Grup Laçin… “ŞIKIR ŞIKIR” DÖNÜŞ!
Türk müziğinin sevilen gruplarından Grup Laçin, uzun bir aranın ardından “Şıkır Şıkır” adlı yeni eserini müzikseverlerle buluşturdu. Grubun kurucularından Şeref Baldemir’in vefatının ardından gelen yeni çalışma, duygusal bir anlam taşıyor.
Klip yönetmenliğini Mert Onay’ın üstlendiği, söz ve müziği Nuri Şenlendirici’ye, düzenlemesi ise Barış Arıkan’a ait olan şarkı; Müzikonair etiketiyle NetD başta olmak üzere tüm dijital platformlarda yayınlandı.
4K çözünürlükte titizlikle hazırlanan klipte Grup Laçin üyeleri Hakan Alkar, Teoman Dalcı ve Sedat Bozan yer alıyor. Klipte ayrıca birbirinden başarılı genç dansçılar da performanslarıyla gruba eşlik ediyor.
ZORLU BİR YILIN ARDINDAN GELEN DUYGUSAL DÖNÜŞ
2024 yılında, grubun kurucularından ve akordeon sanatçısı Şeref Baldemir, 2,5 ay süren yoğun bakım mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti. Bu kayıp, Grup Laçin için büyük bir üzüntü yaratırken, yeni şarkı “Şıkır Şıkır” grubun yeniden sahneye dönüşünü simgeliyor.
GRUP LAÇİN’İN YOLCULUĞU
1991 yılında Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı’nda okuyan dört öğrenci tarafından kurulan Grup Laçin, kendine özgü tarzı ve sahne şovlarıyla kısa sürede büyük beğeni topladı. Yurt içinde ve yurt dışında birçok uluslararası kültürel etkinlikte sahne alarak Türkiye’yi başarıyla temsil etti.
1998 yılında Altın Kelebek “Türkiye’nin En İyi Grubu” ödülünü kazanan Grup Laçin, aynı yıl Magazin Gazetecileri Derneği tarafından “Yılın En İyi Çıkış Yapan Grup” ödülüne layık görüldü.
ALBÜM DİSKOGRAFİSİ
• 1994: Türküden Sevgiye
• 1996: Doğaçlama Yürek
• 1998: Bekar Gezelim
• 2000: Sevdalım
• 2002: Ayşelerin Ayşesi
• 2004: Laçin
• 2007: Şinanari
• 2013: Samsak Döveci
SORU-CEVAP KÖŞESİ
-Grup Laçin neden “Şıkır Şıkır” ile dönüş yaptı?
Grup üyeleri, bu şarkının enerjik yapısı ve danslarla desteklenen klibiyle hem gençlere hem de eski dinleyicilerine yeniden ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor.
-Yeni projeler yolda mı?
Grup, dijital platformlarda aktif olarak yer almaya devam edeceklerini ve yeni sürprizlerin yolda olduğunu ifade ediyor.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.