Fazıl Say... ABD KONSERİNDE, TÜRK DİPLOMATLARA AMBARGO!

Fazıl Say... ABD KONSERİNDE, TÜRK DİPLOMATLARA AMBARGO!

Piyanist Fazıl Say, ABD'de verdiği konserine "Türk diplomatlar gelmesinler konserime" dedi.

Sanatının dışında yaptığı politik açıklamalarla da öne çıkan ve tepki gören piyanist Fazıl Say, yine skandal bir açıklama yaptı. Say, övünerek son turnesinde Pekin Büyükelçisi’ni kulise almadığını ve New York'ta da konsolosluk çalışanlarını reddettiğini yazdı.

KONSERİNE TÜRK DİPLOMATLARINI İSTEMEDİ

Takvim'de yer alan habere göre, halkın dini değerlerine hakaretten hüküm giyen, arabesk müzik dinleyenlere hakaret eden, başörtülülere yönelik ayrımcı ifadeler kullanan piyanist Fazıl Say, bu kez de Türkiye’nin diplomatlarının AK Parti iktidarına muhalif olmadıkları sürece konserlerine gelmemesini istedi. Fazıl Say, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında şunları söyledi;

KONSERİMDE GÖZÜKSÜN İSTEMİYORUM

"Bugünkü Türkiye'nin diplomatları sadece konsere gelsinler orada gözüksünler istemiyorum. Ben "sanattan, sanatçıdan yana olsunlar, hür bir dünya için, ifade özgürlüğü için diplomat olsunlar" istiyorum. Demokratik ve çağdaş bir Türkiye'yi temsil etsinler bizlerin dışlanmasına ve nice ötekileşmeye tepki versinler istiyorum.. Sadece iki sorum var onlara; Diplomatsın, 1- Neyi temsil ediyorsun? 2- Niye temsil ediyorsun? Yani, ya uygar bir Türkiye'den yanasındır ve de hükümete karşı olman gerekirse de olursun ve haksızlık yapılan insanlardan, baskıya uğrayan sanatçılardan, haksız yere cezalandırılan vatandaşlarından yana olursun (Bu onurlu duruştan hiç bir şey kaybetmezsin). Ya da bu vahim ve baskıcı bir anlayışı temsil edersin.. Ama o zaman , uygar dünyada çok da "hak" aramamalısın.. Yap seçimini... Artık seçimi ve açıklaması olmayan diplomat benim konserime gelmesin... Aşağıdaki fotoğraf, 2 gün önce dünyanın en önemli konser salonu Carnegie Hall'de çekildi. Sizce ABDBüyükelçimiz ve New York Konsolosumuz niye bu 3000 dinleyici arasında yoktu? Nerdeydiler?"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.