'GEVHER HAN SULTAN' ÇİN'İ BÜYÜLEDİ!

'GEVHER HAN SULTAN' ÇİN'İ BÜYÜLEDİ!

Dünya Mankenler Yarışmasında geleneksel Osmanlı kostümü kategorisinde dereceye giren Sabiha Moda ve Tasarım Evi ülkemizi gururla tanıtmaya devam ediyor.

Osmanlı moda anlayışına çaşdaş çizgilerle hayat veren Sabiha Moda ve Tasarım Evi dev bir organizasyonda Osmanlı İmparatorluğunun eşsiz prenseslerinden 'Gevher Han Sultan' köstümüyle manken Pınar Tartan ile tanıttı.

 04 Nisan'da Çin’in Shenzhen kentinde dünyanın en prestijli organizasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen Dünya Mankenler yarışmasında (Mıss Model Of World) ülkemizi geleneksel Osmanlı köstümüyle Sabiha Moda ve Tasarım Evi’nin tasarlayıp, modern çizgilerle hayat verdiği Osmanlı’nın en önemli sultanlarından 1. Ahmet ve Kösem Sultan’ın kızları Gevher Han Sultan köstümü ile dereceye giren manken Pınar Tartan tanıttı.

 Dünyanın bir çok yerinde çeşitli organizasyonlara katılan Sabiha Moda ve Tasarım Evi bu anlamda sayısız ödül ve derecelere sahip.

Katıldığı bütün projelerde Osmanlı modasının önemini ve tarihin saklı sayfalarındaki Osmanlı kadın sultanlarının hikayeleri ile beraber kendi dönemlerinde giydikleri kıyafetlerini araştırarak gün yüzüne çıkarıyor. 

pinartartan_gevherhan1.jpg

Sabiha Moda ve Tasarım Evi, ayrıca sadece Osmanlı kadın sultanlarının köstümleri değil tarih ve tarih öncesi yaşamış kadın savaşçı, prenses ve konteslerin yaşamlarını araştırarak o dönemlerde giydikleri kıyafetleri hikayeleri ile günümüz dünyasına sunuyor.                      

 Çin’in Shenzhen şehrinde 4 Nisanda gerçekleştirilen Dünya Mankenlik Yarışmasında ülkemiz adına manken Pınar Tartan Gevher Han Sultan kostümü ile epey beğeni aldı.

Çeşitli kategorilerde organize edilen yarışmada yaklaşık 70 ülkeden katılım oldu.                  

 Geleneksel moda alanında bir çok ödüle sahip olan Sabiha Moda ve Tasarım Evi çalışmalarını bu yönde sürdürerek sektörün öncü firması konumunu her zaman koruyor.    

Miss Turkey 2017’de ikinci olan İzmirli güzel Pınar Tartan, ayrıca geçen 2017 yılında dünya mankenler yarışmasına katılmış yine dereceye girerek birinci olmuştu.                                                                

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.