Hamiyet... "KIZIMIN ŞARKICI OLMASINI İSTEMEM"...

Hamiyet... "KIZIMIN ŞARKICI OLMASINI İSTEMEM"...

Hamiyet: "Sanatçı olacaksan; ne kocan olacak, ne çocuk yapacaksın! Hayatını kariyerine adayacaksın. Ben böyle yapmadım ama durumdan şikayetçi değilim"

Albümde arabesk şarkılar okudunuz. Bu konsept nereden aklınıza geldi ve albümün adı neden 'Hamiyet 5'?

Yıllardır aklımda böyle bir şey yapmak vardı. Bu benim beşinci albümüm. Albümde beş şarkı var. O yüzden adını 'Hamiyet 5' koyduk. Hatta 15 şarkılık bir projenin ilk etabı bu... Bir daha ki çalışmamda beş şarkı sanat müziği, beş şarkı arabesk olacak; çift CD'lik bir albüm yapacağım. Hatta söyleyeceğim şarkılar bile belli...

DEMET TUR ATSIN!

Peki arabesk şarkıların son dönemdeki patlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Herkes illa bir arabesk cover'ım olsun diye albümüne bu şarkılardan koyuyor. Kimseye laf atmak gibi olmasın ama çantaya, ayakkabıya şarkı yapılıyor. Demet Akalın bunu çok iyi yapıyor; Bebek'te tur atıyor, Hawaii'ye gidiyor. Hayatı bu... Arabeske dönüş var; çünkü arabeskte duygu var! Artık Facebook'ta tanışıyor, Twiter'da aşık olup evleniyoruz. Her şey dijital ve sanal... İnsanlar hayal dünyasında yaşıyor. Ancak gerçek dünyayı özlüyorlar. İşte bu yüzden de arabeski seviyor ve özlüyorlar.

Peki Facebook ve Twiter'ı takip etmiyor musunuz?

Ediyorum ama hastalık derecesinde değil. İnsanlar telefona yapışmış yaşıyor. Bir eliyle sevgilisinin elini tutarken diğer eliyle Facebook'ta ya da Twiter'da takılıyor. Ben işimi yapmak için kullanıyorum onları.

SANSASYONUM YOK!

-1994'ten bu yana müzik hayatının içindesiniz. Kariyer anlamında geldiğiniz yerden memnun musunuz?

"-Ben İTÜ'de konservatuvar okumaya başladım. Hemen akabinde profesyonel şarkıcılık yaptım. Öyle olunca, okul yarım kaldı. Hata yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum. Ben sadece sanat yapmaya çalıştığım için, dünya nimetleriyle çok da fazla uğraşmadım açıkçası... Dönüp baktığımda müzikal hayatımda çok da istediğim yerde olduğumu söyleyemem. "

-Yeterince ünlü olmamanızın nedeni, içine kapanık yaşamanız olabilir mi?

"-Olabilir. Sansasyonum yok. Zaten sanatçı olacaksan; ne kocan olacak, ne çocuk yapacaksın. Hayatını sadece işine, kariyerine adayacaksın. İki arada, bir derede ancak bu kadar oluyor. Ama ben halimden şikayetçi değilim. Hamiyet denilince, 'O kim?' demiyor kimse... İnsanlar beni tanıyor, albümlerimi satın alıyor. Mutluyum. "

KIZIM SANATÇI OLMASIN DAHA İYİ!

-Büyük kızınız Hiranur'un sizin gibi şarkıcı olmasını ister misiniz?

"-Yok, hayır. Bu şartlarda çok zor... Ben konservatuvar okudum ona rağmen bunu söylüyorum. Artık eskisi gibi konserler yok! Korsan satış ve internetten indirmeler bizi mahvetti. Albümden kazanç sağlayamıyoruz. Albümler artık kartvizitimiz oldu. O yüzden kızım ilgi duyarsa, müzikle ilgilensin ama şarkıcı olmasını istemem."

İNANCI OLMAYAN KİŞİ KOLONSUZ BİNA GİBİDİR

-Dışarıdaki hayattan dini inancınız sayesinde mi izole oluyorsunuz?

"-Evet, kesinlikle. İnancı olmayan kişi; kolonsuz binaya benzer. Ben dini inançlarım sayesinde boşlukta değilim ama bunun reklamını yapmıyorum. Sonuçta namaz kılmak alkışlanacak bir şey değil. Bu zaten bizlerin borcu..."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.