Google Chrome... İŞTE SİZE İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRACAK EKLENTİLER!..

Google Chrome... İŞTE SİZE İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRACAK EKLENTİLER!..

Sözlük yazarı "hurdroot", birçok kişinin internette hayatını epey kolaylaştıran chrome eklentilerini listeledi.

İŞTE O LİSTE....


wappalyzer

özellikle web programların işine yarayacağını düşündüğüm bir eklenti. bir sitede hangi javascript eklentileri kullanılmış, hangi frameworkler kullanılmış, bazen işletim sistemine kadar girdiğiniz siteyle alakalı bilgiler veriyor.

reader view

iphone kullananlar bilir. bir satfaya girdiğiniz zaman daha kolay okumanıza imkan sağlayan o safari özelliğini chrome'a da getiriyor.

similar web

bir web sitesine girdiğinizde siteyle alakalı olan aylık trafik bilgisi, trafik kaynağı gibi bilgileri sunan bir uygulama. web siteleri de var. alexa'dan daha çok seviyorum kendilerini.

allow-control-allow-origin

bu uygulama geliştiricilerin işine yarar diye düşünüyorum. açtığınız zaman "cross origin resource share" hatasını almazsınız. lokaldeki çalışan servislerinize get yaparken işe yarar.

tampermonkey

bir script runner. bunun içine kendi syntax'ine de uyarak javascript ile kodlar yazıyorsunuz ve belirli koşullarda belirli sitelerde çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. örneğin ekşi sözlüğe kendiniz özelleştirme yaptınız tarayıcınızda ancak sayfayı yenileyince gideceği için o özelleştirmeyi javascript ile düzenleyip her açıldığında tampermonkey ile otomatik tetiklenmesini sağlayarak kalıcı hale getirmiş gibi olabilirsiniz :)

the great discarder

bu da tıpkı the great suspender gibi çalışan bir mekanizma. chrome'da açtığınız ve kullanmadığınız tableri dondurup ram kazanmanızı sağlıyor. aynı kişiler yapmış. the great suspender'a göre avantajları var.

- daha fazla ram kurtarıyor
- chrome tab sync ile uyumlu
- super light bir uygulama. arka planda script çalıştırmıyor.

https everywhere

bir siteye bağlanıyorsanız ve ssl desteği varsa, attığınız istekleri https olarak çevirip atıyor. yani siteniz var:

http://abc.com/

bu siteniz ssl desteği varsa otomatik olarak şuraya yönlendirir tarayıcı kullanıcısını:

https://abc.com/

adguard

reklam engelleyici. kullanımı kolay, arayüzü kolay. hiç sorun yaşamadım. ayrıca reklamları engellemekte oldukça başarılı hiç sızdırma yapmadı bende bugüne kadar.

lastpass

encrypted parola yöneticisi. bu eklenti sayesinde sadece 1 parola hatırlıyorum ve her siteye farklı ve güçlü parolalar kullanabiliyorum. özellikle hesap güvenliğiniz için önemli. mobil uygulama desteği falan da var. uzun zamandır ücretsizini kullanıyorum bana yetiyor.

webrtc leak prevent

eğer internete vpn veya proxy üzerinden ulaşıyorsanız gerçek ip adresiniz webrtc ile öğrenilebilir. bu eklenti ise webrtc transferlerinin de proxy üzerinden yapılması konusunda istemciyi force ediyor. firefox'ta komple kapatabiliyorsunuz webrtc'yi bu arada.

website ip

girdiğiniz websitesinin ip adresini size sağ ya da sol alt tarafta küçük bir kutuda gösteriyor bu arkadaş. ayrıca mouse imleci ile üzerine geldiğinizde sağdaysa sola, soldaysa sağa geçiyor. böylece güzelce surf yapabiliyorsunuz içerik kaçırmadan.

metamask

bu arkadaşı ethereum için kullanıyorum. cüzdanları yönetmek, para almak göndermek niyetine değil de daha çok test networküne falan geçmek için.

metacert

bu eklenti, siz kripto sitelerinde dolaşırken dolandırılmanızı engellemek için var. gerçekten istediğiniz sitede misiniz değil misiniz onun kontrolünü yapıyor.

full page screen capture

mesela bir sayfadan görüntü alacaksınız ancak sayfanın hepsini ekran görüntüsü olarak almak istiyorsunuz. imleci indirip tek tek atmanız gerekecek. bu eklenti sizi bundan kurtarıyor. bir kere basıyorsun takır takır bütün sayfayı çekip tek bir görselde birleştirip kaydediyor.

mailvelope bu eklenti ile web tarayıcı üzerinden de encrypted e-posta atma imkanınız oluyor. gmail, gmx, hotmail gibi sitelerle de uyumlu çalışıyor diye biliyorum. (mailleri uçtan uca openpgp standardında şifreliyor)

ghostery

bir internet sitesinde sizi takip eden scriptlerden haberdar olmanızı ve isterseniz engellemenizi sağlıyor. bu eklenti açıkken eğer google analytics kullanan bir siteye girerseniz ve engellediyseniz google analytics'i mesela google analytics sizi göremez, istatistik olarak da sunamaz haliyle. firmalar daha farklı yöntemlere başvurabilirler kullanımının yaygınlaşması durumunda :)

wikipedia to wikizero

biliyorsunuz ki ülkemizde wikipedia için erişim engeli bulunuyor. aynı makaleleri wikizero üzerinden okuyabilirsiniz. bu da gittiğiniz wikipedia linkini wikizero'ya çekmekle yükümlü olan bir eklenti. böylece google aramalarında wikipedia üzerinden bulduğum kaynakları da rahatça okuyabiliyorum yorulmadan.

Kaynak:eksisozluk.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.