Emrah...ACUN MEDYA'DAN KAZANDIĞI TAZMİNAT RAKAMI KESİNLEŞTİ!

Emrah...ACUN MEDYA'DAN KAZANDIĞI TAZMİNAT RAKAMI KESİNLEŞTİ!

O Ses Türkiye, Yetenek Sizsiniz ve Rising Star isimli yarışma programlarında kendisinin izni olmadan şarkılarını kullandığı gerekçesiyle Acun Medya şirketine dava açan Emrah, davayı kazandı. Şirket, Emrah'a 84 bin TL tazminat ödeyecek.

Ünlü Şarkıcı Emrah, 'Unutabilsem, İhtiyacı Var ve Götür Beni Gittiğin Yere' adlı eserlerini 'O Ses Türkiye, Yetenek Sizsiniz ve Rising Star' adlı programlarda kendisinden izin alınmadan kullanıldığı iddiasıyla Acun Medya şirketine açtığı davayı kazandı.

54 BİN MADDİ, 30 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde yapılan duruşmada Emrah Erdoğan'ın avukatı davanın kabulüne karar verilmesini isterken, Acun Medya'nın avukatı davanın reddini istedi.

Sözcü'de yer alan habere göre: Davayı kısmen kabul eden mahkeme davacı Emrah Erdoğan'ın 'Belalım Benim' adlı esere yönelik talebini reddetti.

Unutabilsem, Götür Beni Gittiğin Yere ve İhtiyacı Var adlı eserler yönünden ise mali ve manevi haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

Mahkeme, üç eser için 54 bin lira maddi, 30 bin lira ise manevi tazminatın faiziyle birlikte davacı şarkıcı Emrah'a ödenmesine karar verdi.

ACUN MEDYA İSTENEN MİKTARI FAHİŞ BULDU

Emrah Erdoğan, iki yıl önce açtığı davada şarkılarını izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Acun Medya'dan 30 bin lirası maddi, 119 bin lirası manevi olmak üzere toplam 149 bin liranın faiziyle istemişti.

Acun Medya ise, yarışmalarda kullanılan bu eserler için meslek birliklerine ödeme yapıldığını, Emrah Erdoğan'ın talep ettiği tazminat miktarının fahiş olduğunu belirterek davanın reddini talep etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.