EN MÜTHİŞ "ASKI"LAR; SEZEN AKSU VE AJDA PEKKAN..

EN MÜTHİŞ "ASKI"LAR; SEZEN AKSU VE AJDA PEKKAN..

Hiç dikkat ettiniz mi konu moda bile olsa, yaşam bize bir takım insanları özellikle de başarısı onaylanmış kişi ve kurumları eleştirmemize, onlar hakkında fikir beyan etmemize izin vermiyor.

Hiç düşündünüz mü, bunun nedeni?

Veya şöyle mi sormak daha doğru olur?

İşinde başarılı olmuş, rüştünü ispatlamış bir sanatçı veya kurum aynı zaman da rüküş yada kötü giyim tercihleri yapıyor olamaz mı? İş yaşamında seçimlerin yerinde, doğru yapılmış olması, görsel giysilerin de aynı oranda doğru seçiliyor anlamına geliyor olabilir mi?

Bu sorunun cevabı bir anlamda "evet", bir anlamda "hayır" esasen.

Evet, çünkü tanımadığımız her insanı önce giysilerine göre değerlendiririz.

Hayır, çünkü yaptığı işte profesyonelliğe ulaştığından emin olduğumuz insanların giysileri sadece detaydan ibarettir.

Mesela; aranızda hiç Sezen Aksu'nun rüküş olduğu yönünde en ufak bir habere rastlayanınız var mı? Bunun nedeni biraz da minik serçenin ruhunun giysilerine yansımış olmasından, olsa gerek. Kısa boy ve balık eti bir vücuda rağmen derin yırtmaçlı bacak ve göğüs dekolteli giysileri ancak minik serçe gibi kendinden emin ve sağlam bir vücut diline sahip bir askının taşıyabileceği aşikar! Çünkü tüm giysiler ancak bu muhteşem güvenle birleşince bir detay olmanın önüne geçerek, tartışmasız "şık" olma mertebesine ulaşabiliyor. Yoksa aynı elbiseyi alıp bir başka askıya eklerseniz hiçbir özellik taşımadığını göreceksiniz.

Çok tanınmış, bilindik ve marka olmuş moda sektöründeki firmalarında düz, alabildiğince aksesuardan uzak tasarımları tercih etmesinin yegane nedeni budur esasen.

Bende kurumsal firmalara tasarım ve üretim yapan biri olarak bu anlamda zaman zaman bir hayli zorluk çektiğimi belirtmek isterim.

Üst üste "Bize Uymaz" ibaresiyle karşılaştığım ve her üretmek istediğim t-shirtlerin firmalarca basit ve ucuz bulunduğu ve sınırlandırıldığımı düşündüğüm bir zaman karşıma çıkan ve kendimi iyi hissetmeme neden olan, "Midpoint" gibi öngörü sahibi firmalara da bu vesile ile teşekkür etmek lazım.

Bundan tam 3 yıl önce işletmelerde "t-shirt" uygulamasına geçerek ve bugün neredeyse tüm birbirinden şık mekanların bu uygulamaya geçtiğini düşünürsek ulaştırmak istediğimiz mesaj bence yerinde olacaktır. Basit, yalın ama şık bir t-shirt ile kurumsal moda ve günlük hayatta ne kadar şık olunabileceğinin göstergesi olan bu çalışma bence moda da hiçbir sınırlaya yer olmadığının en büyük göstergesidir. Çünkü; günümüz şartlarına göre "kullan at" mantığıyla çok daha ekonomik olanaklar ile, daha sade bir tarza bürünerek şık olmak mümkün. Yeter ki askınız, yani duruşunuz güncel olsun?

Hadi biraz da magazinsel ifade edecek olursak; aksesuarla, pahalı giysilerle şık olunsaydı Süreyya Yalçın Türkiye'nin en şık bayanı olacaktı, kuşkusuz.

Bu anlamda giydiği her yalın giysiyle attığı her adımla üzerindeki her tarz giysiyi muhteşem bir askıyla taşıyan Ajda Pekkan, Sezen Aksu gibi stil sahibi kadınla da buradan kocaman sevgiler

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.