Facebook Messenger... ÖNEMLİ UYARI!

Facebook Messenger... ÖNEMLİ UYARI!

Bir siber güvenlik uzmanı tarafından Facebook’un Messenger uygulamasının hem iPhone hem de Android’de kullanılmasıyla ilgili bir uyarı yayınlandı.

Gözetim ve siber teknolojiyle ilişkili güvenlik ve gizlilik riskleri konusunda geniş çapta tanınan bir uzman olan Zak Doffman, “Facebook Messenger kullanıcıları, kullanıcılar arasındaki mesajlarının hiçbirinin şifrelenmediğini bilmelidir.

Bu, Facebook’un diğer mesajlaşma platformu WhatsApp’ın aksine, platformda gönderilen mesajların ve içeriklerin Facebook tarafından işaretlenebileceği anlamına geliyor.” dedi.

Ve kullanıcıları Facebook Messneger kullanmaması konusunda uyararak çağrıda bulundu.

 

WhatsApp, uçtan uca şifreleme kullanır; bu, iki kullanıcı arasında gönderilen tüm içeriğin şifrelendiği ve Facebook bile başka kimse tarafından görüntülenemeyeceği anlamına gelir.

Doffman, Android veya iOS kullanıyorsanız, kişisel iletişim için varsayılan mesajlaşma uygulamanız olarak WhatsApp’ı ve önemsiz iletişimler için Messenger’ı kullanmanızı öneriyor. İşte Doffman’ın cümleleri:

“Bunu okuyan Messenger kullanıcıları kişisel sohbetlerini WhatsApp (veya Signal) olarak değiştirmeli ve önemsiz iletişimler ve çocuklar için Messenger’ı bırakmalıdır.

Android kullanıyorsanız, kesinlikle varsayılan mesajlaşma platformu olarak kullanmamalısınız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.