HANGİ CEP TELEFONU MARKASI GOOGLE'A REST ÇEKTİ?..

HANGİ CEP TELEFONU MARKASI GOOGLE'A REST ÇEKTİ?..

Android lisansı iptal edilen Huawei, işin içinden çıkmak için Google Play Store'nin alternatifi olarak Aptoide ile görüşmelere başladı.

Google'ın Huawei ile donanım, yazılım ve teknik hizmetler alanında iş yapmayı bıraktığını açıklamasının yankıları hala sürüyor. Alınan bu kararın ardından kullanıcılarını endişeye sürükleyen Huawei, çözüm olarak çalışmalara başladı. Yeni raporlara göre Huawei markasının, ilerleyen dönemlerde kullanıma sunulması için Google Play Store'nin tek rakibi olarak gösterilen Aptoide ile görüşmelere başlandığı öğrenildi. 

Android lisansının iptal edilmesinin ardından Play Store başta olmak üzere Google çatısı altındaki tüm hizmetleri kaybeden Çinli şirket, kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için alternatif çözüm yolları üzerinde çalışmalarına uygulama pazarı yönünde hız kazandırdı.

Geçtiğimiz günlerde kendi işletim sistemini geliştirmek için harekete geçtiği öğrenilen Huawei'nin, alternatif uygulama mağazası Aptoide ile görüştüğü ortaya çıktı.

Huawei Google'a rest çekti işte Play Store'nin yerine gelecek uygulama - Sayfa 4

Aptoide'nin farkı nedir?: Android işletim sisteminde çalışan mobil uygulamalar için alternatif bir pazar olan Aptoide, Play Store'dan farklı olarak merkezi bir mağaza kullanmıyor. Bunun yerine ise her kullanıcı kendi mağazasını yönetiyor.

Peki ne olmuştu?: ABD hükümetinin Huawei’yi yaptırım listesine eklemesinin ardından, Google, Intel ve Qualcomm gibi Amerikan şirketleri Çinli teknoloji deviyle ticari ilişkilerini kestiklerini açıklamıştı.

Google'ın kararı ne anlama geliyor?: Yani Google'ın bundan böyle işbirliğini sadece açık kaynak ürünler alanında devam ettireceği ortaya çıkmıştı.

Toshiba Huawei’ye yarı iletken sevkiyatlarını durdurdu: Kyodo News’da yer alan habere göre Toshiba, ABD’nin Huawei yasağına paralel olarak, Çin’e yapılan sevkiyatlarda aralarında ABD yapımı parçalar olup olmadığını kontrol etmek için söz konusu sevkiyatları durdurdu.

Toshiba açıklamasından saatler önce yine Japonya merkezli Panasonic, ABD’nin Huawei yasağı sonrası şirketle yapılan bütün işlemleri durdurduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.