Erkan Petekkaya... "OĞLUM SALATALIK SATSIN AMA OYUNCU OLMASIN!"

Erkan Petekkaya... "OĞLUM SALATALIK SATSIN AMA OYUNCU OLMASIN!"

Ünlü oyuncu Erkan Petekkaya, oğlunun oyuncu olmasını istemiyor.

20 yıllık sanatçı Erkan Petekkaya son yıllarda kariyerinin en parlak dönemini yaşıyor...

Bugün gazetesinden Şebnem Özcan, ünlü oyuncuyla, büyük bir başarıyla canlandırdığı 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisindeki 'Ali Kaptan' karakterini, mesleğini ve hayatı konuştu..

İşte o röportaj:

SETTE CANIMIZ ÇIKIYOR

Bugün sizin izinli gününüz ama yorgunluğunuz yüzünüzden belli oluyor. Sette günler çok yorucu mu geçiyor?

Setteki işimiz çok yoğun ve yorucu. Çünkü her hafta 110 dakikalık bir film çekiyoruz. Eskiden diziler bu kadar kaliteli çekilmiyordu. Yani bu kadar emek harcanmıyordu. 10 yıl önce bu kadar yorulmuyordu insanlar. Ama şimdi çıta o kadar yükseldi ki seyirci de artık kaliteyi biliyor. Bildiği için ayırt edebiliyor. Dolayısıyla film kalitesinde çekiyoruz.

Sette adeta canınız çıkıyor anladığım kadarıyla?

Evet tabii sette canımız çıkıyor.

Eşiniz her hafta dizinizi izliyor mu?

Her hafta ben de o da diziyi izliyoruz. Eşim benim en iyi gözlemcimdir. Bazı sahnelerde "Oynayamamışsın" diyor. Doğru, çok yorgun oluyorum. "Daha iyisini yapabilirdim" diyorum. Gecenin saat 3'ü olmuş, sabah 8'de gelmişsin sete, "Oyna, oyna..." Muhasebeci değilsin ki oynuyorsun ya... Bir saatten sonra olmuyor, yapamıyorsun. Bu yüzden önemli sahneleri dinç zamanlarıma getirmeye çalışıyorum.

OĞLUM SALATALIK SATSIN AMA OYUNCU OLMASIN

Oğlunuz Cano'nun sizin gibi oyuncu olmasını ister misiniz?

Asla. Benim bu kadar yaşadığım şeyi onun yaşamasını istemem. Bir ailede bir kişi yeter. Bu iş zor meslek... Bugüne gelene kadar neler çektik. Bardak satsın, salatalık satsın ama oyuncu olmasın.

Ali Kaptan rolünüze nasıl hazırlanıyorsunuz?

Ben rolüme çok çalışıyorum. Sette çalışma ayrı, rolü doğru düzgün oynayabilmek için çalışmak da var...

Nasıl çalışıyorsunuz?

Özellikle önemli sahneleri çok önceden çalışmaya başlıyorum. Yarın çekeceğim o sahneyi, bugün çalışmıyorum, 15 gün evvelinden çalışmaya başlıyorum. Bazı sahneler gerçekten önemli oluyor. O sahnelerde çok iyi oynamak gerekiyor. Bakışlarımı bile kağıt üzerinde çizip çalışıyorum. Sonuçta oyuncuyum ben. Ve bu işin okulunda okudum. Bazı yöntemler biliyorum. O yöntemleri bildiğim için onları kullanıyorum. O sahneyi nasıl seyirciye anlatabilirim, oradaki duyguyu en iyi nasıl verebilirim bunun bazı formülleri, kuralları var. Bilimsel bazı şeyler var. Ancak bu bilimsel şeyler işin sadece yüzde 20'si. Ben, kamera karşısında rol yapmak için konservatuarda eğitim almak gerektiğine inanmıyorum.

TEK KİBRİTLE ŞÖMİNE YAKARIM

Çocukluğunuzu nasıl hatırlıyorsunuz?

Çocukken avizedeki taşlara bakarken, "Bunlar elmas olsa ne güzel olur" diyordum. Sobayı yakmak benim görevimdi. Şu anda tek kibritle şömine yakarım ben. En ucuz yollardan nasıl soba tutuşturulur hep onun derdindeydik. Fazla odun harcamadan yakardım.

Özlüyor musunuz o günleri?

Yok, yaşadım bitti. Deseler ki bir daha çocukluğuna dönmek ister misin, istemem bu kadar şeyi bir daha yaşayamam. Başardım artık niye baştan yaşayayım. Daha ne olayım yani? Öyle büyük hırslarım da yok. Olacağımı oldum daha ne yapayım ki? Hayatta başardım bir şeyi... Çay yapıyorsan iyi çay yapmalısın, su satıyorsan iyi su satmalısın, lokantacıysan iyi lokantacı olmalısın, ben de işimi iyi yaptığım için bu noktadayım. Kötü yapsam böyle olmazdı.

Hayranlarınız size isminizle mi hitap ediyorlar yoksa "Ali Kaptan" mı diyorlar?

Erkan diyorlar, sonra daha genç göründüğümü söylüyorlar. "Cemile'ye iyi davran. Çocuklara iyi davran" diyenler oldu. Ben korkuyordum biri bana saldıracak başıma bir iş gelecek diye ama Allah şükür öyle bir şey başıma hiç gelmedi. Tam tersi gelip tebrik ettiler.

ALİ KAPTAN'I OYNADIM 17 ÖDÜL ALDIM

Ali Kaptan'dan sonra hangi rolde oynamak sizi heyecanlandırır?

Bilmiyorum ama ne oynarsam oynayayım, altından kalkabilirim. Çünkü bunun altından kalktıysam kalkarım yani. Çünkü bu çok zordu. İzlerken bile siz yoruldunuz. Düşünün ben oynarken neler çektim ya? Siz izlerken üzüldünüz, kızdınız, küfür ettiniz düşünün ben oynarken neler yaşadım? Ama başardım Allah'a şükür. Yıllarca çalıştım hiç ödül almadım, Ali Kaptan'ı oynadım, 17 ödül aldım. Ben de anlamadım.

Ali Kaptan sinirli ve fevri bir adam.. Benzer yönleriniz var mı?

Yok canım. Ben şimdi katili oynasam içimde katil ruhu mu taşıyor olacağım. Ali Kaptan'ın şu anki durumu pişman... Çok büyük acı çekiyor.

CAROLINE YUVA KURTARDI

Bir gün çok enteresan bir şey oldu, biri geldi yanıma. "Ağabey sana çok teşekkür ederim" dedi. "Ne oldu?" dedim. "Benim çok sevdiğim bir arkadaşım, aynen onun da 'Caroline' gibi bir sevgilisi vardı, üç tane de çocuğu vardı ayrılıyordu. Seni izleyince vazgeçti. Gitti karısına geri döndü" dedi. Çok şaşırdım.

GARSONLUK DA YAPTIM TEZGAHTARLIK DA

Ben garsonluk da yaptım, tezgahtarlık da. Bahçıvanlık yaptım. Markette çalıştım. Oyuncakçı dükkanında çalıştım. Pazarlamacılık da yaptım. Bir sürü işte çalıştım. Bugün bir lokantaya gittiysem servis tabağını değiştirmemeye çalışırım. Çünkü o garsonluğun zorluğunu bilirim.

KENDİSİNİ BENİM KARIM ZANNEDİYOR

Karımın adından yazan biri var. Hatta Facebook'ta 50 bin tane takipçisi var. "Erkan eve geldi, bugün çok yorgundu, çok üzgündü" diye mesaj atıyor. Kimsin sen, ruh hastası mısın? Kendisini benim karım zannediyor. Adımıza bir de hesap açanlar var. Benim adımdan konuşan 50 tane adam var. Bunlardan milyonlarca var ne yapayım hayatımı mahkemelerde mi geçireyim?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.