Fecri Ebcioğlu... '100 YILLIK ŞARKILAR'I YAYINDA!

Fecri Ebcioğlu... '100 YILLIK ŞARKILAR'I YAYINDA!

34 Yıl önce aramızdan ayrılan Fecri Ebcioğlu’nun unutulmaz eserlerinin, birbirinden değerli ses sanatçılarının seslendirdiği “100 Yıllık Şarkılar” albümü, 9 Haziran Cuma günü tüm dijital platformlarda Moko Yapım etiketi ile yayında.

Yıllarını müziğe adamış fikir insanlarının ve gerçek sanatçıların albümlerini yapmaya devam ediyoruz!  Daha önce yayınladığımız Aysel Gürel için "Aysel'in", "Kayahan'ın En İyileri", "İşte Benim Zeki Müren", "Muazzez Abacı Sezen'imin Şarkıları" ve "Fikret Şeneş & Kimler Geldi Kimler Geçti " albümlerinin  hem yapımcısı hem de projelerinin üreticisidir. 
 
Türkiye’de, Yeni Bir Janr… Türkçe Sözlü Hafif Batı Müziği…
Fecri Ebcioğlu, Türkçe Sözlü Hafif Batı Müziğinin öncüsüdür. Besteci, söz yazarı, şarkıcı, aranjör ve ilk Türk Pop Müziği söz yazarıdır.  Avrupa'da popüler birçok yabancı şarkıya, 1961 yılında Türkçe sözler yazarak, Türk Pop Müziğini başlatmıştır. Gazete yazıları, İstanbul Radyosu, Tv programları, Dj’lik ve tabii ki sporcu kimliğiyle kalecilik…

Saymakla bitmeyen donanımı ile 200’e yakın muhteşem eserlerin sahibidir… Dario Moreno, Adamo, Juanito gibi birçok dünyaca ünlü yorumcunun şarkılarına, Türkçe sözler yazarak  Ajda Pekkan, Ayten Alpman,  Semiramis Pekkan, Tanju Okan, Nesrin Sipahi, Nilüfer  gibi değerli isimler seslendirmiştir.

Şarkıları, dillere pelesenk olmuştur. Bugün müzik sektöründe Türk Pop Müziği ile yaptığımız işler, onun açtığı çok kıymetli kapıdan geçebildiğimiz içindir. 
”100 Yıllık Şarkılar”, 9 Haziran’da Tüm Dijital Platformlarda,  Moko Yapım Etiketi ile Yayında! 
Birbirinden değerli 12 Eserden oluşan “100 Yıllık Şarkılar” albümünde yer alan çok kıymetli ses sanatçılarımıza, çok değerli müzisyenler eşlik etti.

Moko Yapım etiketi ile 9 Haziran’da yayınlanacak olan albümün mastering lerini Selim Sayarı, dağıtımını da DMC üstlendi. 
 
100 Yıllık Şarkılar
1-Candan Erçetin- Kalbin Yok mu?
2-Sertab Erener- Boş Sokak 
3-Ufuk Beydemir- Sarhoş( Her Akşam Votka, Rakı ve Şarap)
4-Kalben- Her Yerde Kar Var
5-Deniz Çakır -Boşvermişim Dünyaya
6-Tuğkan- Atlı Karınca (Dünya Dönüyor)
7-Elif Kaya- Mesut Ol Sen
8-Ege- Deniz ve Mehtap 
9-Begüm & Melih Şengül - Üç Kalp
10-Yağız Çınar- Param Olsaydı
11-Gökçe Kasacı- Hayalimdeki Resim
12-Lokomotif Band- Yaşa Fenerbahçe 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.