Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz... ÜNLÜLER DİYARBAKIR'DA!

Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz... ÜNLÜLER DİYARBAKIR'DA!

Kültür Bakanlığı tarafından “Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz” sloganıyla başlatılan proje kapsamında Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un da bulunduğu ve Diyarbakırlı sanatçıların katıldığı 3. şehir olan Diyarbakır gezisi yapıldı.

Kültür Bakanlığı tarafından “Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz” sloganıyla başlatılan proje kapsamında Diyarbakır’a gelen, Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un da başlattığı ve Diyarbakırlı sanatçıların yer aldığı kafilede Coşkun Sabah, İzzet Yıldızhan, Erkan Petekkaya, Asuman Dabak, Evrim Kırmızıtaş Başaran, Çağla Kubat, Suna Dumankaya, Özlem Yıldız, Yasemin Hadivent, Zeynep Mansur, Duygu Şenyürek, Emel Oysal, Sinem Eriş ve Bilge Kuru eşlik etti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan, tarihi surları ile zengin tarihi ve kültürel potansiyeli bünyesinde barındıran Diyarbakır Zerzevan Kalesi'ne ziyarette bulundu.

Yaklaşık 60 dönümlük alan üzerinde bin 200 metre uzunluğunda sur kalıntısı, gözetleme ve savunma kulesi, ibadethane, idare binası, evler, depolar, yer altı ibadethanesi, sığınaklar, mezarları, su kanalları ile su sarnıçları bulunan tarihi Zerzevan Kalesi, tüm ihtişamıyla dünyanın dikkatini çekmeyi başardı.Geziye katılan sanatçılar ve konuklar yöresel kıyaflerle bol bol fotoğraf çekildiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.