HEM TELEFON, HEM TABLET, HEM BİLGİSAYAR!

HEM TELEFON, HEM TABLET, HEM BİLGİSAYAR!

Galaxy Fold ile katlanabilir ekranlı akıllı telefon dünyasına giriş yapan Samsung, bu segmentteki ağırlığını artırmakta kararlı.

Güney Koreli şirket, akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar da dahil olmak üzere birden fazla formda kullanılabilen katlanabilir ekranlı bir cihaz için patent aldı.
 

Samsung’un katlanabilir ekranlı ilk akıllı telefonu olan Galaxy Fold, ekran ve menteşe konusunda yaşadığı problemler sebebiyle şirketin başını bir hayli ağrıtmıştı. Kullanıcıların geri bildirimleri doğrultusunda cihazı yeniden ele alan Samsung, tasarım tarafındaki noksanları düzeltmeyi başarmıştı. 

Yakın zaman önce çıkan söylentilere göre şirket, Galaxy Fold 2 olarak adlandırılan ikinci bir katlanabilir cihaz üzerinde çalışıyor. Bugün ise Güney Koreli teknoloji devinin aynı segmentte bir başka ürün için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Hindistan merkezli Pricebaba adlı bir internet sitesinin ulaştığı belgelerde, Samsung’un akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar da dahil olmak üzere farklı modlarda kullanılabilen, katlanabilir bir cihaz için patent aldığı görülüyor.

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı veritabanında keşfedilen patent, Samsung'un ekran iştiraki tarafından dosyalandı. Paylaşılan görsellerde, cihazın Galaxy Fold'un aksine dışa doğru katlanan büyük bir ekranı olduğunu görüyoruz.

Ayrıca cihazda, birden fazla modda kullanılmasını sağlayan iki ayrı menteşe de bulunuyor. Bu da, dizüstü bilgisayar modunda kullanıldığında, ekranın bir kısmının dokunmatik ekran klavyesi görevi görebileceği anlamına geliyor. 

samsung katlanabilir cihaz

Öte yandan patent, katlanabilir cihazın çeşitli uygulamalara sahip olacağını gösteriyor. Bunlar arasında Dialer, E-posta, Facebook, Müzik, Hesap Makinesi, Takvim, Galeri ve Kamera bulunuyor. Fakat bunun sadece konsept tasarım olduğunu ve ürünün tamamen farklı bir tasarıma sahip olabileceğini de hatırlatmış olalım.

Şu an itibarıyla Samsung’un ikinci bir katlanabilir ekranlı akıllı telefonu piyasaya sürmeyi planladığına dair herhangi bir haber yok; ancak Güney Koreli markanın en geç 2020’nin ilk yarısında ikinci nesil Galaxy Fold'u tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Kaynak:webtekno.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.