Faik Öztürk... "PAVYONDAN GELMEYEN TEK TÜRKÜCÜ BENİM!"

Faik Öztürk... "PAVYONDAN GELMEYEN TEK TÜRKÜCÜ BENİM!"

Safiye Soyman'ın sevgilisi olarak tanınan Faik Öztürk televizyon programı, şovlar derken şimdi de bir türkü albümü yaptı, sahneye çıkıyor.

Faik Öztürk ne iş yaparsa yapsın mutlaka zengin olacağını söylüyor

Ekranlardaki şovlarıyla büyük ilgi toplayan uzatmalı sevgililer Safiye Soyman ile Faik Öztürk'ün yolları sahnelerde de birleşti. 'Safiye Soyman'ın sevgilisi' olarak adını duyuran ancak zamanla sempatik tavırlarıyla Türk halkının beğenisini toplayan işadamı Faik Öztürk 'Gönül Türküleri' adlı bir de albüm çıkardı. Öztürk, bu albümden elde edeceği geliri şehit ailelerine armağan edecek.

Neden türkü albümü yaptınız?

Ben Elazığlı'yım. Halk müziğine düşkünüm ve birilerinin halk müziğine sahip çıkması gerekiyordu. Ben de gönüllü olarak bu işi üstlendim. 15 türkülük bir albüm yaptım.

SAHİP ÇIKTIM

Türkülere sahip çıkan yok muydu?

Son yıllarda kaç kişi Türk Halk Müziği albümü yaptı ki... Arabesk var, özgün müzik var ama türkü yok. Aşık Veyseller, anonimler yok maalesef.

Bu albüm için hayli para harcadınız. Sizin bir maddi beklentiniz yok mu?

Benim televizyondan kazandığım paralar, burs verip okuttuğum çocuklara gidiyor. Albüm satışını da şehit ailelerine bağışladım. Konser geliri de onlara gidecek. 21 çocuk okutuyorum, imkanım olsa 200 çocuk okutacağım. Çünkü ben maddi imkansızlıklar yüzünden okumadım. Lise birinci sınıfta okulu bıraktım.

Pişman mısınız?

Değilim çünkü çalışkan bir adamım. Tuvalet temizliyordum. Sonra temizlik yaptığım fabrikada genel müdür yardımcısı oldum.

Nasıl oluyor o? Çok çalışsak biz de olabilir miyiz?

Niye olmasın? Gerçi o zaman şartlar da müsaitti.

SES EĞİTİMİ ALMADIM

Safiye Hanım'dan bir çocuğunuz olsun istemez miydiniz?

Safiye'nin kendisi bir çocuk zaten. Önce onu bir büyütelim de ondan sonra.

Albümde Safiye Hanım'a da bir şarkı var. 'Safo Safiye' nereden çıktı?

İlhan Erten aradı. "Gelinimize güzel bir şarkı yaptım" dedi. Dinledim, çok hoştu ben de albüme aldım.

Herhangi bir ses eğitimi aldınız mı?

Ben özünü seven bir adamım. Kulağım var. O yüzden gerek görmedim.

Faik Bey, sizi sevgiliniz Safiye Hanım'ın bir yerlere getirdiği konuşuluyor. Bu sizi rahatsız ediyor mu?

Benim kilom çok ağır. Beni her babayiğit kaldıramaz. Benim kendime bu kadar özgüvenim olmasaydı beni Safiye de kaldıramazdı. Benim için kimse 'çantacı' demedi, 'çıkarı var' demedi. Konuşan insanlar varsa bilemem. Beni seven de var sevmeyen de. Bu işlerin temelinde beni; gönlüm, beynim, insanlara olan sevgim buraya getirdi.

Safiye Hanım'la on yıldır birlikte yaşıyorsunuz. Neden evlenmiyorsunuz?

İnanın vaktimiz olmadı. Arada bir boşluk bulup bu kaygıya düşmedik. 2010 yılında evleneceğiz.

Hayat hikayenizi kitap haline getirmek ister misiniz?

Evet, isteyenler oldu ama ona ayıracak vaktim yok. İnan bana, ben bir apartmanda kapıcı olsaydım yine zengin olurdum. Her sabah kimse uyanmadan kalkar, arabaları yıkar, onlara kapı açardım. Ama asla para istemezdim. Nasıl olsa o insanlar sana, yapılan hizmetin karşılığını öder.

KENDİ YANAĞIMI SIKIYORUM

Sahne teklifleri gelmeye başladı mı?

Geçen bayramdan beri geliyor. Düğünlerde insanları en çok eğlendiren benim. Gelinle damat hep köşede kalır. Ben onları bile eğlendiriyorum.

Seviyorsunuz şov dünyasını ama...

İnsanlar istiyor beni. Ben aynanın karşısına geçip ayda bir kere kendimi sevip, kendime maşallah çekiyorum. 'İyi ki doğmuşum' diye yanağımı sıkıyorum. Ben eğleniyorum, parasında değilim işin.

Safiye Soyman sevgilisi Faik Öztürk'e çok güveniyor ama sevenlerine daha çok güveniyor: Faik beni aldatırsa Türkiye'yi terk etmesi lazım. Yoksa halk onun cezasını verir!

Faik Bey'i şöhret yapmak için elinizden geleni yaptınız. Yarın öbür gün bu dünyaya kapılır gider diye korkmuyor musunuz?

Ben ona güveniyorum. Faik'ten şüphelenseydim buralara gelmesini istemezdim. O benim sahamda oynayabilir, sahamın dışına çıkamaz. Her şey benim kontrolüm altında. Ne yaptı, ne oldu, zaten hep takip ediyorum.

Cep telefonunu kurcalar mısınız?

Her şeyi yaparım. Cep telefonlarını kurcalarım nereye gittiğini sorarım. Ama ortada olan bir şeyi yüzüne vurmak istemem. Eğer vurursam, çekip gitmem gerekir. Muhatap olmam. Çünkü onun tavrına bakarım. Faik'in o kadar karaktersiz olduğuna inanmıyorum. Öyle düşünsem buralara ellerimle getirmezdim. Allah korusun, öyle bir şey yaparsa zaten halk onun cezasını verir. Beni aldatırsa Türkiye'yi terk etmesi lazım. Ayrılsak sevenlerim Faik'i yolda taşlarlar. Ben onunla her şeyi paylaşırım ama onu kimseyle paylaşmam.

Hiç küçük kaçamakları oldu mu?

Duydum ama üstüne gitmedim. İlk çıktığımız zamanlarda... Faik benim. Ajan gibi araştırıyorum. O, beni ya da ben onu bırakmak istersem, karşılıklı güzel bir şekilde ayrılırız. Çirkinliği olursa yüzüne karşı çirkinliğini haykırır çıkarım. Bir daha eve de almam.

EVLENMEK İSTEMİYORUM

Siz neden bir türlü evlenmiyorsunuz?

Ayrılmamak için evlenmiyoruz. Bizim her şeyimiz evli gibi. Psikolojik olarak, bu gizem gidecek, heyecan yitirilecek diye korkuyorum. Ben istemiyorum. O çok istiyor.

Gelinlik giymeyi düşünüyor musunuz?

İnan, Faik bana hep 'evlenelim' demiştir. Birgün mutlaka imza atacağım ve gelinlik giyeceğim tabii ki. Ama dur bakalım şimdi şöhret de oldu, belki istemez beni. (gülüyor) Tanyeli gelinlik giydikten sonra ben de giyerim. Ona da bayıldım çünkü.

Faik Bey'in türkü albümünü nasıl karşıladınız?

Türkü söyleme yeteneği vardı ama Faik benim eserim. Ben, onun öğretmeniyim. Çok hoşuma gidiyor böyle ikili olmamız. Ben kendime partner arıyordum. Sıfır kilometre bir adam işte. Az kullanılmış... Süper olduk birarada. Fiyatlarımız da arttı sahnede çünkü sanat müziğinin yanında, artık halk müziği de söylüyoruz.

Peki sahne paralarını nasıl ayırıyorsunuz?

İkimizin de ayrı ayrı hesaplarına yatar. Böylelikle bir karışıklık olmaz. Tek bir fiyat istiyoruz sonra ikiye bölüyoruz. Ben aldığımı hasta bir oğlum var, ona harcıyorum.

Oğlunuz MS hastası. Onun geleceği ile ilgili kaygılarınız var mı?

Olmaz mı, ama içim rahat. Bana bir şey olursa Faik oğluma bakacağına söz verdi. Ablası da bakacağını söyledi. Zaten ben kimseye yük olmasın diye önlemlerimi aldım. Ömür boyu kendine bakacak maddi gücü sağladım oğluma. Evlerim var, kiraları ona yeter. Yoksa kemiklerim sızlar.

BENİ APTAL YERİNE KOYUYORLAR

Faik Bey sizinle ilgili sert espriler yapıyor. Dışarda sizi 'niye böyle zayıf görünüyorsunuz' ya da 'saf görünüyorsunuz' diye eleştiriyorlar mı?

Ben bu aralar 'saf' kelimesine takılmış durumdayım. 'Saf'tan sonra 'temiz' deseler kızmıyorum. Ama sadece 'saf' dediklerinde beni aptal yerine koyuyorlar. Ben salak bir kadın olsam Faik'i buralara kadar getirir miydim? Hatırlı olmasaydım televizyonlara çıkabilir miydi? İstediği kadar yetenekli olsun... (Faik Öztürk araya giriyor: "Televizyoncular beni istediği için geldim ben. "Onu ben çıkardım" lafını kabul etmiyorum. Bu kelime sana yakışmadı Safiye. Böyle bir kelime kullanamazsın. Kimseye zorla sevdirmedim ki kendimi. 1.5 saat insanları eğlendirecek kapasitem olmasaydı, türkü söylemezdim. Pavyonlardan gelmeyen tek türkücü benim. Çünkü herkesin bir mazisi var. Benim şansım Safiye oldu.")

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.