Erkan Meriç? "KENAN'I KIVANÇ'TAN DAHA BAŞARILI BULUYORUM?"

Erkan Meriç? "KENAN'I KIVANÇ'TAN DAHA BAŞARILI BULUYORUM?"

Best Model Of The World Yarışmasına Katılarak Dünya Erkek Güzeli Seçilen Erkan Meriç, Medikaltürk Dergisi Magazin Müdürü Ferhat Şirin'e Samimi İtiraflarda Bulundu?

Hayatın neresinde ve kim olursanız olun önce gerçek anlamda insanın insana yakışır özellikte olması gerektiğine inanıyorum. Ama maalesef artık her duygunun değiştiği zamanı yaşıyoruz. Önce menfaatleri ve çıkarları, yoksa iletişim yok. Bırakın etrafınızda her şey bu doğrultuda Dünya ile birlikte dönedursun. Biz yine de önce gerçek anlamda insan olmak için var gücümüzle emek verelim ki; yaşamı daha doğru, dürüst, yalansız yaşamanın keyfine bakalım?

Yeni hazırlamış olduğum derginin World Men sayfaları için son 'Best Model Of The World' Kralı Erkan Meriç 'le tanışıp arkadaş olduğumda, yitirilen değerleri kaybetmemiş istisnai insanlardan biriyle tanışmanın hazzını duydum.

Dürüst, güvenilir, yalansız, ailesine bağlı kimliğiyle beni etkiledi. Uzun zamandır yoğun sevgisizlik ve iletişim kurduğum insanlardaki samimiyetsizlik canımı acıtmaya başlamıştı. Yakın gelecekte oyunculukta fırtına gibi eseceğine inandığım Erkan MERİÇ'in bu özelliklerini yitirmemesi dileğimle?

Yaşamdaki tüm canlıları Tanrı'nın sonsuz sevgi gücü ile uğurluyor, meleklerin hepimizi korumasını diliyorum? FERHAT ŞİRİN...

*************************

-Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ aynı yarışmanın birincilerisiniz onların popülaritesi sizi endişelendiriyor mu?

"-Hayır endişelendirmiyor. Çünkü herkesin kendi tarzı var ve bende kendi tarzım olduğuna inanıyorum. Her şeyden önce kendim olmayı istiyorum. Bu yüzdende endişelendirmiyor kendimi eğittiğim ve geliştirdiğim sürece en az onlar kadar iyi olacağıma inanıyorum?"

-Eğitim için neler yapıyorsunuz?

"-Oyunculuk eğitimi alıyorum bir kaç haftası kaldı buradan aldığım eğitimi bittirdikten sonra, tekrar devam edeceğim oyunculuk eğitimime, şu an onları araştırıyorum nereden alabilirim diye.. sürekli geliştirmeyi düşünüyorum kendimi .."

-Her iki ismi de rakip olarak görmüyorsunuz ve beğeniyorsunuz?

"-Evet, rakip olarak görmüyor ve beğeniyorum. Tek rakibim Türk Hava Yolları ?"

-Yarışmanın öncesinde ve sonrasında Erkan Meriç'in hayatında neler değişti?

"-Yarışma öncesi sıradandı. Mersin'de yaşıyordum spora bile başlamamıştım ani bir kararla spora başladım. Spora başladıktan sonra vücudumun şekillendiğini gördüm ve Best Model Of The Turkey yarışmasına katılmaya karar verdim. Gazetelerden ve magazin programlarından takip ettiğim kadarıyla Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ ve Burak Özçivit ve daha birçok ismin Best Model Of The Turkey yarışmasına katılmış olduğunu biliyordum. Katılmak istedim, ilk önce çevremdeki insanlar ve arkadaşlarım yapamayacağımı düşünerek bunu şaka gibi karşıladılar. Daha sonra çalışmalarımı hızlandırarak konunun üstüne gittim. 2008 yılında Best Model Of The Turkey'e girdim 4. ve en iyi fotomodel ödülü aldım. Baktım ki, ilk girişinde hiç kimse ödül alamıyor. Bu durum kendimi bir sene daha hazırlayıp eksiklerimi gidererek yarışmaya tekrar katılmama neden oldu. 2009 yılında Kıbrıs'ta düzenlenen Best Model Of The Turkey yarışmasında 1. oldum. Mersin'den kalkıp Best Model Türkiye Güzeli olmak benim için güzel bir şeydi fakat çok uç noktaydı. Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ Mehmet Ali Alakurt, Tolgahan Sayışman'un aldığı ödülü almış oldum. Bu ödül benim Best Model Of The World yarışmasına katılmamı sağladı. Best Model Of The World 2010 elemeleri Bulgaristan'da gerçekleştirildi. Elemeler sırasında 10 günlük bir kamp süresi vardı. Yarışma için hem fizik olarak hem görüntü olarak iddialıydım ve kendimi hazırladığıma inanıyordum. Katılımcı 75 ülke vardı ve bu durum beni biraz ürkütüyordu. 10 günün sonunda yarışma günü geldi çattı. Oldukça heyecanlıydım ama oradan da Best Model Of The World birincisi olarak ayrıldım. O an ki duygularım çok karışıktı, çok farklı bir sevinç? Neticede dünya güzeli oluyorsunuz tarifi oldukça zor. "

-Peki, yarışma sonrası?

"-Popüler olarak insanların bakış açısı hissedilir ölçüde değişti. Tanımaya başladılar ve tanınmanın bir artısı olarak özgüvenim tam anlamıyla yerine geldi. Daha geniş kitleye hitap etmeye başladım, bu durum sayesinde çevrem genişledi. İnternette bir sürü mesajlar, mailler tanışmak isteyenler vs? İnsanların ilgisi güzel olması insana mutluluk veriyor."

-Bu yarışma ailenizden ilk uzun ayrılığınızdı, neler hissettiniz?

"-Ailemden ilk defa ayrıldım. İlk uzun ayrılığımdan ziyade ilk defa ayrıldım! Üniversiteyi de Mersin'de okuduğum için kendimi biraz boşlukta hissettim. İstanbul'a geldikten sonra ailemi aradığımda asıl olarak annemle görüşmek istedim. Annem benim için çok farklı bir yerde, üzerimde hakkı ve emeği çok büyük. "

-Anneniz yarışma öncesi size neler pişirdi?

"-Annem Nilgün Meriç her sabah spor salonuna gitmeden önce karabiberli kimyonlu kendinden bir şeyler katarak yumurta pişirirdi. Sadece protein alabilmek için yumurta tüketiyordum. "

-Sadece protein vücut mekanizmanız için yeterli miydi?

"-Spor ve vitaminlerle desteklediğim için hiç bir zarar vermedi. Karbonhidratı yeterli miktarda aldığım için sağlığım açısından herhangi bir değişiklik olmadı. Sabah sporundan döndüğümde ise tavuğum hazır oluyordu. Ya da ''anne acıktım'' dediğimde tavuğumu hazırlıyordu. Bir bayan için herhalde en zor şey sürekli aynı şeyi pişirmek olsa gerek. 6 ay boyunca hep aynı besinleri tüketmemde onun katkıları yok sayılamaz. Anneme buradan çok teşekkür ediyorum."

-Zaman zaman karşınızdaki insanların sevgisizliği canınızı acıtır mı?

"-Acıtır... Bu acı, kişiden kişiye ve yüreğime yakınlığına göre de değişir. Eğer 10 yıllık bir dostumsa ve bana 10 yıl boyunca dost olduğunu gösterip ardından saygısızlık veya sevgisizlik göstergesi eylemlerde bulunuyorsa oldukça incinirim. Başka bir deyişle, 5 gün önce tanıdığım birinin bunu yapması çok üzmez beni ama uzun yıllar tanıdığım bir insanın beni üzmesi hiç hoşuma gitmezdi."

-Başarılı olmayı mücadele olmaktan çıkartıp yaşam tarzı haline nasıl çevirebilirsiniz?

"-Başarıyı yaşam tarzı olarak öncelikle benim benimsemem gerekir ki, başarı yaşam tarzına dönüşebilsin. Eğer, yarışmayı kazandım bu kadar deyip her şeyi bir köşeye bırakırsam başarı yaşam tarzım haline gelmez. Bundan sonra daha doğru beslenip spor yapmaya devam edeceğim, bu da benim başarımı perçinleyerek yaşam tarzıma dönüşecek."

-Öfkenizin nasıl indirgersiniz?

"-Çok sinirlendiğimde karşımdaki insanla konuşabilmek için siniri bir köşeye atmayı denerim. Durumu anlarım nedir ne değildir şeklinde. Durumu anladıktan sonra, tepki veririm. Sessiz sakin bir duruşum var, insanları incitmemeye özen gösteririm. İnsanları incitmemek bazen bana zarar verse de bunu yapamıyorum. "

-Türkiye ve Dünya'daki aktörler arasında ikonlarınız var mıdır?

"-Mankenlik olarak düşünüldüğünde çok fazla maddi imkân elde edemiyorsunuz. Ben mankenliğe başlarken, bu işi bir basamak olarak kullanıp oyunculuğa geçmek istedim. Önümde bu konuyla ilgili pek çok örnek vardı. Yarışmadan sonra başlayan mankenlik kariyerimi oyunculukta yapacağım doğru çalışmalar ile taçlandırmak en büyük isteğimdir. Örnek aldığım kişiler var tabiî ki. Kenan İmirzalıoğlu'nun ve Kıvanç Tatlıtuğ'un oyunculuğu beğeniyorum fakat Kenan İmirzalıoğlu'nu daha başarılı buluyorum. Johnny Depp'in oyunculuğunu gerçekten beğeniyor ve başarılı buluyorum. Ayrıca Antonio Banderas, Al Pacino, Robert De Niro gibi isimleri sayabiliriz. "

-En çok karşılıklı oynamak istediğiniz oyuncular?

Türkan Şoray, Nurgül Yeşilçay, Şener Şen ve Kadir İnanır ile oynamak isterim, hepsi örnek aldığım isimlerdir."

-Duygusal zekânızı nasıl keşfedersiniz?

"-Duygularımı çok dışarı yansıtamıyorum, daha çok yalnız kaldığımda duygularımla ya da içimden geçenlerle tek başıma yüzleşmeye çalışıyorum. Bu şekilde daha çok rahatlıyorum. Duygularımı dışa vurduğumda çok kırıcı olabilirmişim gibi geliyor. Belki de insanları kıracağımdan korktuğum için dışa vuramıyorumdur, bilemiyorum?"

-Show dünyasının zorlu acımasız ve dikenli yolundasınız bu sizi korkutuyor mu?

"-Hayır, korkutmuyor çünkü ben nereden geldiğimi biliyorum ve nereye gideceğimi çok iyi biliyorum. Yetiştirilme tarzım, ailem, çevremdeki insanlar, girdiğim ortamlar ve bulunduğum yerler hep kendime uygun yerler. İnsanlarla tanışmaya çalışıyorum, kimsenin bana zarar vermesini istemiyorum ve kimseye de zarar vermek istemiyorum. Çevremdeki insanlarda o yüzden beni kıracaklarını düşünmüyorum ona göre yatırımlar yapıyorum."

-Hakkınızda birçok dedikodu yapılacak bunlara göğüs gerebilecek misiniz?

"-Hepsine göğüs gerebilirim çünkü az öncede söyledim nereden geldiğimi çok iyi biliyorum. Kişi kendini bildikten sonra başka bir kimsenin de beni bilmesine gerek duymuyorum. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum