Dice Kayek..."TÜRKİYE TASARIM HAFTASI"NIN KONUĞU OLDU!..

Dice Kayek..."TÜRKİYE TASARIM HAFTASI"NIN KONUĞU OLDU!..

Türkiye’nin dünyaca ünlü moda markası Dice Kayek, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen “Türkiye Tasarım Haftası”nda “Dünyaya Yön Veren Türk Modacılar” panelinde konuşmacı olarak yer aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 19 – 23 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘’Türkiye Tasarım Haftası’’nda Fransız Pret-a-Porter ve Couture Federasyonu'na üye olup, Paris Couture resmi defile takviminde yer almaya hak kazanan ilk Türk markası olan Dice Kayek’in markasının yaratıcıları Ayşe Ege ve Ece Ege; “Dünyaya Yön Veren Türk Modacılar” panelinde Atıl Kutoğlu ile birlikte izleyiciler ile buluştu.   

‘’Türkiye Tasarım Haftası’’ süresince endüstriyel tasarım, moda tasarımı ve görsel iletişim tasarımı gibi konuların işlendiği etkinlikte; Dice Kayek’in kurucularından Ayşe Ege panelde tüketici alışkanlıklarının hızla değiştiği ve önümüzdeki senelerde daha çok özel tasarım kıyafetlerin öne çıkacağını belirtildi. Ege sözlerine; Dice Kayek olarak bir dünya markası olup dünyanın birçok noktasında mağazalarının olmasını hedeflediklerini belirtti. 

Moda ve tasarım içerikli konuların konuşulduğu panelin bir diğer katılımcısı olan Ece Ege ise markalaşma sürecinde yaşadıklarını aktardığı konuşmasında aldığı eğitimin geldikleri noktada hem vizyon hem de altyapı oluşturduğunu detaylarıyla bahsetti. Sektörün geçmişe göre gelişmesinin de değerlendirildiği panelde yurtdışında adından söz ettirmek için sürdürülebilir tasarımlar üretilmesinin önemini vurguladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.