Deniz Akkaya… "40'LAR BANA YARADI. 20'Lİ YAŞLARIMDAN ÇOK DAHA GÜZELİM.”

Deniz Akkaya… "40'LAR BANA YARADI. 20'Lİ YAŞLARIMDAN ÇOK DAHA GÜZELİM.”

Fit fiziği ile dikkat çeken ve adeta yıllara meydan okuyan ünlü manken Deniz Akkaya gençlik sırrını gazeteci Pelin Çini'nin yeni açtığı internet sitesine verdiği röportajda anlattı.

“Ünlü” isimler arasında sağlıklı beslenmeyi ve spor yapmayı hayatına en iyi adapte eden isimlerdensin. Hep böyle miydi?

Öncelikle öyle düşündüğün için teşekkür ederim. 5 yaşından beri önce yüzme sonra voleybol oynadım. Belimde disk kaydıktan sonra çok aktif bir gym hayatım oldu. Squash oynadım, kick boks yaptım. Yoga ile de ilgilendim. Belli bir süre sonra hayat kalitemi yükseltecek sporlara  yöneldim. Spor ve sağlıklı beslenme konusunda okuyup araştırıyorum. Kendimi güncelliyorum.

Haftada kaç gün spor yapıyorsun?

Spor hayatımın çok ortasında. Ben tek boyutlu bir insan gibi yaşamıyorum. Bizde ne yazık ki öyledir. Anne olursun kadınlığından vazgeçersin ya da  iş hayatından vazgeçmemek için anneliğe geç kalan kadınlar vardır. Sanki biri olursan öteki olamazsın, birini seçersen diğerinden elini ayağını çekmen gerekir gibi bir algı var. Ben hayatı her boyutuyla yaşıyorum. Spor benim bu aktif hayatımda bir taşıyıcı kolon gibi. Beni ayakta tutan en önemli unsurlardan biri.  Dün Japonların Kadim Beslenme sırrı diye bir kitap okuyordum. Kapağında 65 yaşında olan ama 30  gösteren bir doktor var.

Diyor ki sizin dış görüntünüz ne kadar sağlıklı yaşadığınızın bir tablosudur.  Çok haklı. Sosyal medyada 2000 senesinde çekilmiş bir fotomu paylaştım. Şimdi hem yüz hem fizik olarak daha iyi gözüküyorum mesela. Demek ki mümkünmüş. Zaman geriye sarılabiliyormuş. Çünkü sporun etkisi çok büyük. Kızımın doğumundan sonra zor bir dönem geçiriyordum. Psikoloğum ya antidepresan kullanacaksın ya da vücudunu, kendini sağlam tutmak için başka bir yol bulacaksın demişti. O dönem sanırım sporu hayatımın temeline yerleştirdim. Ben hiç antidepresan kullanmadım Pelin. Düzenli spor yapan birinin ne estetikçiye, ne psikologa ne de ilaca ihtiyaç duyacağını düşünmüyorum.

Röportajın devamını okumak için buraya tıklayınız…

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.