Fashion One TV Moda Ödülleri...GENÇ GİRİŞİMCİLERE İŞ DESTEĞİ!..

Fashion One TV Moda Ödülleri...GENÇ GİRİŞİMCİLERE İŞ DESTEĞİ!..

Fashion One TV Moda Ödülleri Töreni’nde açıklanan , Engelsiz Yaşam Vakfı ve Türk Kızılayı’nın desteği ile hazırlanan "Engelsiz bir Hayat İçin Sosyal Sorumluluk" projesi kapsamında dezavantajlı 75 kız ve erkek çocuğa iş bursu verilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, bursun verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, Türk Kızılayı’nın yönetim kurulunun kendilerine Kariyer Eğitim Kurumları ile iş imkanı sağlayan projeyi getirdiklerini belirterek destek verdikleri çocukları projeye dahil ettiklerini söyledi.

Dezavantajlı çocukları gelecekte bir iş ve altın  bilezik edinmeleri için projeye dahil ettiklerini aktaran İnaltekin, şöyle konuştu: "İstihdam tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir yer işgal ediyor. Kızılay'ın bize sağladığı destekle Kariyer Eğitim Kurumları ile çocuklarımızın bu engelini daha rahat şekilde aşmalarının önü açılmış oldu.

Kurumumuza başvuran ailelere sosyal incelemeye gittiğimizde eğer problem ekonomik aileyi sosyal ve ekonomik yönden destekleyerek, çocukların öz ailesinin yanında yetişmeleri için devletin tüm imkanlarını seferber ediyoruz.

Bu projede, il müdürlüğümüzde sosyal ve ekonomik destek alan çocuklarımız fazlasıyla yararlanacaktır. Bunun yanında diğer dezavantajlı grup olan Roman çocuklarımızı ayrıca kurumlarımızda hizmet alan çocuklarımızı da bu projeden faydalandırarak, bir meslek sahibi yapıp, kısa sürede iş başı yapmalarının önü açılacaktır.

Proje kapsamında Kariyer Eğitim Kurumları ile Türk Kızılayı’na teşekkür ederiz."

Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı Atilla Kaplakarslan ise vakıf olarak ters köşe organizasyonlar yaptıklarını ifade ederek, "Bilinen vakıfların dışında 37 yıllık Vizyon Prodüksiyon ajans deneyimlerimi vakıf organizasyonlarına aktarıyorum.

Fashion One TV Moda ödüllerinin finalinde sosyal sorumluluk yapıyoruz. Engelsiz tatil diyoruz. Bu kapsamda engelli ailelerini beş yıldızlı otellerde ağırlıyoruz ve farkındalık yaratıyoruz.

Bu hafta engelsiz çocuk şenliğimiz var. 23 Nisan öncesinde engelli ve engelsiz çocukları bir araya getireceğiz.  Bu kapsamda bugünde moda ödüllerinden elde etiğimiz gelirlerle 75 kız ve erkek çocuğumuza burs sağladık" dedi.

Fashion TV Türkiye ortağı ve Fashion One TV Ceo’su Enis Orat ise yaptığı konuşmada “Yapılan bu tür ödül törenlerinin yanında böyle önemli içerikleri olan sosyal sorumluluk projelerinin olması çok değerli.  Topluma yarar sağlamak katkıda bulunmak bizim için önemli” dedi.

"Türk Kızılayı liderliğe soyundu"

Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan ise Türk Kızılayı'nın son dönemde çağı yakaladığını, diğer Kızılhaç ve Kızılayların liderliğine soyunan, çağdaş, modern, son sistem teknolojileri kullanmayı kendisine misyon edinen bir kurum haline geldiğini söyledi.

Türk Kızılayının artık afetlerde çadır ve çorba ile anılan bir kurumun çok ilerisine gittiğini ifade eden Tan, şöyle konuştu "Türk Kızılayı, defilelerde, yelken yarışlarında, uluslararası yarışmalarda, teknolojinin son noktasında olan her türlü araçla halkımızın ve dünyanın ihtiyaç sahiplerinin, kimsesizlerin yanında görebileceği bir kurum haline gelmiştir.

Şu an yaklaşık 100'e yakın ülkede Kızılay görevlileri ve gönüllüleri o ülkedeki ihtiyaç sahiplerine, mazlumlara ırk, din, dil ayrımı yapmaksızın hizmet etmektedir.

Bu kapsamda da özel kızlarımızın altın bilezik sahibi olması kimseye muhtaç olmadan ayakları üzerinde durabilmeleri için eğitim kurumumuzda 75 öğrencimize yüzde yüz burslu bir kurs  kazandırdığımız  için de mutluyuz. Hedefimiz bu bursları binlere çıkartmaktır.

Kariyer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Serkan Selamet de üç yıldır gençlere eğitim desteği verdiklerini belirterek, "Amacımız ihtiyacı olan gençlerimize meslek eğitimi vererek, onların ekonomiye katkı sağlayan bireyler haline gelmesini sağlamaktır. Bunda da biz inşallah güzel bir projeyi tamamlıyor olacağız" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.