Facebook... ŞİFRELERİMİZ NE KADAR GÜVENDE?..

Facebook... ŞİFRELERİMİZ NE KADAR GÜVENDE?..

Facebook ocak ayında büyük bir şok yaşadı. Rutin güvenlik taramaları sırasında, bazı kullanıcı şifrelerinin dahili veri depolama sistemlerinde görünür şekilde saklandığını fark etti.

Yaşanan bu talihsizlik, Facebook’a güvenlik önlemlerinde bir eksiklik olduğunu işaret etti. Oysa alınan önlemler gereği kullanıcı şifreleri görünür değil, gizli şekilde oluşturuluyordu, böylece şirketten hiç kimse bu şifreleri göremiyordu.

Şu an kaç kullanıcıya ait şifrenin bu şekilde saklandığı net olarak bilinmiyor. Bu yüzden Facebook yüz milyonlarca Facebook Lite, on milyonlarca Facebook ve on binlerce Instagram kullanıcısına uyarıda bulunacak.

Kullanıcı bilgilerinin gizliliği konusunda çok hassas olduğunu üstüne basa basa tekrarlayan Facebook, daha fazla güvenlik önlemi için çalışmalarını hızlandırdığını da bildirdi.

Peki, Facebook kullanıcılara şifrelerinin güvenliği için neler öneriyor?

  • Facebook ve Instagram şifrelerinizi değiştirin ve aynı şifreleri diğer hesaplarınızda kullanmayın.
  • Bütün hesaplarınız için güçlü ve karmaşık şifreler oluşturun. Bu konuda şifre düzenleme uygulamalarından destek alabilirsiniz.
  • Facebook hesabınızı bir güvenlik kilidi veya iki faktörlü kimlik doğrulama ile korumak için üçüncü taraf bir kimlik doğrulama uygulamasından gelen kodları kullanın.

Facebook şifre hırsızlığına karşı savaş açma hazırlığında, bakalım aldığı önlemlerle bu savaşın galibi olabilecek mi?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.