Instagram...BEKLENEN ÖZELLİK GÖRÜNDÜ!

Instagram...BEKLENEN ÖZELLİK GÖRÜNDÜ!

Instagram nihayet dedirten bir özellik üzerinde çalışıyor. Popüler platform üzerinde mesaj atma ve alma sistemi yenileniyor.

İlk yayınlandığında sadece fotoğraf paylaşma uygulaması olarak kullanıcılarla buluşan Instagram, şimdilerde 1 milyarın üzerinde kullanıcıya ve sayısız özelliğe ev sahipliği yapıyor.

Onlardan biri de uygulamaya sonradan dahil edilen mesajlaşma özelliği. Platform zaman içinde bu özelliği değiştirip geliştirerek WhatsApp’ta olduğu gibi “sesli mesaj gönderme” yeteneğini dahi ekledi.

Bir dönem uygulama için ikinci bir mesajlaşma uygulaması dahi çıkaran ancak daha sonra o uygulamayı kapatan Instagram’ın ise aslında kullanıcıya mesajlaşma konusunda pek bir kontrol hakkı vermediği bir gerçek.

Mesaj atma ayarlarını ya tamamen kapatabileceğiniz ya da herkese açabileceğiniz uygulama nihayet bunu değiştiriyor.

Instagram mesajlarını takip ettiklerine açma En temelde şu anki haliyle platform diyor ki “Ya herkes sana mesaj gönderebilir hale gelir ve biz takip etmediklerini onaylamadığın halde Diğer kutusuna atarız ya da kimse mesaj gönderemez.”

 
Peki bu nasıl bir sıkıntıya sebep oluyor? En başta elbette diğer mesaj kutusu spamlarla dolabiliyor. Bunun yanı sıra her ne kadar herkese açık bir profil kullanılsa da kullanıcılar kendi tanıdıklarıyla sohbet imkanından vezgeçmeden mesaj sistemini kapatamıyor.
 
Yeni özellik ise tam olarak bu sorunu çözüyor ve “Takip ettiğim kişiler mesaj gönderebilir” seçeneğini platforma dahil ediyor. Henüz test aşamasında olan özellik bu ve pek çok özelliği önceden ortaya çıkaran Jane Manchun Wong tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı. Instagram yeni özelliği tüm kullanıcılara ne zaman açacak bilinmiyor.
 
Ancak yakın zamanda herkesle paylaşılması bekleniyor.

Kaynak:log.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.