Elendiğinde salonun boşaldığı yarışmacı Sezen? SEZEN AKSU HAYRANI SEZEN !..

Elendiğinde salonun boşaldığı yarışmacı Sezen? SEZEN AKSU HAYRANI SEZEN !..

Popstar Yarışması ile Hayatımıza Giren Sezen ,İkinci Albümü İle Yeniden Sevenleriyle Buluştu..Albümü ve Hakkında Merak Edilenleri Cevapladı.

Bu röportaj, Ahmet Erten tarafınan, MÜZİKRAM DERGİSİ için yapılmıştır...

-Uzun süren bir aranın ardından yeni albümünüz ''Öğren de Gel'' ile müzik severlerle buluştunuz..Öncelikle ilk albümden bu yana neden bu kadar uzun bir ara verdiniz ?

"-İlk albümde gercekten güzel isimlerle çalıştım.Hatta no name bir sanatçıya nasip olmayacak türden diyebiliriz.Sevgili Nazan Öncel'e desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum öncelikle bunu söylemek isterim. Yarışma sonrası biraz da aceleyle yapılan bir albüm , hatta beni cok da yansıtmayan bir albüm olmasına rağmen beğeni görmüştü..Bence sağlıklı albümler 2 - 3 yıl arayla çıkıyor çünkü beste birikimi hatta bilgi birikimi ve sağlam bir repertuar oluşturmak, aranjeler, doğru müzisyenler, doğru kararlar bu sureyi buluyor..Ama benimkı 5 yılı buldu bu sırada sahne calışmaları ve beste calışmalarına ağırlık verdim.Çünkü albüm yapmış olmak için değil rafa iyi bir şeyler koyabilmek adına yapmam gerektığini düşünüyordum ve samimiyetimle paylaşayım ki müzik piyasasının şartları da biraz böyle gerektirdi 5 yıl aradan sonra yeniden sevenlerimle buluşmanın heyecanını yaşıyorum.."

-''Öğren de Gel''i Sezen'den dinleyelim..Albümün oluşum sürecini anlatır mısınız?Kimlerle çalıştınız söz konusu albümde?

"-Çok uzun bir aradan sonra büyük bir istek ve heyecan vardı içimde ve bana sık sık sorulan albüm ne zaman? sorusu adeta beynimde yankılanmaya başlamıştı ve neticesinde bana güvenen inanan insanlarla müzisyen dostlarım ve aılemin desteğiyle bır yola cıktık. Bu kez söz müzigi bana ait şarkılar da olsun istedım a dan z ye repertuarımı kendim sectim. İlk adresim Murat Güneş oldu ''Öğren de gel'' i dinlediğim anda bana çok sıcak geldı melodisi ve evet bu benim çıkış parçam dedim Habil Ceyhan ve Murat Güneş ortak bestesi olan şarkı albüme böylece girmiş oldu. Sonrasında çocukluk arkadaşım Mehmet Öcal'dan 2 parca ve sevgili arkadaşım Emırkan'dan bir şarkı eklendi ve sözü ve müzigi bana, düeti aranjorum Emre Bayar'a ait bır şarkı daha...Böylelikle repertuarı tamamlamış olduk.."

-Bütün bu maceranızın baslangıç noktası Popstar yarışması..Yarışmada birincilik elde etmediniz ama jürinin en beğendiği isimlerin başında geliyordunuz..Şimdi geriye dönüp baktığınızda bu yarışmanın kariyerinizi nasıl etkilediğini düşünüyorsunuz?Avantajları ve belki bizim göremediğimiz ama sizin yaşamış olabileceğiniz dezavantajları ?

"-Aslında maceramın baslangıcı Popstar yarışması değıl onun öncesinde sahne deneyimim olmuştu ve konservatuarda sanat muzıgı ogrencisiydim. Aynı zamanda 3 yılı aşkın bir sürede Batı Şan Egitimi gördüm ama tabiki 70 mılyona şarkı söylemek çok ayrı..Birincilik elde edemedım ama cok değerlı jurı uyelerım beni her zaman desteklediler sevgılı Seyfı Dursunoglu, Garo Mafyan, İbrahım Tatlıses, Denız Seki gerçekten önemli isimler ve bu isimlerın aramıza hosgeldın demesı benim için gercekten buyuk mutluluktu. Elendığimde jurinin ve halkın salonu terk etmesi hoş detaylar tabii..Türkiye şartlarında sesini duyurmak adına bır basamak olarak bakıldığında avantaj tabiki ama hani derler ya öyle görüldüğü gibi pırıl pırıl değil bu dünya aynen öyle... Zorlukları çok, rekabet ortamı, verilen sözler ve ''popstar'' kelimesinin içini dolduramamak sıkıntı.. Sevmeden yapılacak bir ış değil o yuzden delı işidır diyorum..."

-''Öğren de Gel'' e 2 tane klip çektiniz bile şimdiden..İlerleyen dönemlerde klip çekmeyi planladığınız şarkılarınız neler?

"-Evet, elimden gelse bütün parçalarımı kliplendirmek isterim tabiki Bundan sonraki düsüncem Sevgili dostum Mehmet Öcal'a ait ''Gelmezsen Eğer'' e klip cekmek. Gercekten çok duygusal bir parca insanın yüreğine dokunuyor. Sonrasında sevgili Emırkan'ın ''Senın Hayatın Yalan''ı yaz için cok uygun bır klip şarkısı.."

-Bu albüme yönelik tepkiler nasıl? Özellikle radyolar dinleyicinin nabzını tutan yerler. Bu anlamda ''Öğren de Gel''in nasıl bir geri dönüşü oldu size?

"-Şarkılarım genel olarak begenildi, radyolarda da çalındı özellıkle super fm ve delta fm'de.Güzel tepkiler alıyorum ''Ögrende Gel'' ve ''Bir daha yok'' a ilgi daha yoğun..Sadece manevi anlamda dönüşü oldu.."

-Albüm satışlarının giderek dibe vurduğu bir dönemdeyiz..Albümden maddi anlamda bir kazanç etmek artık bir hayli güç oldu..Müzik sektörünün gidişatı ile ilgili siz neler düşünüyorsunuz? Sanatçıların ve eserlerin korunması ile ilgili neler yapılmalı sizce?

"-Gerçekten bu kriz ortamında albüm yapmak cesaret işiydı madden manen cok emekli bir yol ama malesef ki gereken değerı göremiyor. Açıkcası müzik piyasası icin biraz endışelıyim gerçı artık halk müzıkalıteyı ayırt edebıliyor bıraz daha seçici olduk bu sevindirici ama internet ortamı önüne geçilmez bir handikap..Malıyetlerin düşürülmesi ya da internet ortamında bir koruma yöntemı ya da sevdığimiz sanatçılara biraz daha duyarlı olmak bir cözüm getirebilir diye düşünüyorum.."

-Bu albümle beraber planlanmış bir etkinlik takvimi var mı? Konser ya da sahne çalışmalarınız varsa Müzikram Dergisi aracılığı ile duyurmuş olalım.

"-Eski Gelisim Orkestrası simdi Orkestra Aktif adı altında birleşti . Atılla Şereftuğ , Nusret Uyar gibi dunyada Celıne Dion gıbi isimlerle calismış ustalarla dünya çapında projelerımız var ama henüz tarihlerimiz belli değil.."

-Sezen'in yeni albümüyle birlikte mesleki anlamda beklentileri neler? Bundan sonraki plan ve projelerinizden bahseder misiniz bize?

"- Bana katkısı olan her şeye değer veriyorum müzik yolculuğu uzun bir yolculuk her zaman sağlam adımlar ve üreticilikten yanayım ben şarkı yazmaya ve söylemeye devam edeceğim bundan sonrasını zaman gösterecek.. 'Sen şarkını söyle yine de bir gün duyan biri olur elbet bir yerde' diye bir söz duymuştum :) Belki oyunculukla ilgili atılımlarım olabilir kaliteli projelerde ve halk yararına yapılan islerde bulunmak isterim..."

-Yorumcu kimliğinizi etkilediğini düşündüğünüz,duayenler,idolleriniz var mı?Kimler bu anlamda size örnek teşkil ediyor?

"- Küçüklüğümden beri Sezen Aksu hayranlığımız var ailecek. Özellikle babamın... İsmim buradan geliyor..Dünyadan ise Mariah Carey gırtlağı muhteşemdir benim için..."

-Son olarak Müzikram Dergisi aracılığı ile dinleyicilerinize ve okurlarımıza neler söylemek istersiniz?

"- Çok hoş bir sohbet ve güzel hazırlanmış sorulardı.. Sana ve Müzikram ailesine teşekkür ediyorum? Magazinsel olaylara bulaşmadan kendi çabalarımla sesimle bir yer oturtmaya çalışan biriyim. Beni anlayan ve yarışma zamanından beri bana destek olan herkese sonsuz teşekkürler..''Hayatta yaptığım en son şey yine şarkı söylemek olacak''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.