DEVLERİN SAHNESİNDE ÖZLEDİĞİMİZ TÜRK SANAT MÜZİĞİ

DEVLERİN SAHNESİNDE ÖZLEDİĞİMİZ TÜRK SANAT MÜZİĞİ

11 Nisan Cumartesi akşamı Bostancı Gösteri Merkezi'nde "Devlerin Sahnesinde Özlediğimiz Türk Müziği" adlı konser projesiyle eşsiz bir müzik ziyafeti yaşatılacak.


11 Nisan Cumartesi akşamı Bostancı Gösteri Merkezi'nde "Devlerin Sahnesinde Özlediğimiz Türk Müziği" adlı konser projesiyle Bülent Ersoy Muazzez Abacı, Mustafa Sağyaşar, Neşe Can, İnci Cayırlı, Kutlu Payaslı, Zekai Tunca,  Ayse Taş ve Ali Şenozan, özlediğimiz Türk müziği ile dinleyicilerine essiz bir muzik ziyafeti yaşatacak.
Sanatcilar Konserle ilgili anlamli bir aciklama yapti...

"Bu nağmeler bu ahenk sizler için... Bu güzellikleri hiç tanımamışlar, hiç duymamışlar için... Unutanlar, unutulanlar için... Bekleyip kavuşamayanlar, bulup çabuk yitirenler için... 'Bir gün mutlaka' deyip inatla bekleyenler, unutmayanlar unutamayanlar için, duyguları ilk günkü gibi taptaze, diri tutanlar için... Sonsuza dek sürecek bu hoş seda ile gök kubbeyi bir kez daha çınlatmak için; 

Ozledigimiz Turk Muzigi ile İşte geldik...

Türk sanat müziğinin dokuz yaşayan büyük efsane ismi “Devlerin Sahnesinde Özlediğimiz Türk Müziği” adlı konser projesinde bir araya geliyorlar. Cumartesi günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılacak olan konseri aralarında Nükhet Duru, Linet, Işın Karaca, Nilgün Belgün, Gönül Yazar gibi pek çok önemli isim de izleyecek...

35 yıl sonra Neşe Can sahneye çıkıyor

Bu haberle beraber arşivlerde neşe can resmi ve onunla ilgili bilgiler arandı. Neticede her zamanki gibi müracaat edilen isim Erkan Özerman’dı.

60’lı yıllarda Ankara Radyosu’ nun en ünlü hanım sanatçıları Neşe Can ve Nesrin Sipahi idi. O zaman Ankara Gençlik Parkı’nda Neşe Can assolist olarak ilk kez sahne aldı. İlk çıkışı oydu. Kendisinden önce de radyonun yetiştirdiği en genç erkek şarkıcı ilk kez sahneye çıktı. İnanılmaz başarı kazandılar.

O genç erkek sanatçı da Yıldırım Gürses’ti. İstanbul’dan izleyici olarak o gece Neşe Can’ı izlemeye gelenler arasında dünyaca ünlü Türk şarkıcı Dario Moreno ve beraberinde Zehra Eren gibi sanatçı dostları da vardı. Beraber onları izlediler ve programdan sonra kutladılar, hatıra fotoğrafları çektirdiler. 2000 kişilik büyük bahçeyi her gece tıklım tıklım dolduran Ankara’nın çok sevilen sanatçısı Neşe Can’ın kısa bir İstanbul macerası da oldu.

İstanbul’da da sahne aldı ve beğenildi. O’nun bu meslekte uzun müddet kalacağı düşünülürken ani bir kararla sahne ve müzik hayatına veda etti. Ankara Radyosu’ nda son konserini Erkan Özerman’ın eğlence programı yapan Türk musikisi starları devrinde Müzeyyen Senar, Safiye Ayla, Hamiyet Yüceses ve Zehra Bilir dörtlüsü efsane sanatçılar olarak yıllarca sahnelerin en önemli assolistleri olmuşlardı. Bu büyük sanatçılar devrinden sonra Ankara Radyosunun yetiştirdiği genç bir bayan yorumcu olarak Türkiye’ de büyük bir isim yapmış olan Perihan Altındağ Sözeri’dir.

Son konseri bittiği zaman onu tebrik edenler arasında Neşe Can da vardı. Perihan Altındağ Sözeri’nin sözlerini hiç unutmam; “ben meslek hayatımı bu gece noktaladım. Mutluyum çünkü bizden sonra bayrağı taşıyacak senin gibi büyük bir sanatçı yetiştirdi radyo. Çok başarılı bir yorumcusun.

İstanbul’ daki  sohbetlerde; “Ankara’da ne var ne yok’ denildiği zaman bir Neşe Can geliyor diye adın şimdiden bu mesleği sevenler bilenler içinde konuşuluyor. Bunun kıymetini bil Neşe…” demişti.  Perihan Altındağ Sözeri’nin bir kızı bir oğlu oldu. Onlar müzik hayatını tercih etmediler. Kızının oğlu, yani torunu ise ünlü bir modacı oldu; Mehmet Gündem… 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.