Etiler Fest...ATİLLA DORSAY'A EMEK VE ŞÜKRAN ÖDÜLÜ!

Etiler Fest...ATİLLA DORSAY'A EMEK VE ŞÜKRAN ÖDÜLÜ!

Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği, Etiler Levent Liseliler Derneği (ELLİDER) ve Hülya Çavuş Eğitim Vakfı (HÇEV) destekleriyle bu yılda organize edilen Etiler Fest’te 7’den 70’e herkes doyasıya eğlendi.

İçeriği Hülya Çavuş Eğitim Vakfı (HÇEV) tarafından hazırlanan etkinliğin ana teması “Bir Toplumun Umudu: Eğitim ve Öğretmenlerimiz”.

Etiler Sanatçılar Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, oyuncu Türkan Şoray, yazar Atilla Dorsay, sanatçı Nil Burak, yazar Ahmet Ümit ve oyuncu Meral Orhonsoy gibi bilinen isimler katılım sağladı.

 


 

Etiler Fest’in bu sene ki onur konuğu ise Yeşilçam’ın sevilen oyuncusu Türkan Şoray ‘dı.

Etiler Fest Onur Konuğu Türkan Şoray / Fotoğraf: Abdul Samet Kaya

Etiler Emek ve Şükran Ödülü ise Atilla Dorsay’a verildi. Atilla Dorsay ödül töreni sonrası okurlarının kitaplarını imzaladı.

Dorsay’ın ödül aldığı esnada yanında bulunan Türkan Şoray “Ömrümde hayranlık duyduğum sayılı insanlar vardır. Atilla Dorsay da onlardan biridir. Kendisine hayranlığım yıllardır süren bir hayranlıktır.” dedi.

nilburak_etiler.jpg

Sanatçı Nil Burak ödül töreni öncesi sevilen nostalji parçaları sahnede yeniden seslendirdi.

Günün önemine dair Netbihal’e konuşan Nil Burak ” Bu gece sevgili Atilla Dorsay’ın gecesindeyiz.

Burada toplandık, burası harika bir yer. Ben zaten Atilla Dorsay’a bayılıyorum. Son derece centilmen, kendine has üslubuyla harika bir yazar, harika bir eleştirmen onun hakkında söyleyecek çok şey var.

40 yıllık sanat hayatım var o zamalardan tanışıyoruz, umarım hep böyle devam edecektir.” sözlerini ifade etti.

Yine bilinen isimlerden biri olan yazar Ahmet Ümit ise “Atilla abi çok önemli bir insan. Sadece Türk sineması için değil, Türk entellektüel camiası için de çok önemli bir insan.

Kendisi sadece bir sinema eleştirmeni değil, kendisi bir Rönesans insanı. Böyle bir ödülü hakediyor. Çok mutluyum.

Kendisi çok yakın bir dostumdur. Bugün yanında olmaktan büyük mutluluk ve kıvanç duyuyorum.” diyerek duygularını ifade etti.

 

Ahmet Ümit Etiler Fest’te

Etiler Fest’e katılım sağlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise “Türkan Şoray ve Atilla Dorsay gibi isimlerle aynı yerde olmak çok önemli.

Beşiktaş’ı kültür ve sanat festivali haline getireceğiz. Ustalara saygı göstereceğiz, onların varlıklarını devam ettirmesini sağlamak sanat için çok önemli.

Toplumu uyarmak ve yönlendirmek anlamında sanata ihtiyacımız var. Bazen günlerce anlayamayacağımız bir şeyi bir karikatürcü bir çizimle anlatabiliyor.

O yüzden sinemanın, tiyatronun toplumu yönlendirmesi bizim için çok önemli. Beşiktaş Belediyesi olarak destek vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Saat 11.00′ de kapılarını açan, sunuculuğunu Aynur Ayaz’ın yaptğı Etiler Fest çocuklar ve yetişkinler için atölyeler, lezzet durakları, tasarım stantları, çömlek atölyesi, Atilla Dorsay Kitapları sergisi, dans gösterisi ve günün sonunda sahne alan Zakkum grubuyla birlikte ziyaretçilerine güzel bir gün yaşattı.

Etkinlik bugün de devam ediyor ve misafirlerini bekliyor .

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.