Ebru Gündeş... YALI DAVASINDA BERAAT!

Ebru Gündeş... YALI DAVASINDA BERAAT!

Beykoz Kanlıca'daki yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptığı iddiasıyla yargılanan Ebru Gündeş hakkında beraat kararı verildi.

ABD'de yolsuzluk, kara para aklama gibi suçlardan yargılanan Rıza Sarraf'ın eşi Ebru Gündeş hakkında mahkeme Beykoz'daki yalı için kararını verdi.

Beykoz Kanlıca'daki yalılarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla Ebru Gündeş ve bu işleri yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir'in 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık Ebru Gündeş katılmadı. Gündeş celse arası mahkemeye gelerek ifade verdi.
 
“Tadilat zamanı il dışı konserdeydim. Tadilat ve tamiratlarla ilgili talimatım yoktur” dedi. Avukatı Begüm Can Gürel ise celse arası verdikleri savunmayı tekrar ettiklerini belirtti.
 
Rıza, Ebru'nun adına kredi çekti
 
Gürsel, “Parsellerden birisinin müvekkilim adına kayıtlı olmasının tek sebebi o dönemde müvekkilimin eşi Rıza Sarraf adına bankadan 2 kredi çıkmaması idi.
 
Bu nedenle kredilerden biri müvekkilim adına çekilip kredinin bitmesinin hemen ardından parsel Rıza Sarraf adına devredilmiştir” diye konuştu.
Mahkeme, Ebru Gündeş’in “suç unsurları oluşmadı” diyerek beraatına karar verdi.
 
Tadilatı yapan inşaat mühendisi Hakkı Süha Gökdemir’in ise 18 yıl 8 ay hapis ve 80 TL adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Gökdemir’in cezası ertelendi.
 

Kaynak:internethaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.