Davut Güloğlu - Sıla... YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMADI!

Davut Güloğlu - Sıla... YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMADI!

Davut Güloğlu, 2016 yılında 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Mitingi hakkında "Böyle bir şovun içerisinde yer almayacağım" diyen müzik insanı Sıla Gençoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Müzik insanı Sıla Gençoğlu, 2016 yılında Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılıp katılmayacağının sorulması üzerine Hayır katılmayacağım, kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içerisinde yer almayacağım’ demişti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Sıla'nın bu açıklamaları sonrasında ünlü şarkıcı Davut Güloğlu, Sıla Gençoğlu hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan suç duyurusunda bulundu. 

Davut Güloğlu, avukatı Fırat Söylemez aracılığıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesini sundu.

FETÖ’nün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminde 248 asker, polis ve vatandaşın şehit düştüğü, halkın büyük mücadelesiyle birlikte darbe girişiminin bertaraf edildiği, darbe girişimi sonrasında ‘Demokrasi nöbeti’ olarak adlandırılan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Mitingine 5 milyon kişinin katılım sağladığı vurgusu yapılan dilekçede, Sıla Gençoğlu'nun ‘Hayır katılmayacağım, kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içerisinde yer almayacağım’ ifadelerine yer verildi.

"DAVUT GÜLOĞLU DERİN ÜZÜNTÜ DUYDU"

Sıla'nın bu sözleri nedeniyle Davut Güloğlu’nun derin üzüntü duyduğu, bu sözlerin kamu güvenliği açısından açık tehlike oluşturduğu belirtildi.

Sıla Gençoğlu’nun beyanlarının toplumun her kesiminden tepkiler aldığı vurgulandı.

SILA "HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK" TEN CEZALANDIRILMALI

Dilekçede, Sıla Gençoğlu’nun “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan cezalandırılması istendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bir televizyon programında Sıla hakkında konuşan şarkıcı Davut Güloğlu, Darbeye karşıyım ama Yenikapı’daki şova katılmayacağım’ diyen Sıla Gencoğlu için "S... olsun gitsin" ifadesini kullanmıştı.

Sıla’nın şikayeti üzerine yargılanan Güloğlu, ‘hakaret’ suçundan 8 bin 500 lira adli para cezasına çarptırılmıştı.

Öte yandan Sıla, Güloğlu aleyhine 60 bin liralık manevi tazminat davası açmış, davayı kısmen kabul eden mahkeme, Güloğlu’nun 4 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.