"GERÇEK HAYAT DOSTLARI" YİTİRDİKLERİMİZİ CENK KORAY'LA ANMAYA BAŞLIYOR?

"GERÇEK HAYAT DOSTLARI" YİTİRDİKLERİMİZİ CENK KORAY'LA ANMAYA BAŞLIYOR?

Hayat ne kadar tuhaf tesadüflere gebe onu her geçen gün anlıyorum. Orta okul yıllarında Bodrum'da yaşarken çok yakın bir arkadaşımın İstanbul'dan yaz tatilleri için bir arkadaşı gelirdi. Hiperaktif , haylaz bir çocuktu sadece yazları görürdüm onu. Aralarda da hep konuşurduk onu haylazlıklarını konuşurduk. Televizyonda izlediğimiz "Tele Kutun"un sunucusu Cenk Koray'ın oğlu Nihat Koray'dı o haylaz çocuk.

Ben daha şov dünyasına girmemiş, hayalleri başka bir çocuktum dedim ya Nihat'da arkadaşım vasıtası ile arkadaşım olmuştu.

Sonra yıllar geçti ben Zerrin Özer ile çalışmaya başladım? Çocukluk arkadaşım Nihat, Zerrin Özer'e "anne" diyordu. Aralarında espriymiş. Tesadüf ya bu hayat bizi yine karşılaştırdı. Nihat sayesinde değil ama Zerrin Özer ile tanıdım Cenk Koray'ı?

İstanbul daki ilk yılım ve Zerrin Özer'de yaşıyorum o zaman. Acı bir çığlıkla yerimden zıpladım. "Oğlum, oğlum, oğlum" diyor ve ağlıyordu Zerrin Özer. Tüm ev ahalisi şok geçirdik neler oluyor diye. "Nihat" dedi? "Nihat ölmüş" dedi?

Acı haber tez yayılırmış. Bodrum'dan arkadaşlarımız birbirimizi aramaya başladık gözyaşlarımızla?

İşte şimdi anlatacaklarım bende iz bırakan hiç unutamadığım anlardan biridir, hep gözümün önüne gelir.

Zerrin Özer ile Nihat'ın Cenk Koray ile yaşadığı eve gittik. Kapıdan girdik. Cenk Koray öyle oturuyor dalgın dalgın. O canlı, eğlenceli adam acılara bürünmüş.

Eve girince Nihat yine haylazlık yapıyor diye düşündüm. Hiç inandırıcı gelmemişti öldü lafı. Evde dakikalar geçti, saatler geçti gerçekten Nihat ölmüş zor ama kabul edilmesi bir durumdu. Odasına gittim daha ortak arkadaşlarımız da gelmemişti ben ağlarken biri sarıldı bana? Cenk Babaymış sarılan.

Bunları yıllar sonra yazmakta ne zormuş.

Zaman içinde farklı bir durum oldu hep aramızda Cenk Baba, Döndü Abla ( Bence Koray ailesinin en önemli ferdi), Rahşende Abla (Cenk Koray'ın kız kardeşi) Mehmet Enişte ( Rahşende'nin eşi) ve Ece ( Rahşende'nin kızı) ile. Ben onları onlar beni çok sevdiler?

Cenk Baba dayanamadı Nihat'ın arkasından birkaç yıl sonrada onu kaybettik.

Cenk Baba; Nihat'la buluştu?

Şimdi aradan 10 yıl geçmiş?

Düşünüyorum da 34 yaşındayım şimdi bu 34 yıl beni ne çok üzmüş. Her geçen gün bunu anlıyorum.

Babam, Ajlan, Anuş , Gülgün Abla, Kerim Tekin, Nihat, Cenk Baba, Saynur daha niceleri. Farkında olmadan onları özlemekle geçmiş hayatım.

Biz bu on yıl boyunca sık sık olmasana Rahşende, Mehmet Emişte, Ece ve Döndü Abla ile karşılaştık telefonlaştık. Birbirimiz gördüğümüz yerde sıkı sardık.

Bunları niye anlatıyorum şimdi geliyor.

Stelyo Pipis ile benim sütlaç krizimiz tutunca kendi yaptığı yemeklerle doyumsuz sofralar kuran Semra Özal'a "bize sütlaç yapar mısınız?" diye kapısını çalmamızla başladı her şey. O kadar güzel bir sütlaç yaptı ki Semra Özal biz Stelyo ile afiyetle yerken konu konuyu açtı.

Osman Yağmurdereli'yi andık sohbetimizde Cenk Koray'a geldi söz. "Öyle adamdı böyle adamdı, kaç yıl oldu gideli" derken üçümüz biranda neden onu anmıyoruz, bu değerleri neden unutuyoruz, bir gece yapalım derken Rahşende'yi aradık Semra Özal'ın evinden. Her şey o dakikalarda çıktı. Stelyo hemen bir ekip oluşturalım bir anma gecesi yapalım dedi. Randevulaşıldı Rahşende ile bir hafta sonrasına.

Bir hafta sonra yakın arkadaşım Esin Övet'e anlattım böyle böyle oldu diye oda "Ben de elimden geleni yaparım" dedi. Sende gel Rahşende'lere dedim. Stelyo, Esin ben yola çıktık Rahşende Ayşe Ersayın'da "ben de" dedi. Eve gittik. Bir anda gecenin detayları konuşuldu neler yapılacak neler olacak diye.

Sonra başta Semra Özal olmak üzere ben ,Stelyo Pipis, Esin Övet, Ayşe Ersayın ve Rahşende Samlı Koray "Bu gece sadece Cenk Koray ile sınırla kalmasın başka değerler içinde bir şeyler yapalım" diye konuşarak kendimize bir ad verdik. "Gerçek Hayat Dostları" diye?

Hemen bir logomuz olsun diye Ogün Canay' ın, bir web sitemiz olsun diye de Eren Yağmuroğlu'nun kapısını çaldık.

Biz Gerçek Hayat Dostları'nı oluşturduktan sonra gece ile çalışmalara başladık. Günay Restoran bize gece için mekanlarını verdi. İstanbul Gelişim Orkestrası o gece bizlerle beraber olacak. Stelyo Cenk Baba'nın en sevdiği televizyoncuların başında gelen Okan Bayulgen'i aradı geceyi sunmasını rica etti. Okan Bayulgen "seve seve" dedi. Rocks Hotel Girne bize destek oldu.

24 Mart 2010 Çarşamba gecesi Cenk Koray'ı anıcağız. Ama öyle ağlayarak yada anılarımızı anlatarak değil? Şarkılarla, güzel yemeklerle? Bu geceye Cenk Koray'ın en sevdiği 300 arkadaşı ve yakını davetli. "Gerçek Hayat Dostları"nın davetlisi?

O gece birde artık geleneksel hale getirilecek olan Cenk Koray Ekran ödülleri verilecek. Şimdi ödül alacak isimler belirleniyor onları size daha sonra bildireceğim.

Gerçek Hayat Dostları'nı Cenk Koray bir araya getirdi ve yola çıktık? Hiçbir maddi beklenti beklemeden gönüllü olarak o güzel değerlerin adını yaşatmak için çaba göstereceğiz. Eğer siz de bizimle olmak isterseniz bize ulaşın?

www.gercekhayatdostlari.com

[email protected]

Güzel günler dileğiyle?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.