTERE İSTANBUL`U ÇOK SEVDİ!

Magazinkolik Lezzet ve Keyif Gezgini Özlem Mekik, nam-ı değer testere Costas Mandylor`u İstanbul`da yakaladı...

Röportaj : Lezzet ve Keyif Gezgini Özlem Mekik

Türkiye'de kendimi evimde gibi hissetim!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gişe rekorları kıran Testere filminin başrol oyuncusu Costas, Hollywood Prodüksiyon sahipleri Ramiz Özbay ve Varol Porsemay tarafından İstanbul'da ağırlandı.

Burada kaldığı süre zarfınca İstanbul?un tarihi ve turistik yerlerini gezen, eğlence hayatını keşfeden Costas'ı o yoğun tempo içinde Misina Balık'ta yakaladım ve merak ettiğim her şeyi sordum.

Türkiye'de kendini evinde gibi hisseden, Türk lezzetlerine ve Türk kahvesine bayılan Costas'ı daha yakından tanımak istiyorsanız, sizi böyle alalım...

Merhaba Costas, yeniden Türkiye'de ve özellikle İstanbul'da olmak nasıl bir duygu?

Mükemmel bir duygu İstanbuldayken kendimi evimde gibi hissediyorum. 2 sene öncede ''Dumball Rally'' organizasyonu ile aktör arkadaşım Tamer Hassan ile birlikte İstanbul'daydık. İstanbul'u çok seviyorum, buram buram tarih kokan, büyüleyici bir kültür şehri.

Sizi Türkiye'de Testere filmlerinizden dolayı çok iyi tanıyan değişik bir hayran kitleniz var. Bu konuda ne söyleyebilirsiniz?

Evet, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de Testere serisinin popüler olduğunu gördüm. Testere kendine özgü bir yapıt.

Akıllıca işlenmiş, sürprizlerle dolu, seyircinin sonuçlarını merak ettiği, tahminler yürüttüğü Alfred Hitchkock tarzı bir korku filmi serisi.

Filmden çok memnun kalan bir kitle var ki işte onlar benim hayran kitlem. Ne mutlu ki her yeni bölümde bir önceki filmin hâsılatını geçtik.

Testere kaç bölümdü? Yeni bir Testere daha geliyor mu?

Şu ana kadar 7 film çekildi. Sonuncusu üç boyutlu olarak yapılmıştı. Ben kadroya 3. filmden itibaren girmiştim. Yeni bir 8. Testere ufukta gözüküyor.

Ünlü bir model ve aktrist olan Balistik, The Mambo Kings, Öldürme Yetkisi gibi filmlerden tanıdığımız Bond kızı Talisa Soto ile evliydiniz, onunla hala görüşüyor musunuz?

3 yıl süren bir evlilikti, şu an görüşmüyoruz ama aramızda herhangi bir kırgınlık yok. İkimizin de yeni hayatı var. Talisa evlendi ve iki çocuğu var benim de seviyeli bir beraberliğim var.

60'a yakın sinema filminiz var. Bunların içinden en özel 3 filminiz hangisi diye sorsam?

Sonunda Testere filmlerinin dışında bir soru aldım, Bu soruya cevap vermem güç, bir çoğu benim için özel ama ilk anda üç filmimi saysam ''The Game of Their Lives'', ''The Sinners and Saints'' ve ''Delta of Venus'' olur.

Hollywood'da arkadaşlıklar nasıl ya da hiç arkadaşınız var mı?

Hollywood bambaşka bir dünya. Herkes kendi halinde, kendi dünyasında yaşar. Benim görüştüğüm çok aktör var ama arkadaş derseniz Gerard Butler ve Tamer Hassan derim.

İstanbul'a gelişinizin amacı nedir?

Pain Doctors film projem için Hollywood Prodüksiyon?dan Varol Porsemay ve Ramiz Özbay'ın sayesinde İstanbul'a geldim. Filmde oynayacağım estetik doktor karakteri için bir estetik cerrahın günlük yaşam tarzını gözlemlemek ve ondan estetik operasyonlar konusunda her türlü bilgiyi alabilmek için birebir görüşmek istedim.

Bulunduğunuz süre zarfında nereleri gezdiniz?

İstanbul çok büyük bir şehir, gez gez bitmez, surları, sarayları, camileri, müzeleriyle adeta yaşayan bir tarihtir. Bu tarihe tanık olup, nostalji hissedebilmek bence çok kolay.

Ben bile her seferinde yeni yerler keşfediyorum. Tarihi yerlerden en çok sevdiklerim Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Ayasofya, Kapalıçarşı, Yerebatan Sarnıcı, Anadolu ve Rumeli Hisarları, Boğaz, Kız Kulesi.

Peki ya Türk mutfağı?

Türk mutfağı çok zengin bir mutfak ve benim çok beğendiğim bir mutfak. Özellikle, kebap, köfte, lahmacun, dolma, pide, mücver ve ayran favorilerim. Özellikle kış aylarında Türkiye'de mercimek çorbası, ezogelin çorbası ve tarhana çorbası en çok tercih ettiğim çorbalar. Türk kahvesi ise, benim için bambaşkadır.

Bu gelişinizde hangi mekanlarda bulundunuz, nereleri sevdiniz ve kimlerle tanıştınız?

Avrupa yakasında Kuruçeşme Balık ve Hatay Medeniyetler Sofrası. Bu sefer ilk kez konakladığım Anadolu yakasında ise eğlencesine doyamadığım Ziyade Fasıl ve yemeklerine hayran kaldığım Misina Balık'ı bu gelişimdeki en beğendiğim mekanlar olarak sayabilirim.

Ziyade Fasıl?daki roman dansına ve asma davul show çok farklıydı. Ayrıca Aynalı by Theo'daki Yunan müziğine hayran kaldım ve orada Fedon'la tanıştım. Türkiye'de kendimi adeta evimde hissettim.

Peki ya futbol?

Futbol benim için çok önemli. 23 yaşıma kadar profesyonel futbol oynadım. Dizimde kas incinmesi geçirince ne yazık ki futbolu bırakmak zorunda kaldım.

Beşiktaş Türkiye de ilk adını öğrendiğim takımdı. Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını da zaman buldukça takip ettim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.