Derya Büyükuncu... OLİMPİYAT MADALYASI YALAN MI OLDU?

Derya Büyükuncu... OLİMPİYAT MADALYASI YALAN MI OLDU?

Milli yüzücü Derya Büyükuncu, 'Survivor' yarışmasında şampiyon olduktan sonra oyuncu olmaya karar verdiğini InStyle'ın ağustos sayısında anlattı.

Röportaj: Buket BAYDAR / Hurriyet

Milli yüzücü Derya Büyükuncu, "Survivor" yarışmasında şampiyon olduktan sonra InStyle'la buluştu. Başarılı sporcu, hayata dair yeni planları ve oyunculuğa atacağı ilk adımla adından daha uzun süre söz ettireceğe benziyor.Disipline bakışınızla başlayalım mı konuşmaya?

- ınanılmaz bir iç disiplinim var, dolayısıyla ne zaman ne yapacağımı biliyorum; uyumak, eğlenmek gibi her şeyim planlıdır. Bu konuda şansım, her zaman iyi sporcularla bir arada olmamdı. ıyi sporcu olmalarının yanı sıra her birinin dünyanın farklı yerlerinden geliyor olması ve bizim devamlı iç içe olmamız bana farklı disiplinleri de gözlemlemek adına çok şey kattı. 25 senedir milli takımdayım, ülkemi temsil etmenin bilincinde olduğum için hep şunu düşünmüşümdür: Birisi bir iş yaptıysa sevmesen bile saygı duymak zorundasın.

Hayata karşı sakin olduğunuz kesin ama kendinize karşı da hep böyle misiniz? Yoksa aksine, içinizde fırtınlar koptuğunu söyleyebilir miyiz?

- Hayatta dürüst, saygılı, sabırlı, sakin ve anlayışlıyım. Bu özelliklerimi seviyorum ama belki de bu özelliklerimden ötürü bazı şeyleri çok içime atıyorum. Sanırım biraz inatçı bir yapım olduğu için de kendimi fazla yıpratıyorum. şarjım da, deşarjım da kendimde diyebilirim.

ABD SAYFASI 2 YIL SONRA KAPANIYOR

Sıklıkla Amerika seyahatleriniz oluyor. İstanbul'daki kısıtlı vakitlerde neler yapıyorsunuz?

- şimdilik senenin yarısını İstanbul'da, geri kalanını Amerika'da geçiriyoruz ama iki yıl sonra tamamen burada olacağız. İstanbul'un trafiğinden değil ama Boğaz'ından inanılmaz keyif aldığımı söyleyebilirim. Ben yengeç burcuyum, o yüzden suya yakın olmam lazım. Uçaktan iner inmez hemen kendimizi Ortaköy, Bebek tarafına atıyoruz. Eminönü'nün kalabalığını, insanlarla iç içe olmayı özlüyoruz. Amerika'da eşimle tek başımıza yaşadığımız için buraya döndüğümüzde ailelerimizle vakit geçirmek bize çok iyi geliyor.

Küçük yaşlardan bu yana spor yapıyorsunuz, bu durum sizi çocukken sokakta oyun oynamaktan alıkoyuyor muydu?

- Eskiden PlayStation falan olmadığı için herkes top oynamaya ve bisiklete binmeye çıkardı ama ben beş yaşından beri yüzdüğüm için daha disiplinli ve planlı bir çocukluk geçirdim. Devamlı yarışlar oluyordu ve daha iyisini yapabilmek icin antrenmanları kaçırmamaya çalışıyordum. Erken kalkmayı, düzgün beslenmeyi, hafta sonlarımı ona göre değerlendirmeyi öğrendim. Okul ve antrenmanı beraber yürüttüğüm için zamanı doğru kullanmaya alıştım. Bu hayatımın her aşamasında bana olumlu katkı sağladı.

"SURVIVOR"DA OYUNDAN ÇOK İNSANLAR YORUYOR

"Survivor" sizin için nasıl bir deneyimdi?

- "Survivor"ın çok güzel bir macera olacağını düşünüyordum. Giderken birtakım fikirlerim vardı tabii ama bazıları oldu, bazıları olmadı. Mesela kendi adıma bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyordum. Kazanmayı istiyordum ama bunu bir beklenti haline getirmemiştim. ınsanların yıllardır duyduğu bir Derya Büyükuncu adı vardı ama "Survivor" sayesinde gerçek beni tanıdılar. En büyük kazancım Türk halkı oldu diyebilirim ve bu benim için paha biçilmez bir şey. 30 yıl hiçbir karşılık beklemeden sadece bunun için çalışan bir sporcuyum ve nihayet başardım.

Bir teklif gelecek olsa tekrar "Survivor"a gider misiniz?

- Yakın zamanda gitmeyeceğim kesin. O psikolojiye bu kadar yakın zamanda tekrar giremezsiniz çünkü. Orada oyunlardan çok, insanlar seni zorluyor. Herhalde öyle bir teklif gelecek olsa ciddi ciddi, enine boyuna tartıp düşünür sonra karar veririm.

Sizin hakkınızda pek bilinmeyen bir şeyi bizimle paylaşabilir misiniz?

- Yıllardan bu yana Chicago Bulls ve dolayısıyla da sağlam bir Micheal Jordan fanıyım. Neredeyse 10 yaşından beri onu ve hayatını takip ederim. Kitaplarını okudum, hayat felsefesini seviyorum. 1996'da Chicago Bulls, biraz da Jordan'ın sayesinde şampiyon olduktan sonra; sağ omzuma Jordan'ın iki bacağı açık, tek elle smaç yaparkanki meşhur siluetini dövme yaptırdım.

MÜMKÜN OLDUĞU KADAR AZ GİYİNMEYİ SEVERİM

Giyim tarzınızı nasıl tanımlarsınız?

- Mümkün olduğu kadar az giyinmeyi seviyorum. Rahatıma çok düşkünümdür giyimde. Spor giyinirim ama yeri geldiği zaman da şık kombinler yaparım. Açık ve canlı renklere takıntılı olduğumu söyleyebilirim. Hatta eşim Zehra'nın da renkli giyinmesini isterim. şort, polo yaka tişört giymeyi severim. Beyaz, mavi, siyah ve kırmızı renklerin ağırlıkta olduğu bir gardırobum var. Carrera güneş gözlüklerim olmadığı zaman mutsuz bir adamım! "Survivor"da en zorlandığım şey onun eksikliğiydi.

Hayatta giymem dediğiniz bir şey var mı peki?

- Klasik vücut ölçülerinde olmadığı için çok dar şeyleri sevmiyorum. Mesela skinny jean'ler normal ölçülerdeki bedenlere göre yapıldığı için çok zorluyor bedenimi. Ayaklarım 48 numara olduğu için de alışverişte çok problem yaşıyorum.

SALATASINI BİTEREMEDİ AŞIK OLDUĞUNU ANLADIM

Eşinize aşık olduğunuzu nasıl anladınız?

- Zehra'yla ilk tanıştığımızda "Gözlerin çok güzel" deyip duruyordum ama o zamanlar arkadaş olarak görüyordum onu. Tanıdıkça ve birlikte zaman geçirdikçe onun için heyecan duymaya başladım.

- Zehra: Bir buluşmamızda salata yiyordu ve bitiremedi. Bir sporcu olarak salatayı bitirememesinden anladım bana aşık olduğunu!

Son olarak yeni dönem için planlarınız neler?

- Şu sıralar en yeni kararım oyuncu olmak. Amerika'da oyunculukla ilgili eğitim alacağım. Gider gitmez başlayacağım çalışmaya. ınsanların karşısına iyi çıkmalıyım, dolayısıyla bu konuda iyi bir teklif bekleyeceğim. Hiç acelem yok.

KADINLAR ONUN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

ÖZGE ULUSOY: Derya benim için çok iyi bir dost. Onun örnek insan, örnek eş olduğunu düşünüyorum.

TAÇMİN TÜMER: Derya "adamsın" diyebileceğim tek adam. Bir ilişkide art niyet varsa, kadınlar bunu hisseder. Derya için ben kardeş gibiyim. Bu o kadar net ki. Adada bana en çok yardımı olan kişiydi. Onun gibi birini tanıdığım için çok mutluyum.

ZEHRA BÜYÜKUNCU: Derya Allah'ın bana verdiği, hayal edemeyeceğim kadar güzel bir hediye. Dilediğimin çok ötesinde bir insan. Hayatımda olduğu için her zaman şükrediyorum. İyi günde, kötü günde yanımda olacağını hissettirmesi, bu güveni vermesi beni çok mutlu ediyor, kendimi özel hissediyorum. Onun mutluluğu, gözlerinin içinin gülmesi her şeyden önemli çünkü iyilikleri, güzellikleri hak eden bir kalbi var

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.