Fazıl Say - Serenad Bağcan... MUNZUR'UN KIYISINDA 10 BİN KİŞİLİK KONSER!

Fazıl Say - Serenad Bağcan... MUNZUR'UN KIYISINDA 10 BİN KİŞİLİK KONSER!

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Dersim’in Ovacık ilçesinde doğanın korunması ve farkındalık yaratılması için Serenad Bağcan ile beraber konser verdi.

Munzur Çayı’nın kıyısında yaklaşık 1,5 saat süren ve 10 bin kişinin katıldığı konserle ilgili Say, "Munzur Çayı'nın temiz ve özgür akması için naçizane katkılarımız, sizinle dayanışma içinde olduğumuzu ve sizin yalnız olmadığınızı belirtmek için buradayız" dedi.

Dersim’de Ovacık Belediyesi tarafından organize edilen Fazıl Say konseri, Çakmaklı köyü civarında Munzur Çayı kıyısında düzenlendi.

Dinletinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Bu doğal güzellikleri, bu temiz sularımızı gelecek nesillere taşımalı ve korumalıyız.

Bu amaçla başladığımız temizleme çalışmamıza siz dostlarımızın da katılmasını istiyoruz.

Yakın zamanda belediyemizin başlattığı ama büyük ekonomik krizlerle durma noktasına gelen Munzur’u atıklardan arındırma ve onu özgürleştirmek için arıtma tesisimize katkı sunmanızı bekliyoruz” dedi.

Dinleti öncesinde kısa bir konuşma yapan piyanist Fazıl Say, kentte ve müzikseverlerin arasında olmaktan dolayı onur duyduğunu söyledi.

İlk kez Dersim'e geldiğini belirten Say, şunları kaydetti:

“Munzur’un özgür akması için biz de naçizane katkılarımızı sunmak ve sizlerle dayanışma içinde olduğumuzu, yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Tunceli’den, çevre illerden ve Türkiye’nin her yerinden gelen misafir seyircilerimize özellikle teşekkür ediyorum. Bu yöreden, bu diyardan çok insanla tanıştım.

Ve hep aydın insanlardı. Dersimlilerin ne kadar çok kitap okuduğunu, ne kadar aydın insan olduğunu bilmenin gururu içindeyim."

fazil-say-ve-serenad-bagcan-dan-munzur-kiyisinda-konser-10-bin-kisi-katildi-1021612-1.

Konuşmaların ardından sahne alan Say ile solist Serenad Bağcan, Nazım Hikmet, Ömer Hayyam, Metin Altıok, Cemal Süreya, Can Yücel, Turgut Uyar, Aziz Nesin, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, Muhyiddin Abdal'a ait eserlerin yanı sıra yöreye ait ezgileri seslendirdi.

fazil-say-ve-serenad-bagcan-dan-munzur-kiyisinda-konser-10-bin-kisi-katildi-1021620-1.

Say ve Bağcan, ünlü şairlerin şiirlerinin yanı sıra “Dersim Dört Dağ İçinde” türküsü ile Zazaca bir eser de seslendirdi.

Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği konser, 1,5 saat sürdü.

 

Kaynak:birgün.net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.