Dursun Salkım ve Yeşim Salkım... BABA-KIZ 20 YIL SONRA İLK KEZ AYNI SAHNEDE..!

Dursun Salkım ve Yeşim Salkım... BABA-KIZ 20 YIL SONRA İLK KEZ AYNI SAHNEDE..!

60 yıllık sanat yaşamında sayısız konserler veren Dursun Salkım, yirmi yıl aradan sonra ilk kez kızı Yeşim Salkım ile aynı sahneyi paylaşacak. 60’lı yıllardan günümüze değin unutulmayan şarkıların seslendirileceği program, 19 Mart Pazar günü gerçekleşecek

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında mart ayı ikinci konukları, Türk müziğinin önemli seslerinden Dursun Salkım ve Yeşim Salkım olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), Türk müziğinin usta seslerini “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Türk müziği hayranları için eski bir gelenek olan gündüz konserlerine tekrar hayat veren İBB CRR Konser Salonu, bu kez müzik dünyasının duayen isimlerinden Dursun Salkım ile yine kendisi gibi sanatçı olan pop müziğimizin kıymetli seslerinden Yeşim Salkım’ı aynı sahnede buluşturacak.

60 yıllık sanat yaşamında sayısız konserler veren Dursun Salkım, yirmi yıl aradan sonra ilk kez kızı Yeşim Salkım ile aynı sahneyi paylaşacak. 60’lı yıllardan günümüze değin unutulmayan şarkıların seslendirileceği program, 19 Mart Pazar günü gerçekleşecek.

Dinleyicilere güzel bir pazar günü yaşatacak olan bu konser, 14.00’te başlayacak. Konserde sanatçılar; “Kavanoz Dipli Dünya”, “Deli Mavi”, “Duymayan Kalmasın”, “Boş Çerçeve”, “Şehrin Işıkları”, “Senede Bir Gün”, “Elveda Meyhaneci”, “Çal Kanunum Çal”, “Ateş Böceği” ve “İstanbul Yedi Tepe” adlı şarkılarında içlerinde yer aldığı birbirinden güzel parçalar seslendirecek.

Dursun Salkım & Yeşim Salkım kimdir?

1960’lı yılların başında dönemin ünlü mekanlarından “Kazablanka Gazinosu”nda sahneye çıkarak sanat yaşamına başlayan Dursun Salkım; gazino, halk konserleri, sinema filmleri ve plak çalışmaları yaptı. Müzik hayatı boyunca 65 adet 45’lik plak ve 5 albüm çalışması yapan Dursun Salkım, yorumculuğunun yanı sıra sahne performansıyla da gönüllere taht kurdu.

Dursun Salkım’ın kızı Yeşim Salkım da babası gibi müzik yaşamına gazinolarda sahne alarak başladı ve 1994 yılında çıkardığı “Hiç Keyfim Yok” albümü ile bir anda yıldızı parladı. Peş peşe çıkardığı albümlerin yanı sıra oynadığı tiyatro oyunları, müzikaller, sinema ve dizi filmleri ile sanat dünyamızın sevilen simalarından biri oldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.