CUMHURİYET İÇİN CEBİNDEN PARA HARCAYAN SANATÇI KİM?

CUMHURİYET İÇİN CEBİNDEN PARA HARCAYAN SANATÇI KİM?

Adımız bir yerde geçti mi hemen akla 'eski günler' geliyor.. Dolayısıyla da 'eski sanatçılar'.. Biz de gündemde olan bir 'eski sanatçı' varsa hemen onunla ilgili bilgilerimizi, anılarımızı sizlerle paylaşıyoruz..

Gelen e-mail'lerinize bakılırsa çok da iyi ediyoruz! Ayıptır söylemesi 'müzik tarihi'mize ışık tuttuğumuzu yazanlar bile var!

Estağfurullah..

Ama insan 35 yılını, özellikle de Pop Müzik dünyasına verdi mi, ister istemez bilgiler ve anılar; hatıralardan çıkıp, bu satırlara dökülüyor..

Gelen e-mail'ler dedim de.. Kimi 'mektup'lardan da 'Abi sen hiç yeni sesleri tanımaz mısın, onlarla ilgili yazacakların yok mu?..' diye sorular çıkarken ilginç bir gelişme oldu..

Şimal Gökçe ile tanıştım..

Pop Müzik dünyasının yeni yorumcularından..

İnternetten öğrendiğim kadarıyla Türkiye'de 29.448 kişiden birinin adı Şimal'miş.. Ama siz bu Şimal'i diğer 29.447 kişiden ayrı biri koyun çünkü o bambaşka biri.. Onun bambaşka özellikleri var..

Özellikle Fenerbahçe taraftarları onu Sarı Kanarya'ların 100. Yılı şerefine yaptığı single ile tanımışlardı.. Sonra Türk Milli Takımı için yaptığı single'ı geldi.. Ve şimdi de 29 Ekim Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. Yıldönümü için hazırladığı ve cebinden harcadığı paralarla hiçbir sponsor desteği almadan piyasaya çıkardığı 'Cumhuriyet'in Bekçileriyiz' adlı yeni single'ı..

'Devamlı müşterilerim' pardon 'sürekli okurlarım' bilir; benim 35 yıldır üzerinde çalıştığım 'Sanatçılar Ansiklopedisi' adlı bir çalışmama var.. Hâlâ yazıyorum.. 3000 [üç bin] sayfayı çoktan geçti.. Biter mi, benim ömür biter o bitmez mi artık Allah bilir..

Neyse; bu ansiklopedide Şimal'e de yer vermek için hemen internet üzerinden araştırmaya girdim.. Kendine ait iki özel sitesini buldum. 'İrtibat' adresine bir mail attım..

Ertesi sabah aradı.. Evimin hemen karşısındaki Bakırköy Capacity'de buluştuk.. Bir 5 çayı içtik karşılıklı [havam batsın..]

Sonra 'araştırmacı gazeteci' olarak çalışmalarını yerine görmek istediğimi söyledim.. Ben Bakırköy'de oturuyorum, o Ataköy'de.. İkimiz de İstanbul'un köylüsüyüz [Kadıköylü sevgili Nurcan gibi..]

Evlerimizin arası 10 dakikalık mesafede.. Evi dediysem home office olarak kullanıyormuş. Gittim.. 9. Kasım'da 14 katlı bir apartmanın 14. katında oturuyor..

Vallahi çalışkanlığı karşısında şapka çıkartım..

Bir ev telefonu, 4 cep telefonu.. Bir eli telefonda bir eli internette.. Sürekli arayış içinde.. Sözler yazıyor, besteler yapıyor. Şimdi hemen onu kısaca tanıtayım sizlere..

17 Ağustos 1980 tarihinde müzisyen bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Bu yüzden 1999'dan beri doğum gününü kutlamıyor.. Lise sıralarında profesyonel müzik hayatına atıldı. İlk albümünü 2007 Kasım ayında çıkardı. Hemen ardından Fenerbahçe Spor Kulübü'ne destek olmak amacıyla, Fenerium'a özel bir single çalışması yaptı. Fenerbahçe taraftarları tarafından çok beğenilen 'Asırlık Sevgi' albümü Fenerbahçe'nin kuruluşunun 100. Yılı'na armağan edildi.

Şimal Gökçe, A Milli Futbol Takımı için Euro 2008 Şampiyonası'na destek olmak amacıyla sözü ve müziği kendisine ait olan 'Koş Türkiyem' adlı eserini, 2004 yılında kurduğu 'She May' prodüksiyon adlı kendi müzik firmasından çıkartarak, Türk Futbol Federasyonu'nun resmi ürünleriyle birlikte promosyon şeklinde dağıttı.

Haziran 2008'de Avusturya ve İsviçre'de ortak olarak düzenlenen UEFA Euro 2008'de Türk Milli Futbol Takımı'nı desteklemek ve güçlü bir sinerji oluşturmak amacıyla hazırlanan 4 metre çapındaki dev 'İyi Dilek Topu'na AKP İstanbul Milletvekili 'merhum' Osman Yağmurdereli, efsane golcü Tanju Çolak, İzzet Öz, Evren, Tanyeli, Ercan Avşar, Ömer Danış, Karadenizli Süreyya, Ali Altay, ünlü radyo programcıları Hopdedik Ayhan ve Gezegen Mehmet'le birlikte imzasını attı.

Müzik piyasasında kalıcı olmak için farklı ve yeni projeler üretmenin inancında olan Şimal Gökçe, bir de şiir kitabı çıkardı. Söz, beste, reklam müziklerinin yanı sıra film müzikleri de yaptı. İlk halk konserini 2007 baharında Ankara Nallıhan'da 15 bin kişinin karşısında verdi. 2008 yılında Kaan Erkam [Oda Tiyatrosu] ile tiyatro çalışması yaptı. Sinema filmlerinde rol aldı. Şimal Gökçe, üniversite mezunudur.

Albümleri

İlk Defa [2007- She May]: Hayrandım/ Bire On Veriyorum/ Vazgeçiyorum/ Ödeştik Senle/ İmkansız/ Hayatın Yalan/ İlk Defa/ Son

+ + +

Evet; sevgili Şimal'i şimdi daha yakından tanıdınız.. Onu daha da yakından tanımak, birbirinden seksi fotoğraflarını görmek, şarkılarını dinlemek in 'Google'a 'Şimal Gökçe yazmanız yeterli..

Eh; bu kıyağımı da unutmayın artık..

Özellikle de 'konu sıkıntısı' çeken magazin gazetecisi dostlarım.. Şimal'in sitesini mutlaka 'tık'layın.. Onda ne cevherler var bir bilseniz.. Hadi gugılla mugılla [Aaaa nur içinde yatsın sevgili Oğul Aral ağabeyimin Avanak Avni'si konuşuyormuş gibi oldu] uğraşmayın da size sitesinin adresini de vereyim;

www.she-may.com

Efendim; Şimal gibi medyadan uzak kalıp da, medyanın ilgisizliğinden yakınan ve benimle tanışmak isteyen 'yeni yorumcular' varsa, adresim aşağıda.. Gereken ilgi mutlaka gösterilecektir!

Genç kuşağın diliyle baaay!

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.