DİKKAT!.. ÇALIŞANLAR WHATSAPP MESAJLARINDAN PARA ALABİLİR..

DİKKAT!.. ÇALIŞANLAR WHATSAPP MESAJLARINDAN PARA ALABİLİR..

Özellikle özel sektörde çalışanların mesai bitiminden sonra da iş ile ilgili sürece devam ettirildiği ve mesai dışındaki özel vakitlerde çalışmalar ile ilgilenmeleri talep edilebiliyor. Kaynak: Çalışanlar Whatsapp Mesajlarından Para Alabilir

Teknolojinin gelişmesi ve iletişim araçlarının çeşitlenmesi sonrasında yaşanan gelişmeler iş davalarını da etkilemektedir.

Çalışma hayatının en tartışmalı konularının başında gelen fazla mesai konusu hakkında, mesai sonrası gelişen mesaj trafiği çalışanın özel hayatından vakit çalmakla eş değer görülebiliyor.

Yöneticiler bu durumun fazla mesai statüsünde olmayacağını iddia ederken maruz kalan çalışanlar ve konuyla ilgilenen hukukçuların aksi yönde görüş bildirmeye devam ediyor.

İş mahkemeler kapsamında açılan davalarda, whatsapp yazışmaları da delil olarak mahkemeye sunulmaya başlanmış durumda.

Bu nedenle, çalışanların gece geç saatlerde yaptırılmaya maruz kaldığı iş ile ilgili yazışmaları ve talimatları arşivlemesinde mahkeme delili açısından önem arz etmektedir.

Özellikle, fazla mesainin yoğun olduğu sektörlerde whatsapp yazışmaları bu açıdan oldukça önemli hale gelmektedir.

Çalışanlar ekstra olarak çalıştırıldıklarını bu belgeler ile kanıtlayabilir ve açılacak davanın koşullarına göre tazminat veya ek mesai ücreti alabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.