DÜNYANIN İLK VE TEK E-BESTE PLATFORMU “MUSIWARS”  LAS VEGAS’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

DÜNYANIN İLK VE TEK E-BESTE PLATFORMU “MUSIWARS” LAS VEGAS’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

Sanat dünyasında büyük ses getirmesi beklenen “MUSIWARS” İstanbul Ticaret Odası desteğiyle Las Vegas’ta Türkiye’yi temsil etti.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Las Vegas Convention Center’da düzenlenen, dünyanın en büyük şirketlerinin katılım gösterdiği Mobile World Congress’te Türkiye’den müzik endüstrisine ivme getirecek bir Türk girişimi olan MUSIWARS da katılım sağladı. İlk lansmanını Amerika’da yapan MUSIWARS, katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. MUSIWARS’un Kurucusu ve CEO’su Oğuzhan Toracı ile Kurucu Ortağı ve Baş Hukuk Müşaviri Av. A. Atakan Karataş, Las Vegas’ta Türk Bayrağı açtı.

İstanbul Ticaret Odası'nın Türkiye Milli İştiraki” kapsamında gerçekleşen organizasyonda; geçen yıl Milli Otomobil TOGG, Türkiye’yi uluslararası bu arenada temsil ederken, 2022 yılında bu onur Türk girişimi olan MUSIWARS tarafından gururla taşındı.

Las Vegas’taki konuşmasında Oğuzhan Toracı, “Böyle bir etkinlikte diğer katılımcılarla birlikte Türkiye’yi temsil etmek hiç şüphesiz bizim için oldukça değerli. MUSIWARS’un sadece ülkemiz için değil, Türkiye’den çıkan bir girişim olarak tüm dünyadaki müzikal aktivitelerin dijitalleşmesi konusunda bir öncü olduğuna inanıyoruz” dedi. Av. A. Atakan Karataş ise, “Sanatın, hukuk ve bilişimle buluştuğu MUSIWARS platformunda; en büyük teknoloji şirketlerinin katıldığı MWC gibi dünyaca ünlü bir etkinlikte MUSIWARS’un da yer aldığını görmek bizleri çok memnun etti. Las Vegas’da gördüğümüz yoğun ilgi MUSIWARS’un yakın zamanda Türkiye’de ve Dünya’da ses getireceğine olan inancımızı güçlendirdi.” şeklinde ifade etti.

Üret, yükle, paylaş; Türkiyenin en popüler bestecisi ol!

COVID-19 sürecinin birçok sektörde yarattığı olumsuz etki müzik endüstrisinde de yıkıcı sonuçlara sebep olmaya devam ederken “Dünyayı Müzik Kurtaracak mottosuyla yola çıkan MUSIWARS, pandemi şartlarının neden olduğu bu olumsuz atmosferi kökünden değiştirmeye geliyor. Yenilikçi yaklaşımıyla genç yaşta başladığı gazetecilik kariyerine teknoloji alanında bir girişimci olarak devam eden Oğuzhan Toracı, Yazılım Mühendisi R. Barış Taşkıran ve Avukat A. Atakan Karataş müzik endüstrisinin sürdürülebilir büyümesi, gelişimi ve teknik altyapının güçlendirilmesi için dünyanın ilk ve tek e-beste platformu MUSIWARS’u kurdular.

Bu yenilikçi girişim, Amazon Web Services Activate Programı’na kabul edilerek destek alırken; birçok müzisyenin pandemi şartlarından dolayı konserlerine ara vermesi ve stüdyo çalışmalarına yönelmesiyle hızlandı. Üretim ağını birinci elden destekleyen MUSIWARS platformu, tüm beste üreticileri ve şarkı sözü yazarları için dünyanın ilk ve tek dijital pazaryeri ve yetenek yönetim platformu olarak yayına girdi.

 

,MUSIWARS

 

MUSIWARS, beste üreticileri ve şarkı sözü yazarları için Türkiye’nin global anlamdaki ilk ve tek dijital pazaryeri ve yetenek yönetim platformudur. Dünyada ilk kez ham kayıt ve metinlerin ticari eser olarak değerlendirileceği bir e-ticaret sistemi olan MUSIWARS platformunda üreticiler, şarkıların hammaddesi olan bestelerini ve şarkı sözlerini sergileyebilir, açık arttırmaya çıkarabilir, kullanım haklarını satabilir ve sektörün diğer bileşenlerince keşfedilebilirler. Bu sayede beste üreticileri ve şarkı sözü yazarları, özgün çalışmalarının ham kayıtlarını MUSIWARS sistemine yükleyerek satıcı olarak platformda yer alıp, eserlerini müzik endüstrisine duyurma fırsatına sahip olurlar.

 

MUSIWARS ile Yetenekler Ön Plana Çıkacak!

MUSIWARS, kullanımı kolay alt yapısı, işlem rehberi ve süreçleri otomatikleştirmesi ile ilk bakışta kullanıcılardan beğeniyi kazanıyor. MUSIWARS ile eser sahipleri hem eserlerini koruyabilirken hem de eserlerini satışa çıkarıp gelir elde edebiliyor. Bu gelir kalemlerinden telif hakkı gelirleri ise eser sahiplerine ömür boyu kazanç fırsatı sunuyor.

 

Online Eser Satışları MUSIWARS ile Mümkün Olacak!

Sadece söz, sadece müzik ya da söz-müzik olarak üretilen tüm eserlerin, üreticiler tarafından MUSIWARS üzerinden açılacak hesaplar (online mağazalar) aracılığıyla kullanım hakları satışa çıkarılabilecek ve yine üretici tarafından belirlenecek bir açılış satış fiyatıyla müzik sektörünün tüm paydaşları tarafından erişilebilir olacak. Satış yöntemleri ise eserin kullanım hakkını satın almak isteyen sanatçılar tarafından belirlenecek: ‘Teklif Ver’ ya da ‘Hemen Al’ seçeneklerinden birini seçebilecekler. Açılış satış fiyatı belirlendikten sonra teklif alan her eserin kullanım hakkı satışı, bir hafta süreyle açık arttırmada kalma şartıyla en son teklifi veren alıcıya yapılacak. Bunun yanı sıra, eserin hemen satın alınmasına yönelik bir talep mevcut ise açılış rakamının 10 katını veren kullanıcı 'Hemen Al' yöntemiyle eserin kullanım haklarına sahip olabilecek.

 

Eserler, Zaman Damgası ile MUSIWARSta Korunabilecek!

Tüm eserler yayına çıktığı an itibariyle 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda belirtildiği üzere 'Zaman Damgası' ile kayıt altına alınıyor, yüklemeyi yapan üreticinin eser üzerindeki sahipliği kanunun öngördüğü tüm yasal işlemler için geçerli hale getirilirken; üretici, eserine ait bir sertifikaya sahip oluyor. 

 

Eser Sahipleri, MUSIWARS ile Ömür Boyu Telif Geliri Elde Edebilecek!

Kullanım hakkı satın alınan eserlere, alıcısı tarafından aleniyet kazandırıldıktan sonra eser sahibi ömür  boyu, eser sahibinin vefatı durumunda da yasal varisleri 70 (yetmiş) yıl boyunca telif geliri elde etme hakkına sahip olurlar. Telif gelirlerinin %50’si besteciye, %50 şarkı sözü yazarına pay edilir, eğer söz-müzik tek kişiye ait ise telif geliri üzerinden pay oranı %100’dür. Kısaca MUSIWARS, şarkıların ham maddesi olan tüm besteler ve şarkı sözleri için eşsiz bir kütüphane ve satış platformu olarak birçok müzik türünde benzersiz bir data sunuyor. Platform aracılığıyla, üretilen tüm eserler Türkiye başta olmak üzere platformun erişilebilir olduğu ülkelerde müzik dünyası profesyonelleri ve paydaşları tarafından keşfedilmek için bekliyor. Artık, müzik endüstrisine adım atmak çok kolay ve hızlı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.