Fazıl Say.. PİYANO BAŞINDAKİ 40. YILINI KUTLADI!

Fazıl Say.. PİYANO BAŞINDAKİ 40. YILINI KUTLADI!

Fazıl Say piyano başında 40. yılını dün arkadaşlarıyla birlikte kutladı. Salon İKSV`deki mütevazi partiye yüz kadar müzisyen, sanatçı katıldı.

Fazıl Say, tam 40 yıl önce bugünlerde yeteneğinin keşfedilmesi üzerine 5 yaşında ünlü müzik adamı Mithat Fermen'in öğrencisi olmuştu. Sanatçının uluslararası başarılar, ödüller, beste ve sayısız konserlerle dolu kariyeri, Nebil Özgentürk'ün 'Bir Yudum İnsan' belgeselinin Fazıl Say bölümü seyredilerek tekrar hatırlandı.

Gecede, Say'ın yakın ödnem büyük bestelerinden Sait Faik'in DVD kaydı da izlendi.

Sahnede kısa ve samimi bir konuşma yapan Say, 'CD'den çalmak yerine kendimiz müzik yapalım istedik' dedi ve Seranad Bağcan ile 'İlk Şarkılar' albümünden üç şarkı seslendirdiler. Ardından sahneye Cihat Aşkın kemanıyla çıktı, şef İbrahim Yıldız nota sayfalarını çevirme işini üstlendi ve iki müzisyen, 'provasız' ama etkileyici küçük bir konser verdi.

Fazıl Say, İlk Şarkılar'ın devamı niteliğindeki yeni CD'sinin kaydı tamamlanan şarkılarını da ilk kez geceye katılan arkadaşlarına dinletti. Fazıl Say'ı piyano başında gösteren 40. Yıl pastası kesildi.

Geceye katılan isimler arasında Çiğdem Erken, Kumru Say, Zeynep Altıok, Gizem Berk, Songül Öden, Can Dündar, Nebil Özgentürk, Aslı Atasoy, Ceylan Karaca, Kadir Dursun, Zeynep Oral, Nalan Kuruçim, Güvenç Dağüstün, Selçuk Yöntem, Naci Özgüç, Ayşe Bulutgil, Ahmet Say, Cem Erciyes, İsmail Küçükkaya, Esra Bezen Bilgin, Ecesu Sertesen, Bülent Forta, Hakan Güngör, Derya Türkan, Çağatay Akyol, Soner Yalçın, Yeşim Gürer Oymak da vardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.