Hande Yener... 'BU KADAR TUTUCUYSAN GİT EŞİNE FASULYE PİŞİR' DEDİLER!

Hande Yener... 'BU KADAR TUTUCUYSAN GİT EŞİNE FASULYE PİŞİR' DEDİLER!

Hande Yener marka danışmanı ve fotoğrafçı Selim Akar’ın Your Medya yapımcılığında youtube yayınlanan Selim Akar Sorarsa isimli programına konuk oldu.

Hande Yener program esnasında Kral dairesinde Akar’ın objektifine birbirinden iddialı pozlar verdi.

Yener hem bilinmeyenlerini anlattı hem de özel hayatıyla ilgili açıklamalar yaparken 2023 yılını cesur açıklamaları ve zirve pozlarıyla kapattı.

BEN HALKIN SANATÇISIYIM, STAR EDASI İLE YAŞAMAK BENLİK DEĞİL

15 yıldır marka Pr danışmanlığını yapan Selim Akar’a teşekkür eden Yener, 'Senin de çok emeğin var kariyerimde. Bu konuda da sen bana çok büyük kardeşlik yaptın. 15 yılda gerçekten çok yol kat ettik seninle. En iyisisin yani herkes de zaten senle çalışınca kariyerinde başka bir noktaya geliyor.

handeyener-selimakar.jpg

Artı medya ile olan ilişkilerim de sayende çok güzel toparlandı. Bunu da söylemeden edemeyeceğim. Bazen çünkü yanlış anlaşılmalar oluyor, bazen bizleri çok kibirli zannediyorlar.

Halbuki ben halkın sanatçısıyım, bunu hep söylüyorum. Halkın içinden çıkmış biriyim zaten. O yüzden de hiçbir zaman için uzaklaşmak, halktan uzaklaşmak bir star edası ile yaşamak, bunlar pek benlik değil Selim biliyorsun' ifadelerini kullandı.

BENDEN BİR TANE DAHA YOK TEK BAŞINA SAVAŞTI YANİ BEN ŞİMDİ BİR TANE ARABESK SÖYLEYEYİM HERKES DİNLER

Hande Yener Her Zaman Yener Mi?  Senden 1 Tane Daha Yok Mu? Bu Hayatta Hiç Yenilgisi Oldu Mu?   

Çok manipülasyona müsait bir yer Sosyal medya insan kendini 500.000.000 dinlenmişte gösterebiliyor. Bu yüzden Radyo ve TV 1 olmam benim için çok önemli sokak radyo ve televizyon aslında sokağı simgeliyor. Benden bir tane daha yok tek başına savaştı.

Ben zoru sevdiriyorum. Yani ben şimdi bir tane arabesk söyleyim herkes dinler gerçek popüler müzik de seviliyor ama arabesk kadar diyemem. Ama onu geçti yani bu benim için mesela büyük bir başarıdır. Bir zaferdir.

17 YAŞINDA ŞARKICI OLABİLMEK İÇİN EVDEN KAÇTIM.EŞİMLE ŞARKICI OLMAMA İZİN VERDİĞİ İÇİN ANLAŞMALI EVLENDİM. BEN ŞARKICI OLACAĞIM DESTEK OLACAKSAN SENLE EVLENECEĞİM DEDİM.

SEZEN AKSU'YLA VAKİT GEÇİRİYORUM DÜŞÜNSENE. BEN KADINI BİR SANİYE GÖRÜR MÜYÜM DİYE HAYAL EDERKEN O STARIN EVİNDEYİM. BÜTÜN GÜN ONUNLAYIM.

Önüme Duvarlar Çekilince Evden Kaçtım. O Günlerdeki Psikolojini Bize Biraz Açıklar Mısın?

-Tabi 15-16 yaşlarındayım ve sürekli müzikle ilgili ne yapacağız diyorum aileme. Annem de beni sürekli oyalıyor ben farkındayım tamam kızım ortaokulu bitir liseyi bitir öyle.

Ya dedim ben niye konservatuvara gönderilmiyorum. Sonra anladım ki yok yani istemiyor annem açıkça söyledi.

Bu sefer tabii bende de bir hayal kırıklığı başladı. 17 yaşındayım, kendime öyle bir kariyer düşünürken birdenbire ket vuruldu buna. Liseyi bitir üniversiteye git diyorlar, ben diyorum ki ben ne iş yapacağım ben şarkıcı olmak istiyorken başka bir şey okuduğumu düşünemiyorum.

handeyener-1.jpg

Bu sefer bu ben de ters tepti okuldan soğudum uzaklaştım nefret etmeye başladım her şeyden. Sen dedim kendi yolunu kendin bulacaksın. Kendi kendime buna inandım. 17 yaşında işte, kimse önermiyorum tabi, evden kaçtım.

Sonra evlendim ama eşimle de anlaşmalı evlendim. Ben şarkıcı olacağım destek olacaksan senle evleneceğim dedim. Destekliyor musun yoksa hani izin vermem dersen olmaz dedim yani evlenmem.

Ben dedi destek olurum tamam dedi yapabilirsen yap dedi. O da sandı ki ben ulaşamayacağım yapamayacağım sandı. Yanlışlıkla izin verdi yani. Sonra tabi ben o süreçte bir sürü şuradan ulaşırım böyle yaparım şöyle yaparım diye diye Sezen Aksu'ya.

Bayağı bir kovaladım 1,5 - 2 yıl. Ve sonunda ulaştım kendisine sonra kendisi beni vokalist olarak aldı. Ve asistanı da oldum ayrıca. Beni kısa bir süre tanıdıktan sonra sevdi ve asistanı da yaptı. Bu benim için tabi çok ultra bir şeydi yani bütün gün Sezen Aksu'yla vakit geçiriyorum düşünsene.

Ben kadını bir saniye görür müyüm diye hayal ederken o starın evindeyim. Bütün gün onunlayım. Ne isterse beni arıyor soruyor işte şu nerede bu nerede onu bağlasan bunu bağlasan diyor hem sekreterliğini yapıyorum hem asistanlığını yapıyorum hem vokalistliğini yapıyorum.

Çok hızlı bir okul oldu benim için orası. Dedim ki Hande sana gösteriyor Allah bak. Yani bu yaşamı izle öğrenebileceklerini öğren ve kendi kariyerin için inşa etmeye başla. Öyle başladı benim için.

ANNEM İLK SEZEN AKSU KONSERİNE GELDİ ŞOKA GİRDİ, BENİMLE GURUR DUYDU.

Despot ve Kuralcı Bir Anneden Sen Benim Akıllı Kızımsın Diyen Bir Anneye Dönüştürmek Zor Oldu Mu?

Şimdi tabi annem bana önce ne yapıyorsun filan dedi sonra evlendim çocuk yaptım. Annem zannetti ki uzaklaşacak bu işten, sonra baktı ki ben şarkıcı oluyorum zorluyorum oraları.

Sürekli eşimi arayıp yapma izin verme falan diyormuş. Bu kız gece hayatında biz bu kıza nasıl sahip çıkacağız diyormuş. Sonra ben tabi Sezen Aksu'nun yanında vokalistliğe başlayınca, konserimiz vardı Rumeli Hisarı'nda ve Sezen Hanım bana bir tane de şarkı söyletiyor özel, “Firuze” okuyordum ben.

Anne dedim seni bir konserimize davet edeyim de gel bak neler yapıyorum bir gör dedim. Geldi şoka girdi yani Sezen Aksu'nun yanında vokalist ve önde solo şarkı okutuyor bana, beni alkışlatıyor seyirciyi, ne güzel övgülerde bulunuyor falan tabi annem çok gurur duydu öyle olunca. Düşüncesi tamamen değişti.

MAĞAZADAN KAZANDIĞIMLA KİRA VE BEYAZ EŞYA TAKSİTLERİNİ ÖDÜYORUM. OTOBÜSLE GİDİP GELİYORUM İŞE. HER DOLMUŞ DURAĞINDA AYAKLARIM İSLANDIĞINDA AĞLIYORDUM ALLAH'IM DİYORDUM BEN NE ZAMAN ŞARKICI OLACAĞIM.

Ayakkabıları Olan Bir Çocukluk Mu El Bebek Gül Bebek Büyütülen Bir Çocukluk Mu? Çünkü İnsanlar Sizin Bir Işınla Piyasanın Tam Göbeğine Düştünüz Sanıyorlar.

Orta hali ailenin çocuğuydum. Ne çok aşırı pahalı ne de çok aşırı fakirlik çektik. Ne de çok böyle aşırı pahalı şeylerle alışverişler yapılmıyordu ama normal eksiklerimiz her şeyimizi alabiliyorduk.

Sonrasında ben evlenip mağazada çalışmaya başladığım dönemde maaşımla kiramızı ödüyoruz, eşim var o zaman, bir de beyaz eşya taksitleri ödeniyor. Otobüsle gidip geliyorum işe.

Ayağımda botlarım, kışın otobüs durağında otobüsü beklerken botlarım şuraya kadar ıslanırdı bak su çekerdi içine. Sırılsıklam ayaklarım donmuş parmaklarımı hissetmiyorum. Ellerim donmuş yüzüm donmuş istediğin, kadar kalın giyin yani orada durakta otobüs bekliyorsun.

handeyener-2.jpg

Ayrı sinirlerim bozuluyor, durağa geliyorsun durakta indiğin yer değil ki evin, o saatte hava kararmış bir de eve kadar yürüyorsun. Böyle 2-3 senem geçti. Her dolmuş durağında ayaklarım ıslandığında ağlıyordum, Allah'ım diyordum ben ne zaman şarkıcı olacağım.

İLK ARABAMI 3 AY MEKÂNDAN HİÇ PARA ALMADAN ÇALIŞARAK ALDIM.

YA BİZİM MALIMIZ OLACAKSIN YA DA YAPMIYORUZ ALBÜMÜ DİYORLAR.BU KADAR TUTUCUYSAN GİT EŞİNE FASULYE PİŞİR DEDİ.

Son günüm hatta Sezen hanımın yanından da ayrılıp gece işlerde sahneye çıkacağım için. Hande bu senin son otobüse binişin artık dedim gece çalışacaksın zaten.

Bir şekilde araba alman lazım gece işlere gidip gelmek kolay değil. Ondan sonra zaten barda çalışmaya başladım. Bar sahibine dedim ki bana dedim, bir araba buldum kendime uygun fiyatlı, hesapladık üç ay çalışırsam hiç para almadan arabayı alabiliyorum. Öyle işe gittim geldim gittim geldim arabamı da öyle aldım.

Şirketlerle görüşmeye gittim geldim. Saçma sapan tekliflerle karşılaştım. Bir hayal kırıklığı oldu ben albüm yapamayacağım herhâlde dedim.

Çünkü ya bizim malımız olacaksın ya da yapmıyoruz albümü diyorlar. Diyorum ki ne demek malınız olmak ya, biz ne dersek onu yapacaksın. Erkek arkadaşın olmayacak biz hangi işe dersek oraya gideceksin, ne giyin derse onu giyeceksin.

Ben dedim ki böyle albüm mü yapılır? Sen dedi bu kadar tutucuysan dedi bana git dedi eşine fasulye pişir yemek. Çünkü ben dedim evliyim falan dedim bana başka gözle yaklaşmasınlar diye. Sen git dedi kocana fasulye ayıkla dedi bana.

Ben dedim ki bu lafı unutmayacağım, bu laf bana kırbaç oldu. Ben ha, eve gidip fasulye yapacağım ha, ama nasıl ağlıyorum bu sesle bana bunu mu dediniz.

Sindiremiyorum da bir de çünkü bakıyorum piyasadaki seslere o dönem 23-24 yıl önce. Ya bizim malımız olacaksın ya da yapmıyoruz albümü diyorlar. Sen dedi bu kadar tutucuysan git eşine fasulye pişir dedi.

Yani Bunlar Fasulye Yapmadıkları İçin Mi Buradalar?

-Hem öyle hem benim sesim de girebilecek durumda piyasaya yani ne alaka diyorum neden giremiyorum diyorum. Sonra öğrendik tabi başka şeyleri, piyasaya girmek öyle kolay değil.

Birilerinin telefonu olmadan birileri seni o piyasaya sokmuyor. Sezen Hanım aradım ben tekrar. Bana dedim çok kötü teklifler var. Sen dedi gel ben sana bulurum dedi. Gittim sağ olsun yardımcı oldu. O zaman ilk çıktığım şirketi aradı Doğan Müzik'te.

Orası da yeni kurulmuştu Ercan saatçi aradı. Aykut Gürelli ortaklardı. Hande var dedi benim vokalist ona da albüm yapacağız sizle görüşmeye geliyor dedi ve ilk çalıştığım şirket orası. Sağ olsun Sezen Aksu sayesinde giriş yaptım.

O zaman Hande Yener bu piyasada o zamanki şartlarda hiç yem olmadı mı?

-hiç, hiç yem olmadım. Çünkü zaten bu benim için çok önemli bir kriterdi.

TUR BİNDİRDİM.İLERİYE PARK ETTİM BEKLİYORUM. YALNIZLIK, DERTLİYİM YALNIZIM. YANİ ZİRVE.

Türkiye'de Müzikte Yozlaşma Var Mı? Daha Önce Bakkal Tarzı Müzik Yapanlarla Kıyaslanmak İstemiyorum Demiştin Bir Tarihi Açıklaman Vardı: Rap Mi Pop Mu Kıyaslamasında …. Kıyaslanmak İstemiyorum Boşluğunu Nasıl Doldurursun?

-Yani artık ben zaten o devirleri geçtim 23. yılındayım 24. yılıma giriyorum tur bindirdim yani. İleriye gittim park ettim bekliyorum sonra yine gidiyorum sonra yine ileri gidiyorum. Yalnızlık, dertliyim yalnızım.

Yani zirve... Yani benim için çok artık bakmıyorum piyasanın ne olduğunu biliyorum. Eskiden hep istiyordum yani değişik tarz denesin falan da artık insanların içinden gelmiyor o kadar şey benim geliyormuş o kadar delilik herkeste yokmuş o.

POP MÜZİĞİNİN 4 YAPRAKLI YONCASI DEMET AKALIN, GÜLŞEN, HADİSE

Peki Türk Sinemasında Pek Çok Firma Hayat Veren Türkan Şoray Filiz Akın Hülya Koçyiğit Fatma Girik Dört Yapraklı Yonca Olarak Anıyor. Sizce Pop Müziğin Dört Yapraklı Yoncası Kim?

Yok ya öyle şey olmaz, bizim dönemimiz bizim jenerasyonumuz için söylersek ben varım demet var Gülşen var. Kadın mı olacak illaki, dördüncü kim olabilir ki Hadise olabilir belki,

Peki daha önce Gülşen ve Demet Akalın'la alakalı görüşmediğimizle ilgili ilgili haberler yapıldı manipülasyon açıktı sizde sizi çok seviyorum kızlar diye bir mesaj yayınladınız. Bu mesajı kimler döndü?

Demet de döndü hadise de döndü Gülşen dönmedi bir tek

ORADA TAŞ GİBİ DURAN BİRİ VAR YANİ

Türkiye'nin Pop Divası Kim? Gerçek Kraliçe Sen Misin?

Yani kendi kendime bir şey diyemem ama söylenenlere göre…

Kendi kendime bir şey diyemem ama orada taş gibi duran biri var yani.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.