Elif Turan... MÜZİK HERŞEYİM, AMA SPORSUZ YAŞAYAMAM!

Elif Turan... MÜZİK HERŞEYİM, AMA SPORSUZ YAŞAYAMAM!

`Can Kenarı` adlı albümüyle son günlerde adından sıklıkla söz ettiren Elif Turan, özel hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı...

++ Merhabalar sevgili Elif öncelikle nasılsın? demekle başlamak istiyorum bu tatlı röportaja. Biraz kendinden bahseder misin bizlere seni yakından tanımak isteyen takipçilerimiz var meraklandırmayalım onları. :)

** Merhabalar, bu ara çok yoğun bir dönem geçiriyorum ama bomba gibiyim :) Bildiğiniz üzere İzmir, Karşıyakalıyım. 35 buçuğuz biz :) Birbirine sımsıkı bağlı muhteşem bir ailenin büyük kızıyım, bir de kardeşim var Zeynep. Biliyorsun o da müzisyen ve 2. albümdeki şarkıların çoğunun söz ve müzikleri ona ait. Çocukluğumdan beri piyano çalıyorum, lisede kemana başladım, üniversitede de caz şan bölümü okudum. Önder Focan, Neşet Ruacan, Nükhet Ruacan, Randy Esen, Yılmaz İbrahimova gibi Türkiye'nin ünlü caz üstadlarıyla çalışma fırsatı buldum. Yani anlayacağın hayatını müziğe adamış bir müzisyen var karşında :)

++ Günlük hayatta neler yaparsın tüm vaktini müzikle uğraşarak mı geçirirsin yoksa başka aktiviteler varmı dır biraz bahsetmek istermisin bizlere.

**Genellikle müzikle uğraşıyorum evet, stüdyoda kayıtlar yapyorum, Zeyno ile şarkı yazıyoruz. Onun dışında sporsuz yapamadığım için, günlük kardiyo programım var. Mümkün olduğunca onu atlamamaya çalışıyorum. Akşamları da arkadaşlarımla vakit geçiriyorum.

++ Eğitim durumu, müziğe olan merakın ve sonunda albüm yapmak neler söylemek istersin bu konuda :)

**İzmir Güzel Sanatlar Lisesi keman bölümü, İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Performans şan bölümü mezunuyum. İlkokul yıllarında babamın aldığı küçük bir org ile başladı bütün bu serüven. O günden beri müzik hayatım oldu ve üniversiteyi bitirmek üzereyken de ilk albümümü çıkardım.

++Gelelim o harika olan ilk albümün '?Çık Aradan?? hakkında neler söylemek istersin harika bir çalışma olarak hafızalarımıza kazınmış bir albüm kimlerle çalışmıştın bu albümde biraz bahsedermisin.

**Albüme ismini verdiğimiz "Çık Aradan" şarkısı çok sevdiğim arkadaşım Halim Erdoğan'a ait. Çok yetenekli bir bestecidir kendisi. Onun dışında Serdar Ortaç, Altan Çetin, Adnan Fırat ve Hüseyin Çebişçi ile çalıştık. 3 tane de İngilizce caz şarkısı koymuştuk o albüme. İlk albümüm daha çok popüler kültüre hitap ediyordu. 2. albümüm için ise; kendi müzikal kimliğimi tamamen yansıtabildiğim olgunlaşma dönemi çalışması diyebiliriz.

++ İlk albüm ile son albüm arasında 7 yıl falan var uzun bir süre değil mi 7 yıl boyunca son albüm için mi bir çalışma sürecin oldu yoksa son albüm kısa bir süre içerisinde mi yapıldı.

**7 sene ara vermek zorunda kaldım, ancak müzikten hiçbir zaman kopmadım. Caz konserleri yaptım o süre zarfında. 2011 yılında Türkiye'nin En İyi Genç Caz Şarkıcısı seçildim. Ancak, bazen sizin kontrolünüz dışında gelişen, haksızlığa uğradığınız dönemler olur. Bu nedenle o kadar uzun süre sessizliğe büründüm.

++ Ve 7 yıl gibi uzun bir aradan sonra harika olan son albüm çalışman '?Can Kenarı?? düşünülmesi, detayı, hazırlanışı ve dinleyiciye sunumu kimlerle çalıştın sevgili Elif bu albümde albüm hakkında biraz açıklama yapabilirmisin ve ilk klip çalışması '?Müsait Bir Yerde?? nerede çekildi kaç kişi görev aldı vs.

** Can Kenarı albümünün müzik prodüktörlüğünü İskender Paydaş yaptı. Seyhan Müzik etiketiyle çıkan albümümüz 1,5 senelik bir çalışmanın ürünü. Kayıtlara Bodrum'da başladık, hatta ben bir süreliğine Bodrum'a yerleşmiştim. Daha sonra çalışmalara İstanbul'da İskender'in stüdyosunda tam gaz devam ettik. Birçok ünlü müzisyen katkıda bulundu. Miksler Türkiye'nin sayılı değerlerinden Mehmet Uğur Memiş, mastering de Çağlar Türkmen tarafından yapıldı. Albümde 4 hareketli, 3 slow olmak üzere 7 şarkımız var. Albüme adını veren "Can Kenarı" şarkısında İskender ile piyano ve vokal olarak, aynı anda hem kaydedip, hem de kliplendirerek bir ilke imza attık. Önümüzdeki günlerde o klibi de müzikseverlerle paylaşacağız. Can Kenarı'nın yeri bende ayrıdır, bu şarkı aslında bir ağıttır. 1 sene önce hiç beklenmedik şekilde bir deniz kazasında kaybettiğim, canımdan çok sevdiğim insana yazdığım bir şarkı. Albümü dinleyenlerin, hikayesini bilmeseler de en çok etkilendikleri şarkı oldu. Bir de cover parçamız var; Özdemir Erdoğan'dan "Aç Kapıyı Gir İçeri",eskiler iyi bilirler :)

Çıkış şarkımız olan "Müsait Bi Yerde"nin klip çekimleri Küçük Çiftlik Park' ta gerçekleşti ve klip için dev bir asansör dekoru inşa edildi. Behzat Ç dizisinden tanıdığımız ödüllü oyuncu Berke Üzrek'in de misafir sanatçı olarak yer aldığı klibin yönetmenliğini, Türkiye' ye yakın zamanda tekrar yerleşen Gökhan Kali üstlendi. Oyuncu kadrosu ve teknik ekip ile birlikte 68 kişinin görev aldığı çalışmada kostümler Modacı Sema Yıldırım tarafından hazırlandı. Bir de izleyenler görmüştür; 1948 model askeri, antika bir jeep kullandık, kullanması benim için biraz zor olsa da :)

++ Şu sıralar yeni albümün mevcut konserleri varmı sevgili Elif veya şöyle sorayım bir konser turnesi varmı önümüzde.

**Evet var, yeni yeni tarihler netleşmeye başlıyor. Yoğun bir Mart ayı geçireceğe benziyoruz. Mart sonunda bir konser turnesi olacak. Tarihler belli oldukça, sosyal medyadan takipçilerimize duyuracağız.

++ Röportajlarımda pek özel hayata girmedim ama şunu sormak istiyorum evlilik düşündün mü hiç Elifcim ve her kadın gibi anne olmayı.

**Fazla klişe olacak ama, şu an sadece albümümle ilgileniyorum, onun heyecanını yaşıyorum. Bu kadar yoğun olunca maalesef özel hayata fırsat kalmıyor :) Ama ilerleyen zamanlarda hayat ne gösterir bilinmez..

++ Sevgili Elif sosyetealemi.com ailesi olarak bu harika röportajda bizleri kırmadığın için çok teşekkür ederim yeni albüm çalışmanda başarılar diliyorum canım yolun açık olsun :) tekrar yeni röportajlarda görüşmek üzere.

**Ben teşekkür ederim samimiyetiniz ve içtenliğiniz için. Sizlere de kolay gelsin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.